Odpoveď na príspevok od prody:
Potrebujem zapojit SONOFF DUAL R3, pripadne ine z… @prody tu nie je mozne pouzit schodiskovy vypinac uplne sa straca zmysel toho. Treba dat normalne zvoncekovy (tlacidlo) alebo nejaly smart. Celkovo s tymito modulmi byva problem schodiskovy vypinac lebo svetlo je v principe ovladane z dvoch miest a moze sa stat to ze vypinac zapne a sonoff vypne tym padom bude stale svietit. Schema je nekorektna. No a ten sonoff nie je na 24V inak to nema preco zhoriet?Odpoveď na príspevok od prody:
Potrebujem zapojit SONOFF DUAL R3, pripadne ine z… @prody Mám to tak zapojené a funguje to už pár rokov. Podstata spočíva v tom, že zo silového okruhu spínačov urobíš ovládací pre sonoff a svetlo je spínané pomocou relé. Ja používam momentálne tuya spínače, ale mal som aj sonoff. Logika ovládania je taká, že ovládacie vstupy reagujú na zmenu úrovne, nie na privedené napätie. To znamená, že ak na vstupe nie je napätie a zapneš svetlo cez mobil, tak po prepnutí spínača sa svetlo privedeným napätím vypne a naopak. Dôležité je nepopliesť si vodiče v krabici vypínača kde to budeš montovať. Elektrikári sa budú pohoršovať, že si akurát na L použil modrú a na N čiernu, ale v princípe je to zapojené dobre. Najväčší problém asi bude dostať do krabice vypínača nulák, ktorý tam bežne nie je a tiež nespínanú fázu.