Odpoveď na príspevok od matejb96:
Prosím vás, aký máte nazor na pevnu zarubnu na h… @matejb96 musia tam byť dvere? Obložiť drevom otvor nestačí? Ja som to tak realizoval.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 musia tam byť dvere? Obložiť drevom ot… @zicher aspoň do detskej, spalni a kúpeľniOdpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher aspoň do detskej, spalni a kúpeľni @matejb96 jj, to isto.. Myslel som, že sa jedná o jeden prechod, napríklad do obývačky. Ale toto si vyžaduje dvere. No držím palce. Možno by bolo vhodné osloviť stolára, ale lacnejšie ako obvložka to nebude.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 jj, to isto.. Myslel som, že sa jedná o… @zicher podľa mňa, tá pevna vychadza o dosť lacnejšie, ale neviem ako to vyzerá nazivo, keby som ju osadil do vnutornej strany izby tej hrubej steny .Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher podľa mňa, tá pevna vychadza o dosť lacne… @matejb96 neviem aký máš otvor, ale ak si ho môžeš dovoliť prispôsobiť zárubni, ta môžeš štandardnú zárubňu celú vsunúť dovnútra otvoru na pripravený hranol, ktorý ňou prekryješ..Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 neviem aký máš otvor, ale ak si ho môže… @zicher noo, každý otvor mám približne o 8-9 cm širší, ako by mali ísť dvereOdpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher noo, každý otvor mám približne o 8-9 cm š… @matejb96 tak si môžeš dovoliť čokoľvek.. nemusíš sa držať šírky steny, môžeš tam zárubňu vsadiť do zmenšeného otvoruOdpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 @zicher takto by som vedel poriešiť obývačku, ale do izieb by som musel dať proste dvereOdpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 tak si môžeš dovoliť čokoľvek.. nemusíš… @zicher takže zárubňu vlozim do vnoturnej strany otvoru 🤔 keďže sa dvere otvárajú do izbyOdpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher takto by som vedel poriešiť obývačku, ale… @matejb96 jj, to je do obývačky.. Nakúpil som v horbachu drevo, zoskrutkoval, skrutky som prekryl L lištami a nalepil.Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher takže zárubňu vlozim do vnoturnej strany … @matejb96 ano, lebo inak by si tie dvere nevedel otvoriť dokoránOdpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 ano, lebo inak by si tie dvere nevedel … @zicher jasné, rozumiem. A pod tú pevnu zárubňu, by som teoreticky mal poriadne spraviť aj lepidlo+sieťka+pucovka?Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher jasné, rozumiem. A pod tú pevnu zárubňu, … @matejb96 otázkou je, čo ti zárubňa prekryje. Pokojne môže ísť na holú tehlu, alebo drevený hranol, ak je dobre ukotvený.. Záleží od typu zárubne, ale plecháč tam asi nechceš... Ja banujem, ked som prerábal, tak som kvôli časovej tiesni nechal nejaké plechové zárubne dolu na prízemí. V podkroví som už dal všade drevené obvložkové. Tie obvložky samozrejme vyzerajú neporovnateľne lepšie, ako tie plecháče, aj ked som ich osadil drevenými morenými dverami.. Všade mám rovnaké.Odpoveď na príspevok od zicher:
@matejb96 otázkou je, čo ti zárubňa prekryje. Po… @zicher hmm taketo som mal na mysliOdpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher hmm taketo som mal na mysli @matejb96 hej, vyzerajú parádne. Môžeš ich vložiť do otvoru a zapenovať, držať to bude ako fras. Či si predtým nachystáš omietku, alebo potom, je to na tebe.. Ale ak si ich omietkou zasviníš, budeš nadávať, môžeš ich poškriabať..Odpoveď na príspevok od matejb96:
@zicher hmm taketo som mal na mysli @matejb96 ak nevadia menšie dvere, tak dať hranoly dreva alebo sdk profily po bokoch otvoru a na to spraviť klasickú obložku. Zvyšok otvoru ostane stena.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@matejb96 ak nevadia menšie dvere, tak dať hranol… @marsdm super nápad 🤔 👌👌