Akú žumpu, ak máme spodnú vodu?

Viete mi niekto poradit aku zumpu dat ak mame spodnu vodu? Zumpa bude sluzit ako nadrz vody z cisticky. Uvazujem o 5-6 kubikovej. Je lepsia v pripade vyskytu spodnej vody: - vyssia okruhla alebo ovalna zumpa (nadrz) ? - plastova alebo betonova ? Dakujem Peter
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu skor beton, plastovu by si musel obetonovat vodotesnym betonom inak by mohla po vycerpani vody prasknut. A to obetovanie sa ti proste nepodari len tak :)
Odpovedať
Profilova fotka
keď je spodná voda, môže byť aj plastová žumpa, ale musí byť dvojplášťová. My asi tiež budeme musieť takú zohnať, ale nám na chalupu stačia 2 m3.
Odpovedať
@majkoj OK a nejakych vyrobcov betonovych zump nevie niekto poradit ?
Odpovedať
@barracuda32 Dakujem pohladam aj nejake teda dvojplastove ... nejake tipy nahodou ?
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 ale dvojplastova je vlastne betonova :), lebo pokial viem medzi tie dva plaste sa leje beton. @rmu kukam ze si nedaleko, skus tohoto pana , na stranke www.plast-kov. Ja mam od neho plastovu, ale tie nerad dava tam kde je voda. Betonove sa mi zda vozi z niekade.
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu tipy žiaľ nemám, ja som len predbežne snorila po nete a na nejakej stránke som našla info, že do miest so spodnou vodou treba dvojplášťovú žumpu. Som len predbežne pozerala, čo nás bude žumpa stáť a táto novinka ma moc nepotešila, keďže dvojplášťové sú kus drahšie.
Odpovedať
@majkoj Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj hej, leje sa tam betón medzi tie dva plášte, ale človek už nemusí nič obetonovávať, ani riešiť, či to bude prepúšťať alebo nie. Len všade som zatiaľ narazila na odporúčanie pri spodnej vode použiť dvojplášťovú žumpu, pri ostatných bolo vždy písané, že nie sú vhodné.
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 no ale vsak obetonovavas aj tuto, akurat mas hotovy salung co je samozrejme vyhoda. Ale osobne neverim ze cena je o kus drahsia, kedze sa vlastne jedna o dve plastove zumpy v sebe. A k tomu treba pripocitat beton.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ja čo mám info, tak dvojplášťovú plastovú neobetonovávaš (má už betón v sebe ako si písal), ani niektoré jednoplášťové nemusíš (tie samonosné), len sa obsypávajú jemným štrkom. Tie ale nie sú vhodné do spodnej vody. Žumpa pre obetónovanie je najlacnejšia, na druhom mieste je samonosná a najdrahšia je dvojplášťová (názorne v eurách pre 2 m3 - 277,50 - 370 - 499,17). Ale ak sa mýlim, tak ma uveď do obrazu. Betónové žumpy nepozerám, na ich dovoz a osadenie už potrebuješ auto s rukou, plastové si dovezieš na prívese za osobným autom.
Odpovedať
Profilova fotka
@barracuda32 no do dvojplastovej musis naliat ten beton, nema beton v sebe pri dovoze, cize betonujes. Plastova by sa musela obetonovat, ale tak aby sa tam nedostala voda inak vytlaci dno. A to doma nikto nezvladne. Co znamemu viezli betonovu, v cene bol dovoz a osadenie. To znamena jedina starost je vykopat jamu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj aha, dík za ozrejmenie, som bola v tom, že ten betón tam už je pri kúpe. Zase som o niečo múdrejšia x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tú dvojplášťovú žumpu treba aj obsypať štrkom, alebo dávať betónový podklad? Ja som sa informovala a dá sa riešiť aj dvojplášťový septik. Čo je lepšie, žumpa, alebo septik? My to potrebujeme na chatu, sme tam len cez víkendy, ale naraz sa nás tam stretne aj 8 ľudí. Viete mi niekto poradiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@janness septik ti teraz uz nikto nepovoli myslim, dvojplastova je myslim taka ze sa medzera medzi plastami vyleje betonom.
Odpovedať
@majkoj to chápem, že dvojplášťová je taká, že sa medzera medzi plastami vyleje betónom, ale ja chcem vedieť, či tú žumpu treba obsypať štrkom, alebo sa len zasype zemou a hotovo??? A ešte by som bola rada, keby mi niekto poradil s objemom, aký by nám tam stačil, kedže sme tam len cez víkendy, ale je nás tam naraz vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@janness treba sa spytat konkretneho vyrobcu ale v zasade ked je tam beton medzi nie je dovod tam davat strk. Pri normalnom dome by som osobne pocital 120l na osobu a den. Cize ak chcem vyvazat kazdy mesiac a sme 3ja potrebujem 120x3x30 litrov co je asi 10,8m3.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?