ČOV - rodinný dom

Zaujimaju ma nazory ludi,ktori MAJU cisticku,co vsetko to obnasa-starostlivost a podobne. Mate ju napojenu na potok? Mate vysoku spotrebu elektrickej energie?Nemali ste s nou problemy-caste opravy a podobne?Keby ste sa rozhodovali,dali by ste si ju znova?Pripadne uvitam akekolvek pripomienky,na co si dat pozor,kam ju umiestnit atd. COV planujeme k rodinnemu domu,ktory ideme rekonstruovat. Dakujem za kazdy nazor
Odpovedať
Tak iba plánujete alebo ju už mate schválenú, lebo v tom je dosť veľký rozdiel! U nás v obci nieje kanálizacia takže žumpy ktoré som za polroka nevidel vynášať, jan45 bude vedieť na čo tým narážam. Obci by to snad ako takej by bolo jedno že si postavím čov lebo odtok by som mal do kanálu z daždovou vodou, ale odbor živ.prost v okresnom meste ma s tým problém!
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/kana...
Odpovedať
@jrm66 zatial len uvazujeme o cov. povodne sme chceli zumpu,ale znamy nam hovoril,ze sa nam oplati cov,odpada tam kolaudacia. v obci kanalizacia nie je,preto uvazujeme o cov.
Odpovedať
Mate aspoň potok v blizkosti pozemku?
Odpovedať
@jrm66 Ano mame,prave preto sa priatel zacal o COV zaujimat.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 pozor,omyl!pri cov je kolaudacia a veci okolo(projekt,stav.povolenie na cov a tak) ta neminu...teda pokial nemate stav.urad priamo na obec.urade a nie ste kamosi so starostom...my sme to absolvovali v r.2009 ...neviem,ci je to teraz uz volnejsie v tomto smere..
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 v skutocnosti je to uplne naopak. Pri zumpe staci jeden papier a fertig. Pri COVke budes stale behat zhanat papiere vyjadrenia a povolenia. A potom sa ti moze stat, ze ti nariadia kazdy mesiac robit vzorky za 50€...
Odpovedať
@majkoj Presne. Najvacsim nepriatelom a brzdou budovania COV je iba stat. Z enviromentalneho hladiska je asi lepsie vypustat odpad do zahrady alebo potoka.
Odpovedať
Profilova fotka
@17juraj17 mne na ZP rovno povedali nech nevymyslam a dam zumpu :)
Odpovedať
@majkoj a to mas teoreticky recipient rovno za barakom. To je chore. @17juraj17 Stat je brzdou uplne vsetkeho. Stat si doslova koleduje o to, aby ludia robili zumpy a z nich neskor trativody. Vsetko tomu nasvedcuje. Nevies urobit COVku, nevies urobit korenovu covku, nevies urobis dosadzovaci septik a z neho drenazne vsakovanie (tak to maju bezne v Amerike, 80% ucinnost cistenia). Ale fekal von cez plot, ci na pole sa toleruje.
Odpovedať
@majkoj tiez si myslim,ze coskoro pride zakon,ktorym nariadia poplatky. ja osobne nie som zastanca cov,je to sice super vec,ale nie v tomto state.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 ten zakon tu uz davno je :) v tom je ten problem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hoblinka13 máme ČOV, potrebuješ projekt, vodohospodárske povolenie od OU životné prostredie, kolaudáciu... bez toho to asi nepôjde. Prevádzkou sa neminie veľa elektriky, za celý dom platím 34€/mesačne. Robota s ňou je...čistíš, vyberáš nestrávené šupky, zrnká a pod. Raz za polroka by si mala vybrať husté čerpadlom.
Odpovedať
@topvideo to myslis vazne ze duchadlo k COV ti berie 34e/mesacne na energiach?
Odpovedať
@palino82 skus prečítať ešte raz. :-)
Odpovedať
@majkoj ano,ale myslim,ze poplatky pojdu stale vyssie a budu vymyslat stale dalsie nezmysly,len aby ludi od toho odradili
Odpovedať
@slavoslav aha :-) precital som si to 3x a az potom mi to doplo...za CELÝ dom,34e/mesacne...chapem už :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 celkom vážne 8-) celý dom...
Odpovedať
@topvideo tak to na parádu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 elektrický gril, klimatizácia robia svoje ale dúchadlo má minimálnu spotrebu
Odpovedať
@topvideo ale ved to nemas vela tych 34e
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 veď ja som spokojný, plyn 46€, niečo voda....spolu to ujde
Odpovedať
A to mas bungalov 10x8 ci ako? :-)
Odpovedať
..a čo tak napriklad toto, resp. pozna to niekto? http://www.fannhit.sk/home.html
Odpovedať
Najnovsia perlicka z povodia Dunaja. Vraj uz nepovoluju ani vypustanie vycistenej vody z COV-ky do vodneho toku. Ked im poslem oficialnu ziadost vraj mi COV-ku zakazat nemozu, ale vodu vypustat do toku nemozem ale ju musim recyklovat. Stretli ste sa s tym niekto kto to teraz riesite?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?