Ako skrátiť interiérové dvere?

Ahojte, cez vikend sa chystam na montaz interierovych dveri spolu s oblozkovymi zarubnami. Obavam sa ale ze budem musiet dvere skracovat, kedze v jednej izbe mam uroven podlahy cca o 7 mm vyssie ako v druhej izbe (chodbe). Cim zrezat tych 5 - 7 mm z dveri? Budem mat pozicanu okruznu pilu ale bojim sa ze po odpileni zostane folia dveri pri reze "odstiepena". Mam radsej dvere zobrat skratit k stolarovi? Poznate nejaku stolarsku dielnu v Bratislave kde by to spravili kvalitne a na pockanie? Dakujem za info.
Odpovedať
odporucam najprv miesto rezu prelepit maliarkou paskou, aby sa neodlupovalo a rezat by bolo lepsie priamociarkou.
Odpovedať
Profilova fotka
@nameless_one skus sa spytat v Porta doors.. ma sme mali vyssie dverne otvory, tak sme museli objednavat dvere podla inej normy, nie SK... tie su vyssie a z nich sa zrezavalo.. nie je nic vidiet... ale neviem, ako a cim to robili, uz sem dosli zrezane a osetrene...
Odpovedať
Profilova fotka
riesil by som to tou maliarskou paskou a rucnym hoblikom
Odpovedať
kotucovou pilou
Odpovedať
Profilova fotka
Isto nie pilou... Jednoznacne elektrickym hoblikom. Koniec moze odstiepit, treba zhoblovat konec cca 10cm a potom zacat z druheho konca neist az do konca kvoli odstiepeniu... Dava to zmysel?
Odpovedať
Profilova fotka
@nameless_one robil som to pred dvoma tyzdnami na dvoch dverach. Oblepit spodok dveri maliarskou paskou. AK nemas, zozen si od niekoho stolarske zvierky a pomocou nejakej rovnej dosky si urob opornu hranu (takto nejak http://www.atria.sk/galeria/1_17449/m... ). Kotucovou pilou, ale zozen si do nej kotuc na lamino (ma straaasne vela zubov) to bez problemov zrezes, pasku odlepit a hranu po reze len jemne prebehnut brusnym papierom.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý den, naši technici a truhláři ze svých zkušeností radí v případě zakrácení do 3 mm použít elektrický hoblík (ovšem dát si pozor na porušení hrany při zakončení krácení). Ve Vašem případě krácení 7 mm doporučujeme použít přímočarou pilu a současně krátit například se sololitem položeným na dveřím křídle, aby nedošlo k porušení povrchové úpravy na hraně. Tu pak případně zabrousit pilníkem či smirkovým papírem. U foliovaných dveřích se porušení povrchu bát příliš nemusíte, spíše to hrozí při krácení laminovaných nebo dýhovaných dveří. Jinak by tuto úpravu měl zvládnout každý šikovný truhlář, který má na to jistě svou "fintu" :-) .
Odpovedať
my mame tiez vacsie dvere a rozhodli sme sa pre zvacsenie stavebneho otvoru na dvere(spilenie hornej casti), takze dvere ostanu nedotknute. zevraj je to jednoduchsie ako zmensovat dvere.ma s tym niekto skusenost?
Odpovedať
Profilova fotka
@paulina506 Akoze uprava prekladu ponad dvere je jednoduchsia ako zhoblovat trochu z dveri?
Odpovedať
@madein1974 neviem ci uplne chapem :) asi nie....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Obnovím tému... Tiež potrebujem skrátiť staršie dvere. Sú to plné dvere so sololitom z oboch strán. K dispozícii mám kotúčovú pílu, priamočiaru nemám. Kotúč má mať veľa zubov... Aký tvar majú mať, aby som veľa nevyštiepil? Skrátiť potrebujem asi 1,5 cm.
Odpovedať
@dedo758 ak sú drobné ostré zuby na tenkom kotúči a je ich veľa tak to ide krásne ,len pomaly posúvať
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?