Ako zlikvidovat poskodenu plastovu zumpu?

Nikde na nete som nenasiel co s plastovou zumpou alebo akoukolvek inou, ked ju chce clovek vymenit za novu. Kde sa to da vyhodit?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk prečo chcete žumpu vyhodiť, nepotrebujete ju alebo tečie?
Odpovedať
@jan45 je prasknuta a ak ju nebudem vediet opravit, tak ju budem musiet vymenit. No a ked ju vymenim, co so starou?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk to je žumpa, ktorá má vnútorné výztuhy formou stľpov? Ak áno tak oprava bude tložitá, radšej by som to do výšky prrasklín zabetonoval. Ale žumpa sa neoplatí obnovovať, vývoz je drahší ako urobenie ČOV.Môj postoj poznáte z blodu.
Odpovedať
@jan45 ano, je to zumpa, co ma 18m3 objem a vystuha je 12 zelezobetonovych stlpov. Potrebujem ju niekde vyviest. Teraz neide o peniaze, potrebujem vyriesit problem.
Odpovedať
Profilova fotka
Oslovte v mieste bydliska firmu na vývoz odpadu. Firmy , čo vyvážajú odpad to selektujú či plast , či zmiešaný. Možno budú vedieť čo s takou žumpou. Možno prasknutu z plastu plus železo vyvezú ako stavebný odpad. Nemám šajnu , ale spýtala by som sa takýchto firiem .
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk neodpovedali ste či ju nahrádzate alebo len likvidujete. na praktické využitie žumpa nad 10m3 je zbytočná, ak ju chcete obnoviť inou, a súčasná tečie pri dne, treba pol metra zasypať štrkom a doplniť 20 cm betónu. Alebo otvoriť strop, stlpy rozbiť, alebo vytiahnuť , steny nechať a do jamy osadiť novú, ale určite nie väčšiu ako 10m3.
Odpovedať
@kuratko22222 nie, nevyvazaju 18m3 plastove obaly vzduchu.
Odpovedať
@jan45 nahradzam ju. Uz to nechcem riesit o pol roka abo o rok... dam betonovu... Nechapem preco je viac ako 10m3 zbytocna... naplnim na 12m3, pridu a vyberu kolko daju... ked z nejakekeho dovodu nebudu moct tyzden prist (sneh abo neviem co), tak este stale mam rezervu na 1 tyzden, mozno dlhsie... Mimochodom, vedia mi tu naraz zobrat aj celych 18m3.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk koľko to stojí? ale s papierom od vodární. Za tri roky zaplatíte viac ako stojí ČOV
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?