Čaute, akurát mi robia omietky a dostal som otázku, že ako budem mat zárubní na buzdre, či má omietka spraviť omietky až po puzdro... Puzdro je eclisse cca 10 cm hrubé, osadené v 30 cm múre na vonkajšej dennej strane vid foto...
V prvom momente ma napadá len, že o lôžková zárubňa na púzdro 30-32cm hrubá.. Ale iste sú aj ďalšie možnosti... Videl som tuším aj takú polooblozkovu zárubnu niekde.. Ta stena z obývačky je cca 9,5 m rovná od vchodu do domu až k hst portálu... A v cca v strede je toto púzdro...
Ďakujem za rýchle rady a info, pretože omietkár maká a blíži sa k tomu miestu... 😁😁😁
@predatorzv -> zaujimavy detail, toto mal odchytit stav.dozor. Asi nemas...Nazov puzdra je presne aky?
Najlacnejsie riesenie je take, ze stav. puzdro das na stred (os) steny a okolo dveri obmurujes na sirku steny. Oproti standartu doplacas len za extra sirku zarubne (20%, zavisi od vyrobcu).
Dalsia moznost je postavit puzdro len k existujucej stene a dobkladat. O 100ku drahsie puzdro, ale usetris za zarubnu (bezzarubnove). Robi to Eclips napr. Syntesis line. Oproti prvemu variantu o 100-150e drahsie. Tu som pouzil ked som k starej nosnej stene pristavoval posuvne dvere. Navyse stena bola na jednej strane hrubsia ako na druhej. Vyzera to teraz OK.
Dalsia moznost je polooblozka alebo asymetricka oblozka. Nie kazdy to robi, nie kazdy to vie.
Z moznosti pri novom dome si zial zvolil asi ten polooblozkovy/asymetricky. Omietka sa vtedy dava az po zarubnu, kuk na video prislusneho vyrobcu (alebo TL).
@mgx Názov je... ECLISSE Puzdro murivo 150mm 90x210cm JK..
Stavebný dozor, ako taký nemám, ale toto uloženie nebolo náhodné, bolo to prekonzultovane aj s projektantom domu aj tu na MS. Omietku by som dal po púzdro a nejaká široká oblozkkva zárubňa na celú hrúbku steny cca 30 cm by sa tam dala spraviť hádam, možno aj cez stolára.. Aj tá poloblozka mi nepríde ako zle riešenie. Takéto osadenie bolo v podstate podľa projektu. Dnes som po fotil nejaký detail ešte...
@mgx konzultoval som uloženie púzdra, zárubňou ako taku sme vtedy neriešili ešte... To riešim teraz a hľadám všetky možnosti a potom si nejakú vyberiem. Zrezavat sa určite nič nebude, dám zatiaľ spraviť omietku až po púzdro a potom to doriešim ešte, bud niečo na mieru alebo ešte kuknem tu poloblozku..Len ma trosku zaráža, že to musí človek dobre, že na miesu dat robiť stolárov, však toto je úplne štandardná montáž na 30 cm nosnú stenu... Tam to dáš bud na stred alebo takto.
@predatorzv - solodoor ti vie spravit atyp na tento typ zarubne. priplatok je 20% k cene zarubne, zam. protokol nutny. Sirka zarubne max do 50cm. Dokonca to nemusi byt ani polooblozka, normalna asymetricka zarubna.
https://www.sestavsidvere.cz/data/sou...
Nevim, zda jsem dotaz pochopila spravne... mame take pouzdro Eclisse ve zdi 30 cm a omitku az k pouzdru. Dvere nam delalo Sapeli a s oblozkou nebyl zadny problem.
@predatorzv Pouzdro mame klasicke. Posilam, co jsem ted rychle blejskla. Pokud budete chtit neco konkretniho vyfotit, staci rict. Jinak myslim, ze jen omitnout by to nebylo hezky...
@qeszi_sk Ďakujem za foto, ja v podstate potrebujem úplne toto iste. Ak by som to riešil ešte raz, možno by som dal to podomietkove, bez zárubne... Ale už viem, prečo som to nedal... Každopádne dúfam, že to budem mat takto super spravené ako to máte vy 😉
@qeszi_sk to su dvere bez zamku? Mozes ich odfotit aj ked su zavrete? Aky je to model a kolko stali? Nech mam porovnanie, mne sa tieto biele pacia.
@predatorzv - bezzarubnove maju jednu nevyhodu. Ludia maju tendenciu chytat zarubnu. Aj ja to robim. Zarubnu lahko utries, ale ked mas nejaku skrabanu stenu, znamena to znovu malovat. Pri detoch nutnost.
@predatorzv Já se přiznám, že se mi moc dveře bez zárubní nelíbí a pokud bych volila pozdro pro dveře bez zárubní, museli by být všechny dveře bez zárubní. K tomu je potřeba udělat zapuštěné lišty... málo kdo to má opravdu pěkně udělané. My jsme s dveřma moc spokojení ;-)
@mgx Ano, bez zámku. Jsou od Sapeli, lakované, 120 x 210 cm (Elegant komplet komfort, obložka Obtus mini, barva bílá hladká) a stály ze všech dveří nejmíň, 11.050,- Kč (jen dveře, bez montáže, bez DPH). My jsme původně měli v plánu dveře 160cm široké, jsem ráda, že jsme to změnili, i tak jsou dost velké :-) A je pravda, že spousta firem dělá posuvné dveře jen do 110cm. My jsme za Sapeli rádi, dveře jsou opravdu krásné, pěkně udělané a montáž také skvělá. Zvolili jsme obložky široké 5cm, takže na montáži dost záleželo ;-)
@qeszi_sk Super mate tie dvere 😉 To je presne to prečo som dal zarubnove púzdro, na druhej strane mam v strupnej chodíme cca o 2m dvere na malé WC, kde bude o lôžka a už by sa mi to tam nehodilo, oblozkkva a bezarubnove od seba cca 2m... 😁