Šatník a prašnosť v ňom

Ahojte, rada by som si zriadila šatník, keďže sa mi nepáčia skrine ani vstavané skrine. No niektorí ma od neho odhovárajú, pretože vraj budem mať permanentne zaprášené oblečenie.. Tí čo máte šatník, neľutujete toto rozhodnutie? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
nelutujem lutujem to ze je maly
Odpovedať
Profilova fotka
s tym prachom je to pravda :-)
Odpovedať
Mali sme aj mame skrine s posuvnymi dverami aj satnik, s prachom je to narovnako. U nas je prach aj v obyvackovom nabytku kde su dvierka. Najmenej sa prasi vo vyklopoch.
Odpovedať
satnikov mame v dome 4ks a prasi sa v nich rovnako ako vsade inde. nelutujem ani raz ze mame satniky a nie roldory
Odpovedať
Ďakujem, koniec špekuláciám, šatník bude :)
Odpovedať
Určite choď do šatníku, veď ktorá z nás by nechcela mať šatník ako Carie v Sex v meste? :D
Odpovedať
Profilova fotka
ano bude sa v nom prašiť a kto tvrdi, že nie, tak prepačte, ale klame.. Tiez mame satnik murovany a ked to porovnam s klasickými skrinami, rozdiel je markantny.. povedala by som 100 a 1.. ale hovorim o klasickej skrini, lebo aj do zasuvasich satnikových skrin sa viac praši ako do pevne uzavretej skrine , aj to viem porovnať...asi cez tie boky, ale aj preto, lebo niekedy sa cloveku nechce zasuvať a necha otvorene, hlavne muži... :-p Na policiach je permanentne vela prachu v satniku, ide ma z toho uchytit.. v bežnej skrini take nehrozi !!! horne police, ktore nie su niektore moc vyuzivane, tak su totalne zaprašene, ale že strasne... nahrubo.. a ked su police, je tym padom aj oblecenie... dokonca sa mi stalo, ze mi poskladane tricka,ktore su vlastne stale v kontakte so svetlom na tom zahybe vysediveli, lebo som ich napr. rok nemala na sebe a boli na spodku komínka... sice sa to stalo len na jednom, alebo dvoch, ale.... proste niet nad klasicku skrinu... A tiez plecia sák, co partner dlhsie nenosil , boli zaprašene ! snad nemame len my taky zazracny prach, ci? Keby este raz zariadujem a financie to dovolia, tak volim satnik taky, co ma sice vymedzeny svoj priestor, ale uzavrete dvierkami mat vsetko.... Mna fakt nebavi kazde 2t alebo ako casto upratovať v satniku, utierať police a pod.. takze vidim, že ten prach sa tam zbiera nenormalne... v uzatvorenej skrini, ked do nej rok nepojdem, tak tam prach nebude ani na polici, ani na oblečeni..
Odpovedať
Profilova fotka
@cililink ved ano, prasi sa tam mozno ako inde, prach sada vsade ( v spalni trochu viacej z perin) ale do uzavretej skrine sa prach proste nedostane, takze sa do nej nepraši a to je velka vyhoda oproti satniku , ktory je otvoreny :) Skuste si niekedy pozrieť, ak mate hlbsie police, ale kominky dlhsiu dobu len vpredu, co mate za nimi. to malokoho napadne... Verte, ze tam najdete hrubu vrstvu prachu. v skrini by sa to nestalo :(
Odpovedať
@e_lenka 1000% v nom budes mat kopec prachu, mam doma vstavane skrine tie musim obmesiac vysavat tolko prachu v nich je a klasicke skrine, tam raz za uhorsky rok... satnik je uplne otvorena miestnost, co je u mna napr obyvak a tu zmyvam min 3x tyzdenne od prachu
Odpovedať
Treba satnik zatvarat a nemat tam okno.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ale ked je velky, tak sa tam naprasi, ked je to ako miestnost.. nepomoze zatvorit dvere, ten prach sa tam dostane , nechapem odkial, ale dostane.. a poriadne :(
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja som mala v satniku stresne okno aj dvere.Okno som nikdy neotvarala a dvere boli vzdy zatvorene a ako tvrdi katrin21 prachu a prachu.To sa s porovnanim s normalnou skrinou neda porovnat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak sa pridám....samozrejme, že je v šatníku väčší pohyb vzduchu. Je to skrina na všetko. Kdežto, ked máte skrine, otvoríte si iba tú konkrétnu. Môžem zo skusenosti, používam rok šatník v novom byte. Ale, že by to bolo strašné, tak to určite nie. To, čo sa menej používa /nejaké plesove vychytávky, fraky, v lete kožuchy, flaušove kabáty a podobne/ mám v obaloch, ale to som mala aj v skrini. Ked som prehadzovala zimné-letné, poriadne som to vyutierala. To bolo raz za rok. A nejaký extra velký prach, tak to nie. To iste som robila, aj ked sme mali šatstvo po skriniach. Dlho som si nevedela zvyknúť, nakolko mám šatník bez vetračky, ale našla som spôsob ako a kedy v nom vetrať. Som spokojná. Iné je aj, ked sa v nom aj vyzliekate a obliekate. Ale myslím si, že už sa príliš rozoberá prašnosť, čistota a podobne. Až na vedeckej báze :-o :-o
Odpovedať
@katrin21 ja mam prach aj v skrini , pri posuvnyh dverach rovnako ako v satniku. My v satniku mame len vesanie, par polic,kde su krabice poukladane Ci je rok sako v staniku, ci v roldore je rovnako na pleciach zaprasene. Lepiaca rolka a je po prachu.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska to som pisala, ze pri posuvnych dverách sa ten prach tiez tam dostane, lebo oni po bokoch netesnia, su tam len tie štetiny a vzadu len stena... prašnosť velka, ale predsalen o nieco malo mensia, ako v satniku ako takom... a to tam mam len mini okienko, ktore v zivote nebolo otvorene.. prachu je tam strasne vela... satnik je pekna vec na efekt, ale hovorim, radsej vacsi a uzavriet.... ale to je potom uz izba pre skrine vlastne.. So skrinou sa to neda porovnať, tam prach nie je a nebude ani po 100rokoch.. obrazne povedane.. preto som aj do hostovskej kupila uz klasicku skrinu, ziadne satnikove dvere uz v dome nechcem ani vidieť :-)
Odpovedať
ok, jasné, že na poličkách kde bude uskladnené sezónne oblečenie bude prach, ale to mám aj teraz v roldore. Takže to riešim plastovými obalmi a krabicami. Skôr ma zaujímajú tie bežne používané poličky a závesný systém. Tam to zrejme nie je až taký problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@e_lenka daj po neakom tom rocku vediet, ci si spokojna ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@e_lenka nie po jednom, to bude malo ;-), fakt ma to bude zaujimat
Odpovedať
@katrin21 ale my mame na satniku dvere klasicke izbove a prachu je tam tak normalne ako vsade inde. aby bolo jasne - satniky maju u nas min.4m2, cize sa nebavime o dakych vyklenkoch polootvorenych. sezonne veci v obaloch, pradlo, drobne veci do krabic a 80% vesiame. prach mame na spodku co pri vysavani prebehnem a na hornych policiach, ale tam mam vacsinou krabice vylozene
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte,tak nie je to zatial rok co byvame, len par mesiacov, ale zatial spokojnost velka so satnikom. Prachu tam je max. tolko, co som mala v roldore, ale kedze mame olejovane parkety, "nezmolkuje sa" ako ked som mala plavajucu podlahu a na pohlad je to ovela cistejsie :) A to este nemame dokonceny exterier, cize prachu a spiny sa nanosi do domu viac, ako to bude v buducnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?