Docasna zumpa

Ahojte, v mieste nasej stavby bude povolene pripojit sa na kanalizacnu infrastrukturu najskor o 4+ mesiacov. My by sme sa vsak potrebovali nastahovat co najskor. Chcel by som vas poprosit o napady ako by ste docasne (a co najekonomickejsie) vyriesili odpadovu vodu pocas tychto uvodnych niekolkych mesiacov, ktore budu predchadzat pripojeniu. Dakujem za rozumne napady.
Odpovedať
Profilova fotka
Kadibudka, latrina, chemicke WC, TOITOI. Ale zo 4 mesiacov moze byt kludne 2roky. Bez WC neskolaudujes, preto len byvanie nacierno :)
Odpovedať
Ako hovorí mgx, kludne z pár mesiacov budú roky, ja keď som staval dom som si dal žumpu, lebo mi zamietli ČOVku, a že mám počkať na kanalizáciu, dobre som urobil, žumpa je momentálne trvalé riešenie, aj keď mám prípravu na kanalizáciu. Situácia s výstavbou kanalizácie v obci tak sa zmenila, že ešte najbližších minimálne 5 rokov, nebude možné sa napojiť, nakolľko nie je dokončená obecná čov a rozvody kanalizácie sú len cca 30% obce. Takže žumpa príde asi najlepšie riešenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter_retep:

Ahojte, v mieste nasej stavby bude povolene pripo…
@peter_retep ... žumpu kúpite tuším od 2 kubíkov objemu. Napojiť to zatiaľ tam a po napojení na kanalizáciu vyčistiť a začať používať ako záchytnú nádobu na dažďovú vodu.. akurát treba brať ohľad na to, že počet vývozov 2 kubíkov za xy mesiacov sa môže rovnať počtu vývozov napr 6 a viac kubíkov pri vyššom náklade na zakúpenie zumpy. Skratka... neprese...kakajte🙈 viac, než Vás vyjde väčšia zumpa😂😂...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peter_retep:

Ahojte, v mieste nasej stavby bude povolene pripo…
@peter_retep pozor na to co pisal brapene, je to sice mozno lakave riesenie, ale bol by si prekvapeny ako neochotne vyvazaju auto, ak nie je zumpa +-vo velkosti auta (tie byvaju standardne 8-12 m3)
Odpovedať
Profilova fotka
za mna by som doporucil klasicku zumpu (8-12, zisti si velkost auta v lokalite) a radsej predumaj, ako ju pouzijes (ak to bude mozne) na nadrz na zvedenie dazdovych vod/polievanie. Treba si to dopredu nachystat, hlavne sachtu a privody (dopojis neskor). A predumat odkalovanie/cistenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?