Schodiskove stupne - lak vs vosk

Profilova fotka
Prisli mi schodiskove stupne uz osetrene, su namorene a navoskovane... Predtym som to samozrejme neriesil lebo som nevedel ake su moznosti ale v hlave som mal vzdy len ze sa to "lakuje" Takto vyzeraju stupne ze im ublizi aj horsi pohlad :-D Co vy na to?
Odpovedať
Neviem ci lak alebo vosk, ale otec daval na drevene schody nejaky speci olej, a musim povedat ze pohlad im neublizi.
Odpovedať
Tak pokial ti to nerobi problem a si presvedceny o tom, ze vosk nestaci tak kludne aj nalakuj. To uz je podla mna len na tebe co s nimi, ved su tvoje :-D Ja si myslim, ze by to stacit mohlo, respektive viem, ze ked riesila schody segra tak jej tiez povedali, ze je pridu uz namorene a navoskovane tak to uz dalej potom ani neriesila a to uz su nejaky tri styri roky a nemam pocit, ze by boli nejake donicene.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva_ave1: to uz nemozem, vraj by lak s voskom robil sarapatu...preto sa pytam ci to je OK od ludi co to tak maju :-)
Odpovedať
@y2k Tak potom nemas co riesit :D Uz sa budes musiet zmierit s tym, ze bude iba vosk. Vravim, ze sestra ich uz ma par rokov a zatial su v pohode, musis ratat s tym, ze nebudu vecne vyzerat ako nove ale nieco predsa len vydrzia to sa nemusis bat. Mozem ti ich aj odfotit ked tam najblizsie pojdem a poslem ti, nech mozes sam posudit v akom su stave.
Odpovedať
Profilova fotka
@eva_ave1: v pohode, dakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
Este, ze si napisal, ze vosk a lak by tym schodom nedorobili dobre lebo ja by som bola schopna tam nacapat oboje :-D Pravdepodobne by ma manzel zastavil ale je dobre, ze to viem aj ja. Ja som ale tiez bola doteraz v tom, ze na taketo schody, ktore sa casto pouzivaju treba dat v kazdom pripade lak. Co by sa vlastne mohlo stat keby to zmiesam?
Odpovedať
kludno možu bytv aj ked su len voskovane, aj to ma svoje vyhody, hlavne u tvrdeho dreva to je v pohode
Odpovedať
Profilova fotka
@sykorka75: zevraj by sa mohli robit flaky a tak lebo vosk ide do hlbky lak je len na povrchu @martinmatko: hej su celkom tvrde, mame co robit naskrutkovat na ne listy
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa tyka laku, s nim je to tazko. Co viem, tak nie po kazde chyti taku farbu ako by chcel. A s voskom nejaku tu skusenost nemam. Brat lakoval schody v dome a veru museli sa zosmirglovat. Absolutne to nechytilo, tak ako malo.
Odpovedať
@y2k ja som dal olejovosk. Schodom zatial nič nie je ale ymlsím si že čo sa týka ošetrovania, resp neskoršej renovácie sa bude lepšie ošetrovať olejovoskový stupen než lakovaný... Svokrovci majú 10 orkov lakované a sú zošúchané, a teraz nevedia čo s tým. Olejovoskované by som len prebrúsil jemným šmirglom a natrel na mieste. Resp ani brúsiť by nebolo treba.
Odpovedať
Podlahy v celom byte (aj pri vstupe) a rovnako cele schodisko mame z olejovaneho dubu. Byvame 2 roky a nevidiet ziadne opotrebenie. Samozrejme okrem preliacin po padoch nejakych tazsich veci (srobovak, stolicka), ale aj tie som iba lokalne presla olejom, ked prislo k poruseniu povrchu a ak po nich nepatras, nevsimnes si ich resp. neposobia rusivo. Nikdy by som neosetrovala drevene povrchy lakom, nakolko neskorsia obnova je ovela tazsia ako pri olejovanom povrchu.
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa bude úplne stačiť aj ten samotný vosk, ja som si tiež myslel, že musia byť nalakovaný nech sa deje čo chce inak budú za chvíľu vyzerať otrasne ale potom som bol u jedného kamaráta a pozerám, že schody vyzerajú super tak som sa ho hneď pýtal či sú nové a on reku nie, že sú tam už dlho tak reku čím ich lakoval a on na mňa pozerá, ako na ducha, že oni sú iba navoskované. Skoro mi oči vyskočili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?