Problémy s kamerou Tapo C500: detekcia psov a hmyzu

Profilova fotka
Zdravim, mam problem. Mozno iba v nastavení kamery, ale kamera mi zachytava aj psov a pohyb mušiek, a hocičoho co popred ňu preletí,myhne sa alebo neviem čo ešte. Mam to nastavené na detekciu osôb, ale zachytí aj psa. Mam vyznacene aj detekčne zóny, ale nepomohlo to. Viete mi poradiť prosím vás
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejb96:

Zdravim, mam problem. Mozno iba v nastavení kamer…
@matejb96 záleží na tom? či máš to ako alerty do mailu, alebo sms? ak nie, tak by ma to netrápilo.. aj tak by som to pozeral, iba ako by som riešil nejaký problém. ak ti to posiela alerty, tak to môže byť problém.. inak nie..
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@matejb96 záleží na tom? či máš to ako alerty do…
@zicher posiela mi to ako upozornenia
Odpovedať
sluzby odpovedaju cene
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejb96:

@zicher posiela mi to ako upozornenia
@matejb96 skúsiť znížiť citlivosť detekcie. Asi to berie každý malý pohyb. Neviem či to má nastavenie aj na veľkosť, že sa zadá aký veľký predmet by to mal minimálne byť, aby to nesnímalo zbytočne aj vtáky a mačky. Ale myslím že zníženie citlivosti pomôže.
Odpovedať
Štandardne majú už kamery inteligentnú detekciu. Teda dokážu rozpoznať akýkoľvek pohyb (hmyz, pavučinu, hmlu, sneženie, dážď, pohyb stromov....), človeka, auto prípadne zviera. Ak to tvoja kamera nepodporuje, určite by som uvažoval nad výmenou. Ak chceš naozaj spoľahlivú detekciu, išiel by som radšej cestou exteriérových pohybových senzorov k zabezpečovaciemu systému. Napr. Jablotron, Ajax aj Paradox ich majú v ponuke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?