Máte skúsenosti s elektrickým odvlhčovačom vzduchu?

Profilova fotka
Dobrý večer chcem sa spýtat či má niekto skúsenost v byte s elektrickým odvlhčovačom vzduchu.Odkedy máme zateplený byt nám vlhnú steny a chceli by sme to kúpit či to nepomôže.Za všetky rady vopred dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To sa naozaj nenájde nikto s odvlhčovačom? =-) =-)
Odpovedať
Ja mám!!! Super - odporucam... co chces vediet?
Odpovedať
no hladala som ho - tento mame: http://www.odvlhcovace-desa.sk/odvlhc...
Odpovedať
Profilova fotka
Už sme kúpili takže aj keby niekto napísal,že je to nanič už neskoro. :-D Kúpili sme sinklair.Mi sme predtým používali mechanické odvlhčovanie.Tie tabletky cerazit ale to bolo nič.Ale teraz to už tahá dost.A ako často ho máte zapnutý?Myslím kolko hodín denne.
Odpovedať
Vinka my mame vlhko len preto, ze prerabame... takze u nas ho pustame len prilezitostne - ale napr. ked sme robili stierky, tak isiel chudak cely den :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No mi máme vlhko od kedy sme prerobili byt zateplili a vymenili okná za plastové a nastal véélky problém.Začali vlhnút steny okolo okien aj ked sme vetraly a kúrili ako každý radil aj tak to nepomáhalo.A potom bola pliesen okolo okien a sodoma gomora. =-) Tak sme sa rozhodly pre ten odparovač.No dúfam,že sme nezainvestovali zle. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Janga a chcela som sa spýtat dá sa nastavit kolko chcete vlhkost?Aby sa sam vypol.Ak sa dá tak sa aj sám vypne?A vypne sa celý alebo ventilátor beží dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
pozrite aj tu http://www.modrykonik.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Na vlhkosť, resp. už aj existujúcu plieseň v stenách je dobrá aj UV lampa, tento model sa mi odvedčil : Skúste pozrieť toto, už len zavolať a opýtať sa čo potrebujete vedieť : Objem výmeny vzduchu 215 m3/hod. http://www.extranaradie.sk/extranarad...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@vinka Dobry den, chcela by som sa opytat, ci aj s odstupom casu odporucate v byte pouzit odvlhcovac. Ja som sa tu uz viac krat radila, aj my dobre poradili, ze kde je zrejme problem, mame tiez zatepleny panelak, zrejme zle, lebo predpokladame, ze sa nam robi tepelny most (ci ako sa to vola) v stene na severnej strane vedla balkonovych dveri. Vzdy v zime tam vystupi plesen. Pytala som sa susedov, zial nikto podobny problem nema, preto zo spolocenstva sa s tym ani nechystaju nieco robit. Tuto jesen a zimu sme si davali extra pozor na caste a pravidelne vetranie. Vlhkost sa nam len s tazkostami dari drzat na 55-60%. Napriek tomu sa na problemovej stene objavilo zatial sice len 5 bodiek plesne, ale predpokladam, ze sa budu rozsirovat. Tazko sa da poriadne vyvetrat, ked aj vonku je v podstate stale dost vlhko. Rozmyslame preto aj my, ci by nam nepomohol odvlhcovac, aj ked viem, ze pravu pricinu tym nevyriesim. No ale zateplenie na baraku opravim len tazko.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankastubka ahoj, my mame odvlhcovac sincler, tiez nam vlhla stena na byte. tymto sme obcas vysusili izbu na 30%. a bol pokoj. stale ho pouzivame. stiahne do 6 l vody za den.
Odpovedať
@silviu ako casto ho musite po takom dokladnom vysuseni zapinat a na ako dlho? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jankastubka raz za dva mesiace, nechal som to tam ist den dva. to bola spalna kde nam to predtym plesnivelo. a v obyvacke, sme susili pradlo, a tam sme to vzdy pustili ked tam bolo pradlo. mame dve male deti. pradla vela. v zime bez odvlhcovaca by sme nemali sancu.
Odpovedať
My púšťame v kúpelni (2,5x2,5m) pri sušení prádla na vešiaku po každom praní na dobu 8 hodín.
Odpovedať
Profilova fotka
@roberto1923 po prani pradla spustim susicku. Z kazdej vypranej varky vytiahne cca 2l vody. Dom suchy a i pradlo zaroven. ;) Tiez sme bojovali s vlhkostou v dome.
Odpovedať
@jankazb My ani nebojujeme s vlhkosťou. Teraz sa pohybuje od 52 do 57%. Skôr bojujeme so sušením prádla.
Odpovedať
My sa snazime nesusit dnu, dnu ho davam az po 2 dnoch, co je vyvesene vonku. Vlhkost sa aj tak dviha, najma ked aj vonku je vkuse dazdivo.
Odpovedať
Profilova fotka
@roberto1923 odvhcovac na pradlo je super. fuka to suchy vzduch. my mame dva stojany z ikea na pradlo. na to fuka odvlhcovac
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@jankastubka presne ako napísal pán po vás.Opakovane používať a sťahovať vlhkosť.problém nevyriešite ale si pomôžete ;-)
Odpovedať
@vinka @silviu @jankazb poradíte značku odvlhcovača? Stačil by takýto na izbu(garsónku)28m2 http://www.domoss.sk/electrolux-exd-1...
Odpovedať
@vinka ako sa vád darí s vlhkostou?
Odpovedať
urcite pri takom probleme netreba vahat my sme tiez mali podobny problem ale odvlhcovac to sikovne zvladol...
Odpovedať
To sú moderne domy keď kvôli vlhkosti Nemôžem sušiť veci V dome
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 my sme mali v trojizbovom byte jeden s tychto modelov, asi starsi model. sinclair, myslim ceska vyroba. http://odvlhcovace-vzduchu.heureka.sk...
Odpovedať
@silviu daktjem nejaký už skúsime lebo už 3zimu sa lopotíme s vodou, vlhkostou a plesňami. A nakoľko pribudlo dieťa tak treba :-)
Odpovedať
Aka je vlastne pricina vysokej vlhkosti? Ked nie su vlhke mury a v zime sa normalne vetra tak skpr byva problem opacny.
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 no ved, teplo je, vela sa perie a susi, vari sa, okna su kvalitne a vsetko tesni dobre. to iste sme mali. pradlo sa dlho nedalo vysusit. kupili sme tu masinu a potom sme mali pokoj. stiahlo to az 6 litrov vody za den. paradoxne, v dome mame teraz opacny problem. rekuperacia, vetranie ide stale, a vlhkost nam klesa na 20%. takze teraz naparujeme :-)
Odpovedať
Mam podobny problem, az musim pustat zvlhcovac. Rekuperacia a klima stiahnu pod 30, rekuperacia musi ist v tomto vlhku vonku na 200 m3, inak kondenzuju vyustky. Klimou lacno kurim.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 Rekuperacia musi ist na 200 m3/h, lebo ti inak kondenzuju vyustky? Co je to za kravina? Kolko stupnovy vzduch ti ide z privodnych vyustiek? Alebo mas pokazeny vllhkomer a mas tam vysoku vlhkost. A pozor vonku je sice relativna vlhkost blizka 100 % ale ked tento vyduch ohrejes na interierovu teplotu mas z neho vzduch s mozno 20 % RV... Takze ja teraz vyuzivam Rekuperacku na intenzivne susenie. A cim bude von chladnejsie, tym bude lepsie susit. No na vyustkach ziadny kondenz nehrozi ci nastavim prietok 80,200, alebo 380 m3/h.
Odpovedať
@abobo problem mam na jednej vyustke na konci vetvy. Pri 90 m3 prietoku a vlhkom pocasi sa tvori kondenz. Pri 180 nie.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?