Montáž vertikálnych žalúzií: Do stropu alebo na stenu?

Caute, riesim na okna vertikalne zaluzie, kedze jedno okno v obyvacke je prilis velke na horizontalne zaluzie, tak mozno dame vertikalne aj do celeho domu. Lamem si hlavu s tym, ze su 2 sposoby montaze - do stropu a na stenu. Moja predstava bola, ze by boli montovane stylom do stropu, ale do hornej spalety okien (montovane do prekladu). Uz som takmer objednal zaluzie a padla otazka, ci sa bude dat ventilacka otvorit. Okraj okna pri otvorenej ventilacke je 6 cm od okraja steny, co mi nevychadza pre 12.7 cm siroke, ani pre 8.9 cm siroke lamely zaluzia. Ak niekto z vas ma namontovane vertikalne zaluzie do spalety, tak musi mat dostatocne hrube spalety? Dakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tomasbenc:

Caute, riesim na okna vertikalne zaluzie, kedze j…
@tomasbenc TAm to nedáš do špalety. Teda možno áno, ale pri každom otvorení okna či už na vetračku alebo na krídlo budeš musieť odtiahnuť žalúzie. Radšej by som dal za špaletu do stropu.
Odpovedať
ked ich das do hornej spalety, tak naozaj musis mat dost hlboke spalety, inak sa ti ventilacka nebude dat normalne otvorit... lamely tam jednoducho zavadzaju... ak mas medzi oknom a stenou len tych par cm, tak sa tam 12,7 ani 8,9 lamely nezmestia tak, aby si s ventilackou nemal problem. preto vela ludi riesi montaz na stenu alebo uplne do stropu pred okno, tam mas istotu ze sa okna otvaraju bez obmedzenia. vizualne to mozno trochu odstava, ale je to praktickejsie. ja by som ti radil si to odmerat s papierovou sablonou lamely, hned uvidis ci to vyjde alebo nie.
Odpovedať
Vďaka za odpovede, tak upustil som od myšlienky mať žalúzie budú v spalete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?