Svetla ovládané mobilom

Dobrý deň,má to niekto doma podobne poprípade vie poradiť overené produkty ? Hľadám stmievatelne moduly do krabičiek za vypínače ktorými by boli ovládané svetlá. Podmienka je aby bolo svetlá možné ovládať pomocou aplikácie. Použité budú pulzne tlačidlá od značky Jung. Svetla LED žiarovky 3.5W 230V. V práci používam tieto moduly kde to funguje pomocou wi-fi a brány od značky hue Philips atď. Hľadám popravde overenú lacnejšiu variantu tak či niekto nemá niečo overené doma. Tento modul sa predáva po 50€ + brána pri počte 20 a viac okruhov .... Je to dosť. Hlavne aby to neblikalo vošlo do krabičiek za vypínače.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od pipo97:

Dobrý deň,má to niekto doma podobne poprípade vie…
@pipo97 hľadaj na Alíku "Tuya", je to lacnejšie, len budeš závislý na benevolenci Číny :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@pipo97 hľadaj na Alíku "Tuya", je to lacnejšie, …
@gadefox našiel som niečo na temu majú lepšie dodanie do dvoch týždňov tak snáď to pôjde
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pipo97:

Dobrý deň,má to niekto doma podobne poprípade vie…
@pipo97 nechod do ziadneho tuya riesenia. Treba hladat wifi vyrobky, kde je flashnuta tasmota, a branu spravit s raspberry pi. Bude to kapanek drahsie, ale bude to tvoje bez uzitia cinskeho api. To co mas v ruke je zigbee modul a zigbee tuya veci su vcelku podporovane v zigbee2mqtt a dobre pouzitelne v homeassistante.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@pipo97 nechod do ziadneho tuya riesenia. Treba …
@rapidek v tom prípade by som išiel skôr do ESPHome..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@rapidek v tom prípade by som išiel skôr do ESPHo…
@gadefox pre zadavatela bude rozchodit a flashnut esphome do nejakeho senzoru nadludsky ukon. poskladat z polotovarov na esp senzor tiez nebude robit. Ty si to niekedy robil?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@gadefox pre zadavatela bude rozchodit a flashnut…
@rapidek netuším ako je zadávateľ dotazu šikovný - nie som veštec. Píšem, že JA by som išiel do ESPHome. Pretože viem, čo je YAML; viem ako sa konfiguruje; používam Linux (je vhodnejší na open source riešenia).. ale nebudem sa hádať - hotové riešenie je pre bežného používateľa určite vhodnejšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?