Odpoveď na príspevok od pipo97:
Dobrý deň,má to niekto doma podobne poprípade vie… @pipo97 hľadaj na Alíku "Tuya", je to lacnejšie, len budeš závislý na benevolenci Číny :)Odpoveď na príspevok od gadefox:
@pipo97 hľadaj na Alíku "Tuya", je to lacnejšie, … @gadefox našiel som niečo na temu majú lepšie dodanie do dvoch týždňov tak snáď to pôjdeOdpoveď na príspevok od pipo97:
Dobrý deň,má to niekto doma podobne poprípade vie… @pipo97 nechod do ziadneho tuya riesenia. Treba hladat wifi vyrobky, kde je flashnuta tasmota, a branu spravit s raspberry pi. Bude to kapanek drahsie, ale bude to tvoje bez uzitia cinskeho api. To co mas v ruke je zigbee modul a zigbee tuya veci su vcelku podporovane v zigbee2mqtt a dobre pouzitelne v homeassistante.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@pipo97 nechod do ziadneho tuya riesenia. Treba … @rapidek v tom prípade by som išiel skôr do ESPHome..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@rapidek v tom prípade by som išiel skôr do ESPHo… @gadefox pre zadavatela bude rozchodit a flashnut esphome do nejakeho senzoru nadludsky ukon. poskladat z polotovarov na esp senzor tiez nebude robit. Ty si to niekedy robil?Odpoveď na príspevok od rapidek:
@gadefox pre zadavatela bude rozchodit a flashnut… @rapidek netuším ako je zadávateľ dotazu šikovný - nie som veštec. Píšem, že JA by som išiel do ESPHome. Pretože viem, čo je YAML; viem ako sa konfiguruje; používam Linux (je vhodnejší na open source riešenia).. ale nebudem sa hádať - hotové riešenie je pre bežného používateľa určite vhodnejšie.