Ktorý paplón je najlepší?

Ahojte, hľadám na nete vhodný paplón ,ľahučký a teplučký. Podľa netu sú "všetky" presne ako potrebujem, len sa mi nezdajú tie cenové rozdiely keď sú všetky dokonalé. Prosím vás, aký paplón by bol najvhodnejší. Aký máte vy? kde ste ich kupovali ? Zatiaľ sa mi pozdáva SCAN QUILT. Má z Vás niekto aj ten dvojpaplón? aký je? a čím je mať najlepšie plnené paplóny? Aké sú vaše skúsenosti? ďakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja v lete spim rada pod tenkym lahuckym letnym a v zime mam kozusinovy z ovecieho runa, ale v navlecke, nie naholo... a keby nie ten, tak si mi vyhovuje paperovy, alergik nie som, keby som bola, tak by som to vyriesila biorezonanciou a potom si ten paperovy kupila... aj dcera spi pod takym, od mojej mamy :) ale mame aj klasicke s dutym vlaknom a nie su zle aj take , asi to mas za jedno :) ale perie a kozusina hreju najviac, len ten kozusinovy je tazsi, ale to mne nevadi :)
Odpovedať
my sme si kúpili asi pred tromi rokmi palóny 4 ročné obdobia v metre.. sú fakt úžasné.. v lete spím pod tenkým, v prechodných obdobiach pod hrubším, a v zime ich spojím do jedného zimného.. sme naozaj veľmi spokojní.. paplóniky sú ľahké, na čo som si ja najskôr nešla zvyknúť - vždy som mávala ťažší páperový, no po pár nociach som si zvykla a aj môj partner, ktorému je teplo aj pod plachtou je s ním spokojný :-) a fakt, že boli za pár šupou v akcii.. ;-)
Odpovedať
ja mam z IKEA a spokojnost. je tam tiez viac druhov, staci si vybrat.
Odpovedať
ja mam SCAN QUILT z duteho vlakna tusim.. maju tiez viac druhov, ja mam taky hrubsi, je pod nim super teplucko.. uz ma asi 6-7 rokov a no problem, myslim, ze spolahliva znacka Na leto mam tenucky z Ikei, tiez je super :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
mame klasiku - paperove. Aj dcerka ma taky od narodenia. V lete spime pod oblecenymi dekami :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
My sme doma všetci zmrznutí, takže nejaké letné paplóny neprichádzajú do úvahy ani v lete. Po celý rok musíme mať teplučké perinky. objednali sme ich z e-shopu a sme spokojní
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla mozem sa opytat ktory mas ty? teply, studeny, umely-paperovy? zvazujem si kupit ten najteplejsi z umeleho vlakna a ja som teda dost zmrzlina, tak by sa mi zislo keby dobre hrial :-)
Odpovedať
@dannyelle my máme cca 10 rokov ovčie rúno aj plachtu ,v lete si dáme tenké paplony, a klasickú plachtu,v zime si neviem predstaviť spať bez rúna,ale treba to skúsiť aj na dotyk,je to teplučké :-)
Odpovedať
@dannyelle mam ten stredny, nie paperovy, taky obyc, neviem co je to za material :-) mne to staci aj v zime, ale zmrzlina som, spim stale v ponozkach, aj v lete :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla dik za info, tak ten turbo hrejivy by mi mal potom stacit
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ja odporúčam od firmy http://emi.sk/18-paplony sú skvelé hrubšie alebo tenšie, výplň je antialergické duté vlákno takže sa dajú prať aj v práčke, na to že je to kvalitný slovenský výrobok aj cena je prejitalná
Odpovedať
Profilova fotka
do noveho bytu by som chcel uz konecne aj kvalitne paplony.. problem je v tom ze som alergicky na perie.. aky paplon si mam vybrat? co by ste mi poradili?
Odpovedať
@1luxor Existuje urcite vela moznosti, ja mam odskusane okrem klasickej periny s perim, dva typy paplonov - s dutym vlaknom a s umelym paperim. Oba paplony sa daju prat v pracke na vysokej teplote a su lahke. Ako su teple zavisi od gramaze naplne. Manzelovi staci polovicna napln oproti mne :-). A v lete napr. spava len pod ikeackym ultratenkym letnym paplonom - to uz by som ale paplonom ani nenazyvala..
Odpovedať
Profilova fotka
@kampor s dutym vlaknom?? to je taky urceny pre ludi alergickych na perie? a ja som pozeral na internete nejake antialergicke paplony s tymi skusenosti nemas? to som ani netusil ze pri vybere paplona treba este sledovat aj gramaz, fu na chlapa asi tazka uloha vybrat spravny paplon :-)
Odpovedať
@1luxor najlepšie je navštíviť predajňu a opáčiť :-) paplon,pretože podľa mňa záleží ? C máme doma, ale aj komu čo vyhovuje.
Odpovedať
@1luxor Aj dute vlakno, aj umele paperie su naplne vhodne aj pre alergikov - aspon tak pisu na nasich paplonoch :-). A ta gramaz naplne je celkom zaujimavy parameter pre dobry spanok...ak mas "horucu krv" zbytocne si budes kupovat paplon s 1.000 g naplnou, lebo sa pod nim budes potit, odkopavat, spat na paplone, potom ta prebere zima a mozno si to nakoniec odnesu aj tvoje krize - ako u mna s manzelom. Krizom staci naozaj malo na prechladnutie :-D. Samozrejme zalezi aj od teploty v izbe... A este som pozabudla na rozmery - od tych zavisi nielen to ci budes mat zakryte aj nohy - ak si dlhy :-D (standardne su 200 cm paplony), ale tiez neskorsie dokupovanie obliecok - napr. Jysk predava sirku 140 cm, Ikea 150..mne osobne vadi ak obliecka presne nesedi na paplon...tak vela zdaru pri nakupe :-).
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 a ty si si z ktorej predajne kupovala paplon? ked ja ani cas nemam moc behat po predajnach a skusat paplony.. musim nieco vymysliet aby som sa tomu vyhol :-)
Odpovedať
Jysk má velký vyber, Ikea podla mna o ničom rozmery, farba, kvalita materiálu, ale aj Scan Quilt má dobrý výber. Ja som ale zmenila názor na potrebu mať kvalitne paplony. Mali sme zo Scanu. Aj Kika má paplóny, ale za takú cenu by ma v noci "pichali". :-D :-D :-D Po čase /cca 4-5 rokov/ stráca aj najkvalitnejší paplon objem, vlákno sa stiahne tak, že paplón lieta v obliečke. Teraz si kupim podla potreby a aj nálady vždy v Jysku akciový, omakám, ovoniam, mám nový a netrápi ma premárnená zanedbateľná cena. Radšej pridám peniaze do obliečok.
Odpovedať
Profilova fotka
vcera som nahodne stretol kamaratku a nejako sme zacali rozoberat aj paplony a ona mi zase spominala nejaky grasshopper ze aj tam predavaju dobre paplony, mate s tou predajnou niekto nejake skusenosti? ze cez nich sa da aj cez internet objednat tak to by riesilo ten moj problem ze nemam moc cas behat po obchodoch
Odpovedať
Profilova fotka
@1luxor moja znama ma od nich paplony a dokonca si teraz objednala ten paplon s dierou, o tom ked mi hovorila tak som sa cudovala ze uz vymysleli aj nieco take ale moze to byt fajn paplon.. ale tak ty chces asi skor klasicky paplon ale aj tie tam maju kvalitne a dobre je to, ze su vyrobene na slovensku
Odpovedať
@1luxor no dnes som si objednala Mediwell samotný paplon náplň ale 1,60 kg , cena 40 e,bez vankúša aj obliečku,volali mi oni, pani veľmi ochotná ,dá sa platiť na dobierku teda ked privezú :-)dík za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@2monicka22 tak to mne uz vobec nic nehovori hentaky paplon, hej ja chcem klasicky len aby bol kvalitny .. uz si ich objednam az po sviatkoch, teraz som nic nestihal, vsetkeho vela ako na konci roka @marta2610 z toho grasshopperu si si objednavala ten paplon?? a do kolkych dni ti prisiel?
Odpovedať
@1luxor áno z grasshopperu , paplon dnes prišiel,obj.bol 21.12 a 23.12 teda 2 dni,paráda pani veľmi ochotná ešte som jej vravela,že to nie je pod stromček stačí po vianociach,mala som šťastie lebo ked som s ňou tel.kvôli tomu že nechcem vankúš iba paplon či to nie je problém?nebol a som s ňou rozprávala,že chcem bavlnu no a ja som objednala iný tak mi tel.že však to nie je bavlna tak mi prepísala objednávku,na ich stránke máš napísané,že zadaj č.oni zavolajú,veľmi som spokojná s prístupom k zákazníkovi,odporúčam. :-)
Odpovedať
my sme náhodne objednali z intermedic, je to slov.výrobca a sú super, tieto konkrétne http://www.intermedic.sk/intermedic-p...
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 tak na zaklade toho co si napisala som sa uz aj ja rozhodol ze si objednam ten paplon z toho grasshopperu..v pondelok by som tam chcel poslat objednavku, dufam ze to budem vsetko vediet dobre vyplnit, ale ked hovoris ze oni zavolaju tak to je fajn.. uz si ho aj odskusala?
Odpovedať
Profilova fotka
@2monicka22 paplon s dierou? o takom paplone som veru este nepocula ale zhanam nejake kvalitne paplony lebo chcem nove do domu..ked uz novy doma tak nech mam aj nove paplony :-) ten paplony s dierou su z akeho materialu vyrobene?
Odpovedať
Profilova fotka
@vero_nka ja som o tom tiez prvy krat pocula ked mi to ta moja znama hovorila, som pozerala na nu ako puk :-) ale ona si ho len pochvalovala.. Musim sa jej este spytat s akych materialov je vlastne vyrobeny, to ma nenapadlo sa hned spytat
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?