Klesanie tlaku v kotli a smrad z kanalizacie

Pekny sviatocny vecer vsetkym. Uz dlho sa trapime so smradom kanalizacie v dome. Z odtokov to nejde. V dome je jedna nedokoncena kupelna, kde su ale odtoky uzavrete. Smrad sa objavuje vzdy po dazdi a zaroven nam vtedy vzdy aj klesa tlak v kotli (Viessmann 242f napojeny aj na solar) ked nie je smrad, tlak sa drzi. Neviem ci to ma suvis, nie som odbornik, no je to dost podozrive. Tiez nam nekuri jeden obvod v kupelni, mame teplovodne podlahove napojene na honeywell zonovu regulaciu a najnovsie nam miestnosti s nastavenoubteplotou 21 prekuruje az do 25 stupnov (na kotli je ekvitermicka krivka, pozadovana teplota objektu je 21) Mame v dome rekuperaciu, ktora to krasne roznesie po dome. Polovica spodneho poschodia je dvojgaraz, kde to pravdepodobne zacina, co sme odsledovali. Smrad sa siri do kupelni akoby cez steny. Tiez mame odtial aj privod vzduchu do krbu, ktory sme teda zavreli kedze ho aj tak nepouzivame, no prechadza to aj tadial. Sme v NR a zohnat sem odbornika je uz zufale. Bud neberu telefony, nemaju cas, neda sa s nimi ani rozpravat, jednoslovne odpovede a odporucania burania kupelne, naposledy nam tu jeden len odvzdusnil dva radiatory co mame v kupelniach a bez slova proste odisiel. Na modrej streche hladam niekoho s podobnou skusenostou a pripadne odporucenie na niekoho kto sa vyzna, uz sme tu v smrade mesiace, tak si pockame aj na neskorsi termin. Dakujem krasne za kazdu dobre mienenu radu a pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
@misscelaneous u nas po dazdi susedovi naplni netesnu zumpu a potom sa širi smrad dedinou. Ak ma niekto exterierove nasavanie rekuperacie blizko k zdroju tak pach roznesie rekuperacia po dome. Kedže rekuperacia rekuperuje len teplo a nie pachy.
Odpovedať
Profilova fotka
@misscelaneous bez projektu stavby a skutočnúho vyhotovenia stavby je rada ťažká. Na mieste v stenách ani odborník nič nevidí. Ale per partes: teplota. K nastaveniu zónovej regulácie v RD sa je ťažko vyjadriť, pretože na reguláciu je to malá plocha. Treba poznať veľkosti okien a orientáciu, dom vykúrený na 21°C po osvite veľkými oknami zvýši vnútornú teplotu. Kotol: hľadajte zaústenie kondenzu do steny, mal by tam byť sifón, pozrite , či máte odbetranie kanalizácie alebo privzdušňovanie, píšete,že to začína v garáži, treba pozrieť, či sú guličky zavlažované, nepíšete na čo ste napojení, či verejnú kanalizáciu alebo žumpu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?