2 komorova alebo 3 komorova zumpa pred korenovu cisticku?

Dobry den chcel by som sa spytat ci je lepsia 2 komorova alebo 3 komorova alebo popripade aka zumpa staci na osadenie pred korenovu cisticku? popripade neake skusenosti.Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
viackomorová žumpa je septik, stačí jednoduchá nádrž s nornou stenou pred odtokom. Norná stena sa dá vytvoriť kolenom, obráteným nadol. žumpa stačí 1m3
Odpovedať
@jan45 Dakujem za odpoved ale 1m3 nie je to na zumpu malo?predstavoval som si pripojit pred korenovu cisticku 2 alebo 3 komorovu zumpu 8- 10m3 ,Ake riesenie by bolo podla Vas dostacujuce pre 4 osoby.KC este nie je postavena a chvilu asi bude trvat kym sa rastliny uchytia.
Odpovedať
Profilova fotka
žumpa je potrebná na prvotné odstráneneie nerozpustných látok , nastane sedimentácia, táto sa odstraňuje čerpaním raz, dvakrát do roka, najlepšie do kompostu. Zdržanie na základnú sedimentáciu je niekoľko hodín až tri dni. Denná spotreba vody v štvorčlemnnej domácnosti je asi 320-400l, takže 1000l je dva a pol dňa. Pripoužití veľkého septika dochádza až k 50% odbúraniu BSK5 a NL, ale dochádza aj k anaero´bnemu rozkladu a zápachu.
Odpovedať
@jan45 dobrý deň, zaujal ma váš príspevok. Mám na chalupe septik dvojkomorový celkovo 3000L čiže jedna komora ma 1500l, Ak sme na chalupe denne spotrebujeme cca tolko vody ako hovoríte. Pravidelne používam bakterie do septikov na redukovanie zápachu. Ale aj tak je zápach pri použivaní dosť silný. Neviem v čom môže byť problém, či je to v tom že je to víkendova stavba alebo používam nesprávne baktérie? CHemiu agreívne saponáty chlorové prípravky takmer nepoužívame. Poraďte. Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jv78 tým, že chodíte na chalupu málo, nemá čo baktérie živiť. Za tie peniaze si kúpte akvarijný kompresor za 15€ a dva prevzdušňovacie kamene. Na časový spínač dajte ešte dva dni po odchode chod, potom už nemusí ísť. Baktérie tam splachujete, netreba dodávať, ale kyslík tam dodáte len vzduchovačom. No a každdý septik má mať odvetranie vyvedené nad hranicu rímsy,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?