Odpoveď na príspevok od morenitka:
Ahoj, Prosim o nazor, krory drevodekor je nadcaso… @morenitka Každý jeden !!!... Aj keď sa niektorý časom momentálne okuká, tak prejdú 2 - 3 desaťročia a je v nejakej svojej mutácii hitom opäť. (niečo podobné ako v klasickej móde)... Drevo, je drevo.Odpoveď na príspevok od morenitka:
Ahoj, Prosim o nazor, krory drevodekor je nadcaso… @morenitka neviem, čo presne tým myslíš, drevo dekor, ale ak imitáciu dreva, tak sa okuká každý. Ale ak tým myslíš poctivé drevo, tak to pretrvá storočia a vždy bude vyzerať krásne a hodnotne. A je úplne jedno, či je tmavé, alebo bledé, záleží iba od vkusu. Ked zainvestuješ do masívneho dreva, či do podlahy, alebo nábytku, tak sa ti vryje tá krása prírody pod kožu a už nikdy ho nevymeníš za drevotriesku, alebo laminát.Odpoveď na príspevok od morenitka:
Ahoj, Prosim o nazor, krory drevodekor je nadcaso… @morenitka trendy sa stále menia a aj v dreve. Ale mne sa už niekoľko rokov páči bledšie drevo, alebo niečo ako prírodný dub a vždy keď prídem niekde to majú, tak si stále hovorím, že to pekne vyzerá. Neviem či je niečo čo bude univerzálne 40 rokov v móde.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@morenitka trendy sa stále menia a aj v dreve. Al… @marsdm mám dubové parkety 65 ročné po renovácii. Rustikálny dubový nábytok morený na tmavo, dubové točené schodisko, tiež morené do tmavšieho odtieňa. Tie parkety sú staré, nábytok je nový, teda relatívne, lebo má už 20r, ale nijako sa nebijú a spolu to dobre ladí.. V spálňu mám v čerešňovom masíve. S dubovými parketami. Vyzerá to tiež fantasticky. Jedine podkrovie mám zo svetlého dreva. Smreková palubovka a borovicový nábytok.. Aby bolo podkrovie svetlé. Tam majú svoje kráľovstvo deti. Je úplne iné chodiť bosou nohou po poctivom dreve, ako po lamináte. Ale ocení to iba ten, kto to na pár dní vyskúša. Oplatí sa investovať do budúcnosti a dať šancu vytvoriť genius loci.Odpoveď na príspevok od zicher:
@marsdm mám dubové parkety 65 ročné po renovácii.… @zicher Rustikálny nábytok bol/je/bude v rôznych svojich prevedeniach stále štýlový. Neviem, či aj v príbytkoch kolonizátorov na Marse, ale na Zemi určite! 😁Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Kedysi bol buk 381 a ten som povazoval za nesmrte… @wolodymyr jj, jediná miestnosť, ktorá je u nás z drevotriesky, je pracovňa a je práve z buku 381. Už by som ju vymenil, je okukaná, ale všetko som si vyrobil na mieru, stôl, police, regál.. Nejako sa mi nechce vyrábať to znovu a z dreva. Hold, v tomto prípade vyhrala praktičnosť nad krásou. Možno sa k výmene odhodlám, ked výhodne zoženiem také kusy masívu, alebo škárovky, z ktorých to pôjde vyrobiť. AK skôr nezomriem....Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
Kedysi bol buk 381 a ten som povazoval za nesmrte… @wolodymyr zabudol si na jeden hit, za mňa to bola hrôza už vtedy a každý interier s ním pôsobil kikiriki. Zebrano.Odpoveď na príspevok od jankazb:
@wolodymyr zabudol si na jeden hit, za mňa to bol… @jankazb pokiaľ sa jedná o drevotrieskovú imitáciu, tak hej, kikiriki.. Ale pokiaľ by to bolo prírodné drevo, tak wau! Ale to pochybujem, že niekto má prírodné zebrano na podlahe. Možno tak na rukoväti damaškového noža...Odpoveď na príspevok od zicher:
@marsdm mám dubové parkety 65 ročné po renovácii.… @zicher my máme drevo len ako doplnky a vybrali sme orech, lebo všetci jednu dobu mali dub (drevotrieska) a už mi to prišlo že je toho veľa, aj keď to bola imitácia. Ale ďalšie veci sme dali prírodný dub a je to na dotyk aj pocit príjemnejšie. Aj podlaha by bola ideál v dreve, len potrebujeme niečo odolné na náš štýl života. Ale každý nech si dá čo sa mu páči, veď aj keby to je nadčasové tak možno sa toho človek okuká po 20 rokoch (niekto po 5 rokoch) a bude chcieť zmenu.Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
Dub Sonoma. S tym zladíš všetko 😂 a nadčaový? Aj … @stavbarik123 no nie som si istý, vyzerá strašne umelo... Syn sa rozhodoval medzi dub sonoma a dub zaltý kraftový.. a kraft vyzeral prirodzenejšie.Odpoveď na príspevok od zicher:
@stavbarik123 no nie som si istý, vyzerá strašne … @zicher som myslel, ze tie 2 smajliky su dost jednoznacne na to, aby to bolo pochopitelne ako joke, ale asi nie no..Odpoveď na príspevok od stavbarik123:
@zicher som myslel, ze tie 2 smajliky su dost jed… @stavbarik123 no vidíš, nepochopil som.. ale aj na mňa slnko svieti. :-DOdpoveď na príspevok od jankazb:
@wolodymyr zabudol si na jeden hit, za mňa to bol… @jankazb anooi mas pravdu to bola moda 😅Odpoveď na príspevok od zicher:
@wolodymyr jj, jediná miestnosť, ktorá je u nás z… @zicher ... zabudol si vymenovať, alebo nechceš. drevotriesku s prírodnou dýhou? Keď šikovne skombinuješ s prednými časťami, komponentami, naglejkami, vlysmi, rámikmi a pod... z masívu, ani odborník nerozozná, že to nie je celomasivný nábytok. A má to bonus navyše - drevotrieska je rozmerovo stála, nepracuje.Odpoveď na príspevok od petersd:
@zicher ... zabudol si vymenovať, alebo nechceš. … @petersd ale ano, mám také poličky v tom rustikálnom nábytku v skrinkách.. Niekde to predsalen výrobca prepašoval. Osobne nemám rád veci, čo sú trabant a tvária sa ako porche.Odpoveď na príspevok od zicher:
@marsdm mám dubové parkety 65 ročné po renovácii.… @zicher To je pravda,drevo je drevo,masívu sa nič nevyrovná( ale nie ten bukasový masív🤣🤣🤣🤣).. Ja mám zase väčšinu nábytku,všetky dvere, schody a zábradlie z SMČ už vyše 30r., a nádherne to po rokoch stmavlo. Podlahu z masívu,čo sa mi veľmi páči,mi neodporučil kúrenár,máme totiž vod.podlahovku.Odpoveď na príspevok od andynr:
@zicher To je pravda,drevo je drevo,masívu sa ni… @andynr Masív má svoje čaro, časom ešte viac získa na kráse. A s tým kúrením má pravdu, pri vodnej podlahovke by to drevo asi dosť trpelo. Ale aj tak, ten pocit z masívnej podlahy je nenahraditeľný.