Cerpadlo na kanalizaciu

ahoj, kupili sme RD ktory ma zumpu asi 80m od pristupovej cesty. Po cenovej ponuke na cestu (v cene noveho auta), po ktorej by mohol chodit fekal, som tuto moznost zavrhol. Rozmyslam umiestnit do zumpy poriadne cerpadlo a hdpe rurou 63mm ho vyustit ku hlavnej ceste. Tam by sa na tu ruru dokazal napojit fekal a takto zumpu vysavat. Dlzkovo je to 80m, vyskovo (od podlahy zumpy) 10m. Riesim ake cerpadlo. Bude sa pouzivat 2-3x do roka, zaroven potrebujem aby malo dostatocny prietok, aby fekal naplnilo asi za hodinu. Celkom sa mi pozdava Kalové čerpadlo IBO MWQ 50/3000, 400V https://ivatoshop.sk/kalove-cerpadlo-... ale potreboval by som poradit, ci je na toto vhodne. A este poradit, ako napojit cerpadlo s vytokom do bohu na hdpe tvarovku. Nasiel som tvarovky s prirubou, ale iba priame. To by som musel dat hned za tvarovku koleno, co mi robi cerpadlo docela siroke a budem mat problem ho umiestnit cez otvor do zumpy. Velmi pekne dakujem za cenne rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od japlavaren:

ahoj, kupili sme RD ktory ma zumpu asi 80m od p…
@japlavaren fekal ma vlastne cerpadlo, nepotrebujes ho.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@japlavaren fekal ma vlastne cerpadlo, nepotrebuj…
@sousedekovci89 samonasávacie čerpadlo fekála nemá šancu vytiahnuť žumpu na dĺžke 80m s prevýšeným 10m.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@japlavaren fekal ma vlastne cerpadlo, nepotrebuj…
@sousedekovci89 fyzika nepusti
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@sousedekovci89 fyzika nepusti
@kejsix @stevo79 tych 80 metrov som prehliadol moja chyba 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stevo79:

@sousedekovci89 samonasávacie čerpadlo fekála nem…
@stevo79 Fekál = hovnocuc, nemá čerpadlo, cez ktoré by išli hovienka, ale vývevu. No nič na tom nemení to, čo si napísal, že z 10 m hĺbky nevytiahne. (a k tomu ešte 80 m)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@stevo79 Fekál = hovnocuc, nemá čerpadlo, cez kto…
@petersd To je milé, že práve hovnám rozumieš 😂 Takže fekál vytvára podtlak v nádrži odsávaním vzduchu a tým naťahuje splašky? Zaujímavé, to sa hodí v živote.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@petersd To je milé, že práve hovnám rozumieš 😂 T…
@kejsix Už som videl aj strelenú nádrž - implóziou... rana jak z dela. Pritom nádrže fekálov sú z plechu hr. 10 - 12 mm.
Odpovedať
majstrovi fekalnikovi som volal ako prve. do dlzkovych 30 metrov dokaze cerpat, potom uz ma podtlak problem. preto to chcem riesit tym, ze budem tlacit cerpadlom a fekal bude podtlakom iba dopomahat
Odpovedať

majstrovi fekalnikovi som volal ako prve. do dlzk…
@japlavaren Súdiac podľa parametrov, s týmto čerpadlom ani fekál nepotrebuješ. Ono Ti to načerpe do hociakej uzavretej kade 🤣
Odpovedať
Profilova fotka
A nieje moznost dat cisticku?? Ono to funguje perfektne ak su vhodne podnienky.
Odpovedať
Profilova fotka

ahoj, kupili sme RD ktory ma zumpu asi 80m od p…
@japlavaren a ešte jednoduchšie -KČOV
Odpovedať
Profilova fotka
urobte si korenovu cisticku. Obsah zumpy je kolko, ze planujete vyvoz 2-3x rocne?
Odpovedať
cisticku mi nepovolia. nemam na pozemku potok a vsiakavu mi do zastavby rodinnych domov nepovolia
Odpovedať
Profilova fotka
nepovolia vam beznu cisticku so vsakom, co sa ani necudujem. KCOV s vystupom do zumpy, ktorou mozete kludne polievat zahradu Vam povolia, budete ale potrebovat projekt atd. kontaktujte @jan45. Samozrejme nejaky pozemok na to, na 250m2 to nespravite.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?