Nové dvere verzus renovácia starých dverí

Čo sa viac cenovo oplatí? Má niekto skúsenosti s renováciou? Renovovať doma svojpomocne alebo to nechať na odborníkov? Ste spokojný s dverami v akciovej cene od baumax, mercurymarket a pod?
Odpovedať
Profilova fotka
@jankakardosova mame skusenosti aj s tym aj s tym. Renovacia - robena vo vlastnej rezii, vybrusene, vytmelene, vybrusene, jeden nater, prebrusene, druhy nater. Musis ratat s tym, ze to robis na ukor svojho volneho casu. Ked to nechas na odbornikov, zaplatis podstatnu "palku" za robotu. Mame aj dvere z Mercury (foliovane) nemozem na ne povedat pol slova, spokojnost. Neviem, pre mna dvere nie su az akym podstatnym tovarom aby som za ne daval 200-300E. Aj tak su 90% casu svojej zivotnosti v jednej polohe - otvorene :-D . A ked ich drobci nahodou "vybyvaju" tak sa kupia nove.
Odpovedať
osobne - sam by som v zivote nerobil renovaciu. Renovaica u stolara je viac ako nove dvere. Preto u mna volba jasna - nove dvere. baumax a mercury market je to najnizsie cenovo /a to o dacom svedci/.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
renovácia je lacnejšia, ale treba sa nimi pohrať a spraviť to poctivo. my sme minulý rok tiež renovovali svojpomocne štvore dverí /tento rok nás čaká zbytok-kúpili sme starší dom a prerábame/. je to náročné na čas, ak to chceš mať pekné.
Odpovedať
renovácia jednoznačne vyjde lacnejšie ako kúpa nových dverí. Avšak zaberie dosť času hlavne pokiaľ to chcete robiť svojpomocne. Na druhej strane pokiaľ mate nejaké kvalitné dvere tak je to neporovnateľne výhodnejšie ako nové. No v prípade interiérových dverí za "babku" to bude asi len prácnejšie a až tak veľa neušetríte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?