Fóliované alebo laminátové (CPL) interiérové dvere?

Profilova fotka
Ahojte. Potrebovala by som poradiť, s priateľom staviame dom, a chcela by som vedieť, aké máte názory na fóliované dvere a aké na laminátové(CPL) dvere. Oplatí sa zainvestovať do CPL? Skúsenosti,pozitíva,negatíva? Vopred ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne CPL Laminát do domu by som si nikdy nedal fóliované dvere !!!! treba to brať ako dlhodobú investíciu a pri fólii to neplatí !!!!
Odpovedať
neda mi nereagovat...aj my sme to riesili a jeden predajca nam povedal, že je uplne jedno ci folia alebo laminat...aj laminat sa da znicit tak ako folia!Riesili reklamaciu. akože su te len interierove dvere kde budem byvat JA a moja rodina. ciže ako sa k tomu budem spravat tak take to bude. Ja som odmietla investovat o 100€ na jednych dverach len preto, že je to blby laminat co aj na dotyk bol odporny. Ja som si vybrala podla toho čo sa mi pacilo ...a taka vystupujuca folia bola pre mna najkrajsia.
Odpovedať
Profilova fotka
Každý sa rozhoduje sám ako naloží zo svojimi finančnými prostriedkami !! ja si stále ak idem niečo kúpiť vypočujem viac názorov kompetentných predajcov a potom si spravím názor čo a kde si kupím . - laminátové dvere (CPL) táto kategória dverí zahŕňa vysoko odolné povrchové prevedenie CPL Je to súvislí pri vysokých teplotách a tlaku lisovaný a živicami naimpregnovaní dekorační papier. Tieto povrchy sú vysoko odolné proti poškodeniu sú nesavé , odolné voči mastnote a teplote, farebne stále, oderu vzdorné, ľahko sa udržiavajú. Vďaka ich hrúbke je možné na povrchoch dekoračných papierov robiť potlačou rôzne imitácie prírodných materiálov. Aj tu sa už na trh dostavajú menej kvalitné náhrady CPL materiálov, preto je potrebné si zistiť kto je dodávateľom daných laminátov pre konkrétneho výrobcu dverí aby ste sa ubezpečili či je tovar kvalitný a či má potrebnú certifikáciu. A TOTO FÓLIA NEVIE ZABEZPECIŤ Môj názor je CPL Laminát
Odpovedať
Profilova fotka
@erikkovac Ďakujem..Prosím Vás máte CPL dvere? Je pravda,že je na nich vidno strašne odtlačky prstov?
Odpovedať
@mirkovadagi tiez som za CPL. Este by som ale mozno dodal ze nie je CPL ako CPL. Niekde som cital ze vacsina polskych znaciek co sa u nas daju kupit uvadza ze laminuje do CPL ale v skutocnosti je to CLPL (makky pruzny laminat).
Odpovedať
jeden smejd ako druhy, treba si všimnut aj panty a ake pevne maju ktore aj zarubne, a čo maju vo vnutri.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkovadagi zalezi od dekoru a farby. My mame sedo-hnede laminatove dvere a otlacky su vidiet.
Odpovedať
Profilova fotka
Aha,lebo ja som čítala jeden príspevok,že na všetkuch cpl..tak neviem 😞
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkovadagi Problém odtlačkov od rúk na dverách je problém každých dverí s hladkým ,alebo vysokolesklým povrchom . Z praxe vieme , že len malá časť ľudí zatvára dvere uchopením za kľučku . Najčastejšie chytajú dvere priamo za dverné krídlo a tak vzniká problém . Pri fólii je tento problém síce na začiatku menej viditeľný / fólia ma schopnosť nasiakať / ale po pár rokoch sa z toho stane problém neriešiteľný - takto znečistené dvere na rozdiel od CPL nie je možné vyčistiť , alebo vyčistiť skutočne ,, do čista ,, teda aj s dekorom . CPL je rovnaký materiál ako materiál , ktorý sa používa na lamináciu dosiek pre výrobu nábytku . Takže s rovnakým problémom sa stretnete aj pri dvierkach a korpusoch na nábytku . Tak ako pri nábytku je možné aj pri CPL povrchoch dverí vyberať z variant s tzv. reliéfovým - štrukturovaným povrchom / perličky , štruktúra dreva , super mat, ... / Na nich odtlačky od prstov určite vidieť nebude .
Odpovedať
@parkett_mann neviem o akej fólii rozprávate - asi o nejakej činskej pretože ja mam foliované dvere 12 rokov pochytali ich 3 deti a žiadne otlacky niekde nie su :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme volili CPL od firmy Prüm, Touch Pinia 3D. Kedže chovám mačičky a mám i dva malé bytové vlky, po "ohmataní" dverí v predajni mi vyšli CPL dvere ako víťaz (a to som do vzorky ryla aj kľúčom, kvôli odolnosti pred poškrabaním dverí pazúrikmi :-D )
Odpovedať
ja som objednala CPL od firmy Zlomek, vyrabaju ich na Morave, teraz maju este nejake zlavy, v Cechach a na Morave ich maju dost
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@carol11 fólia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, ja by som Vám odporučila laminátové dvere. Laminátové (CPL) dvere sa vyznačujú vysokými parametrami odolnosti. Sú odolné voči mechanickému poškodeniu, oteru, poškriabaniu, vlhkosti. Fóliované dvere majú o čosi nižšie parametre odolnosti oproti laminátu. Dnešné fólie veľmi dobre napodobňujú prirodzenú kresbu dreva, kladie sa dôraz na estetiku (dekoratívne ryhované fólie a 3D fólie).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@erikkovac Dobrý deň, a aký je rozdiel CPL a CLPL?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Manzel montoval dvere a prosto jednoznacne CPL,,tie foliove su ako papier..mame ich v pivnici a neda sa to porovnat..mi sme vybrali topdoors -Cesi...fakt netreba setrit na dverach..
Odpovedať
@vojtoazuzana preco netreba setrit na dverach?
Odpovedať
Profilova fotka
hovorim kvoli skusenosti tie pivnicne foliove su ako papier ako som pisala..ked sme zrezavali zo spodu tak sa rozpadavali ako vata...radsej poriadne ktore mi vydrzia min.30 rokov ..baterie, dvere, podlaha,zakladne veci ktore musia bit kvalitne moj nazor :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?