Presklená stena 3600x2350 a žalúzie

Staci rozdelit presklenu stenu pri tychto rozmeroch na dve polia? Ako vyriesit zaluzie- dat externe? Pri zdvizno posuvnom systeme..by museli byt externe zaluzie stale zdvihnute, resp. vyzadovalo by to castu manipulaciu.... Ako to mate vyriesene? Dakujem :-)
Odpovedať
Interiérovým žalúziám bude fuk aké máte otváranie, máme posuv a žiaden problém. Rozdelenie pri takej šírke na dve polia.....to už je otázka fest pevnosti konštrukcie kovania a to rozhodne nebude lacné. Môj názor je že práve otváracie krídlo bude mať väčšie nároky na pevnosť závesov ako posuv kde máte iba zámok výsuvu a koľajnice. Pri externých žalúziách ak ide o niečo do rámu okna vám ich zdvihnutie nepomôže pretože tak či onak by boli zhrnuté v hornom uložení. Ak myslíte niečo ako K-Systém je uvažovanie o druhu dverí bezpredmetné :-)
Odpovedať
Skor mi ide o exterierove zaluzie. Pri vychode na terasu budem musiet vzdy zdvihnut exterierove zaluzie....mate to osvedcene v praxi?
Odpovedať
mame delenie pravidelne na 1bm, takze dvere na terasu maju zaluzky skoro stale hore, ale su hned pri kuchyni kde to vobec nevadi cele leto. kedze ak svieti slnko aj tak vonku grilujeme a nevarim dnu.
Odpovedať
@pedrita tak ale s tým v tom prípade neurobíte nič. Ona to zas nie je žiadna námaha ale ak budete chodiť na terasu tak často ako my aj teraz v zime, tipujem že pásky na zdvihoch pôjdu do večných lovíšť pomerne skôr ako býva v kraji zvykom. Čiže zdvihnuté žalúzie asi permanentne a potom vyvstáva otázka aký majú vlastne zmysel okrem designu ? Jeden z dôvodov prečo ich nemáme :-))) Obídeme sa aj s interiérovými.
Odpovedať
@zamotek Interierove zaluzie by museli byt na jednej presklenej ploche dvoje...nakolko nevedia urobit jedny take velke....a tam to uz ide mimo designu...:)
Odpovedať
interierove som mala, starsne som ich chcela a roky som nadaval na prach co sa tam drzal. hlinikove vonkajsie a mam ich velmi vela behaju hore dole casto-pustam si v zime teplo zo slnka do izieb a menili sme jednu pasku z 30 dvojic teda 60 ks za rokapol byvania.
Odpovedať
@pedrita jedna z vecí ktoré som zabudol napísať v domnení že je to logické. Dík za doplnenie :-)
Odpovedať
@zamotek este by som mala jednu otazku: Aka je manipulacia pri posuve, ide lahko zatvarat posuv aj zvonku madlom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?