Puknuté sklo na krbovej vložke

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
ahojte :-) v auguste sme kúpili krbovú vložku, urobili krb a začali sme ju používať. asi pred dvoma týždnami sme si všimli, že nám v rohu puklo sklo. úplne samé od seba - čestné slovo, že sme don nijako nebuchli ani nič podobné. puklinka nie je ani hmatatelná, takže to vyzerá akoby to bolo niekde vo vnútri toho samotného skla /neviem, či viete ako to myslím/. išli sme teda na predajnu, kde sme vložku kupovali a vraj - na sklo sa záruka nevztahuje. hlavne, že pri kúpe nám tvrdili, že na sklo je 7-ročná záruka a ešte aj takú tálepku tam dali /to teraz popierajú ]-( /. zapísali si nakoniec všetky údaje, prefotili DL a vraj sa ozvú. no nejako už týžden nič, ani neviem ako by to chceli riešiť, ked nemjú záujem sa na to prísť čo len pozrieť ]-( . nemáte s týmto niekto skúsenosti? neviete mi poradiť?
Odpovedať
Ešte fotka tej prasklinky.
Odpovedať
@toky1 tá vložka bola niekedy najpredávanejšia, nemám ju ale predajca kamna astranet vtedy tvrdil že asi najlepšia, aby sa ti to v budúcnosti nestalo kúp si v OBI žiaruvzdorné tehličky a vlož pred sklo rozmer asi 25x10x3cm, zabráni to tiež padaniu uhlíkov ked naložíš plnú vložku
Odpovedať
@duzu Medzi sklom a spaľovacím priestorom je taký vyberateľný liatinový kus na celú šírku vložky s výškou možno 10cm. Na fotke je ho vidno za spodnou časťou presklenia, taký tmavý kus.
Odpovedať
@toky1 takže má utopené ohnisko,to je výhoda ako v kotli, ja ho mám takmer v rovnakej výške ako spodok skla rovný rošt a dá sa zavrieť vzduch aby neochladzoval
Odpovedať
@toky1 no tak toto fakt nepotesi
Odpovedať
@jakabu Nepoteší, veru. Ale riešiteľné to našťastie je. Sklo už mám kúpené.. Chystám sa kúpiť sadu na vyťahovanie strhnutých imbusov, len sa k tomu pre pracovný nával neviem dostať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dnes nám dodali krb s rohovým sklom 2 kusy (čiže bez ohybu). Sklá ale k sebe nie sú prirazene na doraz, je tam minimálna odchýlka asi 1 - 1,5 mm. Vie mi niekto povedať či je to normálne alebo to zaraz reklamovať kým krb nie je vybaleny? Bude mať ta medzierka to mať na niečo vplyv? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Dobrý deň , mám krbovú vložku BEF OPTIM V8 s výsuvom a prasklo nám po 14 rokoch sklo v ohybe. Volal som priamo do firmy BEF a výmena skla 1200€. Skoro som spadol zo stoličky. Máte prosím niekto skúsenosť s týmto krbom resp ako to vyriešiť lebo 1200€ je strašne veľa. Dakujem vopred za radu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jojko13:

Dobrý deň , mám krbovú vložku BEF OPTIM V8 s výsu…
@jojko13 na taketo situacie treba mysliet uz pri kupe. Zeny hovoria ze pre krasu sa trpi.. Tak teraz bude trpiet tvoja penazenka.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@jojko13 na taketo situacie treba mysliet uz pri …
@rapidek medzi tým som našiel v Čechách firmu ktorá reže krbové sklá na mieru. Komplet so zabrúsenými hranami dve skla, tesnenia a doprava 200€. Vymením si to sám.
Odpovedať

@jojko13 viacej hľadaj na nete ja som potreboval práve na BEF len rošt a našiel som za desatinovú cenu, cez veľkosklad, ten má predajcov
Odpovedať

@rapidek medzi tým som našiel v Čechách firmu kto…
@jojko13 tak ale je rozdiel ohybane sklo a lepene z dvoch casti. krasa sa vytratila. hlavně levně
Odpovedať

@jojko13 Môžeš ešte skúsiť kúpiť v sklenárstve žiaruvzdorné sklo, len neviem, či to budeš vedieť sám vymeniť.
Odpovedať

@jojko13 spominal som to v inej teme ku krbom, mne prasknute sklo preplatila komplet vratane vymeny poistovna. Mam obycajnu poistku, nic specialne. To ze to mam dat na poistivnu mi poradil clovek s ktorym som riesil tu vymenu. Cena bola asi 400E, bolo to 5 rokov dozadu a bol som doslova sokovany ze to preslo uplne bez problemov, hlavne ked clovek stale pocuva kde a co aka poistovna odmietla plnit. Bolo to viac ako 5 rokov dozadu, mozno sa situacia zmenila a poistovne uz nie su take ustretove ale za pokus to stoji. Samozrejme za predpokladu ze mate poistenu domactnost.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zacik:

@jojko13 spominal som to v inej teme ku krbom, mn…
@zacik Neskúsiš nevieš, stratiť tým nič nemôžeš. Ale tiež by som nečakala, že práve toto v poisťovni uznajú, možno si natrafil na niekoho mega ústretového 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prvosienka5:

@zacik Neskúsiš nevieš, stratiť tým nič nemôžeš. …
@prvosienka5 Skôr si myslím, že išlo o poistenie nehnuteľnosti, a že to bolo v poistných plneniach za škody. Teda že ten krb bol asi zahrnutý v poistení.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@prvosienka5 Skôr si myslím, že išlo o poistenie …
@chrobak7 Jednej mojej známej pred niekoľkými dňami ukradli. Kúpovala ho fungel nové a hneď pri kúpe ho v predajni aj poistila (aj proti krádeži) u poisťováka, ktorý sedel v rohu predajne. Teraz, po cca 4 mesiacoch jej auto z pred bloku ukradli a poisťovňa odmietla plnenie s tým, že majiteľka mala mať na aute namontované ešte aj nejaké ďalšie bezpečnostné zariadenie, nie iba to, čo je štandardne vo výbave vozidla. Je z toho hotová, lebo nik ju pri poisťovaní na to neupozornil - dala to právnikovi. (ale vidím mizivú šancu na úspech)
Odpovedať

@zacik akurát som platil PZP a tam je okrem základu , pripoistené všetko zvlášť i všetke sklá , živel, krádeš ak nemáš i havárijné, to muselo byť staré auto , zamkínala sa i páka na radenie rýchlostí alebo volant, nové len so základným kodom nikto neukradne,musel by vymeniť celú jednotku, rizikové sú autá ktoré sa otvárajú cez DO a má kľúč pri sebe vo vrecku bez folie, alebo v aute , stačí zosilniť signál a získa kod, vozidlá ktoré sa odomknú vložením karty alebo kľúča do zapaľovania tak otvoriť nejde najčastejšie sa kradnú v uzavretej kovovej zábrane v kamione to nezachytí ani cez satelit, či mobilnú sieť, odvliecť niekde do dielne a nájsť diel kde je vysielač to jevždy kto s koho vynájde sa nový spôsob a následne hekeri majú prácu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prvosienka5:

@zacik Neskúsiš nevieš, stratiť tým nič nemôžeš. …
@prvosienka5 Mam poistenu domacnost v Uniqe, nic specialne. Tiez mi prasklo sklo na krbovych kachliach minuly rok po vianociach. Bez problemov mi uhradili nove sklo oproti fakture + este aj pracu s vymenou (o to som neziadal, vymenil som si to sam za 15 minut). Takze nic nezvycajne to evidentne nie je. @jojko13 ak mas poistenu domacnost, nahlas na poistovni s fotkou. A neries poistne plnenie cez rozpocet, ale dodaj faktury.
Odpovedať

@zacik ďakujem za radu skúsim to takto poriešť.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adius:

@prvosienka5 Mam poistenu domacnost v Uniqe, nic …
@adius Dakujem velmi pekne👍️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od adius:

@prvosienka5 Mam poistenu domacnost v Uniqe, nic …
@adius Teraz si ma dostal. Ja mám tiež poistenú domácnosť v Uniqe a prasknuté sklo na tej krbovej vložke mi odmietli preplatiť :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

@adius Teraz si ma dostal. Ja mám tiež poistenú d…
@toky1 znelo to ze mi neveris, tak pripajam screenshot ;)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?