Zdravím majstrov, mám 10r montovaný bungalov (drevo, sdk, osb). Nikdy som nemal problém, ale poslednú dobu som na malom WC (odkiaľ ide potrubie na odvetranie) začal cítiť veľký kanalizačný smrad, ktorý niekedy prerazil aj do domu a nechápal som kde je problém.
Vyliezol som do podkrovia niečo riešiť a bol tam strašný smrad (ktorý asi cez SDK a celkovú konštrukciu domu postupne niekde nahromadil a potom prerazil do domu) a zistil som, že odvetrávacie potrubie nie je zapojené na vývod na strechu (viď foto). Je to preto, lebo ako ide potrubie tak presne medzi ním a vývodom na strechu mám na malom WC mini okno, takže to nemohli robotníci priamo spojiť a nechali to tak 🤐. Je možné, že sa problém začal objavovať po tom, čo tu rozkvitla výstavba domov a pribudlo veľa nových susedov používajúcich kanalizáciu?
Nejaké rady ako to "spojiť" ?
Ďakujem
@savz_58 podla pouziteho DN kupis tvarovky (hornbah, ptacek, obi) a spojis. Z tej dolnej rurky budes asi musiet odrezat pilkou/multitoolom. Ak sa necitis, zavolaj si vodara ci ineho hodinoveho majstra, ten to za 20 minut zbuchne.
Napojit prisavaciu hlavicu.
Ono sa to vola odvetranie kanalizacie ale ucel je aby tahalo vzduch do kanalizacie ked splachujes a vodou a hovnom vytvoris piest v potrubi a aby sa nezaseklo a netahalo vodu z inych sifonov.