Da sa potiahnut kanalizacia?

Ahoj, radi by sme premiestnili kupelnu, ako je podla planu. Len si nie sme isti, ci je to mozne, nakolko kanalizacia (resp. stupacka) je umiestnena na inej strane. Jedna sa o druhe nadzemne podlazie. Dakujem za rady.
Odpovedať
@jurp to nepojde
Odpovedať
@jurp jedine ze by ste kanalizaciu vedeli skryt nad sadrokartonovy strop na prvom podlazi
Odpovedať
Presne takato moznost napadla aj mne. Len tam mam trochu obavy, ci by to nebolo pocut, ak by sa niekto sprchoval, splachoval. A otazne je, ci by sme to tam dali, neviem aky sklon tam musi byt, nakolko na izolaciu podlahy resp celu podlahu mame 15cm a potom svetla vyska stropu zostava 260cm bez sadrokartonu.
Odpovedať
@jurp počuť by to bolo a hlavne by vam aj rura isla z jednej miestnosti do druhe a tak by sa medzi miestnosťami prenášal hluk. Sklon by musel byť aspoň 1cm na meter. Inak sa dava 2cm na meter. Takže ak by si dal to minimum, tak na 10m vzdialenosť musíš rátať tých 10cm.
Odpovedať
Bola by este taka moznost potiahnut to v drazkach spodnych stien/priecok?
Odpovedať
Profilova fotka
@jurp - dalsia moznost je potiahnut novu kanalizaciu po stene mimo dom (v zatepleni) a potom okolo domu v SDK mozes pouzit kvalitne izolovane potrubie napr. GEBERIT SILENT alebo SILENT PP20 https://www.geberit.sk/vyrobky/geberi... cena tohto riesenia je samozrejme ina ako klasickych PP alebo KG rur.
Odpovedať
@jurp ma dom pivnicu? Nebolo by lepsie ist cez suseda rovno dole?Bud cez jeho byt alebo cez fasadu? A napojit to v pivnici?
Odpovedať
Pivnicu to nema a fasada je uz hotova.
Odpovedať
Aby som to upresnil, dom je uz zvonku hotovy. Vnutorne priecky na poschodi nie su hotove, preto sa pohravame s myslienkou prehodit to.
Odpovedať
neviem co je priama pricina tohto potrubného harakiri, ale ako pozeram, tak pozeram je to privela komplikacii na to aby ste dostali tazko zariaditelnu kupelnu... Skus si do tej novej nakreslit co kde das... Inac ked uz teda by to muselo byt, lebo panicka vymysleli..., mas moznost pouzit odpadove cerpadlo https://sk.grundfos.com/industries-so...
Odpovedať
Profilova fotka
@jurp do 15 cm sa zmestí všetko, potrubie izolovať a hluk je pár minút, robíte ho pre seba, to je v podlahe, ak sa dá použiť pod stropom nižšieho podlažia, tak sdk zakryje všetko
Odpovedať
No praveze strop na prizemi sme neplanovali znizovat. A keby hej, tak nie az o tolko. Lebo ak znizime strop o 10cm, tak mame svetlu vysku stropu 250cm, co uz je minimalna vyska pre pohodlne zitie. Musime to nejak vymysliet, alebo sa jednoducho na to vykaslat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jurp B je spravne ;-)
Odpovedať
@jurp zruš ženu s týmto nápadom a hotovo :)
Odpovedať
Pravdupovediac, mne by sa tiez takato vymena kupelky so satnikom pacila :-D . Ale ked to nejde, tak to nejde
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?