Izbové kvety

Neviem či to sem patrí,ale mám problém s pestovaním izbových kvetov.Či ich polievam menej alebo viac po istom čase uhynú.Počula som ,že to neni dobrá energia v dome.Kúpili sme dom pred 10 rokmi predchádzajúci majitelia nežili spolu dobre bol tam alkohol ,bitky a rozbíjanie nábytku neviem či by to malo nejaký vplyv neviete mi niekto poradiť čo by som mala urobiť?Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
kvety asi nereagujú na zlú energiu predošlých majiteľov, tá odišla s nimi. Skôr reagujú na podmienky: svetlo, teplo, vlhkosť. Niektoré rastliny potrebujú ešte iné zaobchádzanie v lete, iné v zime, takže sa to nedá stručne popísať, napíšte konkrétne rastliny, aké mate okná, kam orientované.
Odpovedať
Ake kvety konretne? akym sposobom uhynu? Mozno niektora mala nejaku chorobu a ta sa preniesla aj na ostatne kvety. Napis, mozno budeme vediet poradit. Maju kvety vytvorene vhodne podmienky? Niektore maju radi priame slno, ine zas tieniste...
Odpovedať
Ďakujem Vám stáva sa to často s dracenou , najskôr začnú hnednúť listy od špičky rosím 2-3x týždenne polievala som 1x za týždeň teraz polievam 1x za 2 týždne orientovaná je na západ a juh ale má len rozptýlené svetlo nie priame slnko.Teraz som skúsila ďatlovú palmu mám ju mesiac a tiež jej začali usychať listy od koncov sú také akoby stiahnuté k sebe a je na západnej strane ale tiež na ňu nesvieti priame slnko.A palma areca to vzdala asi po 2 mesiacoch.Za Vaše rady vopred ďakujem.
Odpovedať
Nemavas v izbe prievan? Tieto rastliny su haklive na prievan, chladny vzuduch ale napr. aj na prenasanie z jedneho miesta na druhe...Skus obmedzit rosenie. Precitaj si tuto debatku http://www.porada.sk/t76540-problemy-...
Odpovedať
Profilova fotka
@miriam0403 Nie každému sa darí dopestovať krásne rastliny. Nájdite si čas a naštudujte si niečo o každej Vami pestovanej rastline a podľa toho ju umiestnite. Nájdite je podobné podmienky v miestnosti – svetlo, rozptýlené svetlo, tieň. Problémom by mohol byť aj prievan, prípadne zvýšená zálievka (dracéna), suché listy na palme – suchý vzduch, slnko. Skúste pestovať orchideu alebo zamiu, vyžadujú minimálnu zálievku. Svetlo, ale nie priame. Kvety v byte vytvárajú pozitívnu energiu a dotvárajú priestor. Určite nájdete tie, ktorým sa bude u Vás dariť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahojte toto sa mi robi na dracene :( vzdy ju celu mechanicky vyutieram dam to dole no prejde tyzden dva a je to znova :-( kvet som kupila cca pred mesiacom...e v plastovom kvetinaci s dierkami a vlozeny v keramickom,mam ho v obyvacke na okne (severo-vychod) priame slnko ma len zrana...da sa zbavit tychto parazitikov aj bez chemie? niekde som citala ze dobra je zalievka z kavy,umyt tym listy a pridat ju do zeminy,mate skusenosty,neublizi to rastline?
Odpovedať
@letasi ja som práve pred tromi dnami kvôli tomuto bielemu svinstvu tiež takuto dracénu vyhodila. Mám skusenosti, že sa to vráti aj po ostriekaní postrekom a nemienim kupovať nové a nové chem. postreky. Bolo mi jej velmi ľúto, pretože bola krásna. Ale obávam sa aj rozšíreniu na iné moje kvety.
Odpovedať
@staronova bola som akurat kupit novu zeminu,tak presadim vystriekam jarovou vodou a budem cakat co sa udeje :-N
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 rokoch
Profilova fotka
Zamiokulkas s lesklými tmavozelenými listami dodáva interiéru moderný a svieži vzhľad. Jeho schopnosť čistiť vzduch je rovnako pozoruhodná, vďaka čomu si vyslúžil pomenovanie „prírodný čistič vzduchu“ alebo „zelený filter“. Tento druh je známy aj svojou mimoriadnou odolnosťou a nenáročnosťou na starostlivosť, takže je ideálnou voľbou nielen pre skúsených pestovateľov, ale aj pre úplných začiatočníkov ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte. Kupila som v jeseni krotonovec https://www.hornbach.sk/p/krotonovec-... Bol taky ako na obrazku. Teraz ma 5 listov. Mam ho v obyvacke. Najprv pod telkou, teraz som ho dala blizsie k oknu. Polievam len aby zemina bola vlhka. Neviete co sa mu nepaci? Alebo ako mu pomoct? Pohnojit?
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik je to tropicka rastlina, potrebuje vela svetla a teplotu 20-28c. Na okne je jednak chladno, prievan a svetla malo. Ak chces uspech, chce to mu prisvietit aspon 8h grow svetlom. Mozes si kupit hocijake ikea svietidlo a dat do neho grow ziarovku. Ak ma dost svetla, listy su orandzovo-zelene. Ak su zlto-zelene, ma malo svetla. Pri zalievke (staci 1x tyzdenne, vrch substratu ma zostat suchy) je ho dobre aj pootocit. Podobne ako kava, ma rad rosenie. V zime hnojit netreba. Zhodit listy moze aj zo stresu, to si nevsimaj, na jar ich znovu nahodi. Vlhkost by mala byt okolo 75%.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@wivik je to tropicka rastlina, potrebuje vela sv…
@mgx ked som si pred kupou citala, tak to vyzeralo na nenarocnu rastlinku. Nemam polozeny kvetinac na parapete ale na stoliku pri hs portaly. Asi nejaky chlad ide z okna ale prievan urcite nie. Tych par listov co mu ostalo vyzera ze su oranzovo zelene. V izbe mame 23 st tak to by mohlo byt ok. Vratim spat na skrinku dalej od okna a skusim tu lampu. Dakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

Ahojte. Kupila som v jeseni krotonovec https://ww…
@wivik suchy vzduch v kombinacii s vysokou teplotou a kratkym dnom
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@wivik je to tropicka rastlina, potrebuje vela sv…
@mgx z čoho môže mať rastlina stres? nikam sa nemusí ponáhľať , včas všetko vyriešiť, pri človeku je problém hlava ktorá nemyslí správne. mmňa otravujú malé mušky preto veľmi kvety v interieri nemusím, v zime majú málo svetla a kradnú kyslík, aby prežili,najradšej mám tie ktoré rastú samé, bez akejkoľvek údržby vo vhodnom exterieri, ako les
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@mgx z čoho môže mať rastlina stres? nikam sa nem…
@duzu 🙄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@wivik suchy vzduch v kombinacii s vysokou teplot…
@zita19 suchy vzduch mame. No nic musim vydrzat do jari, snad bude opat pekna. Len celu zimu sa pozerat na dva pahyle....
Odpovedať
Článok sa načítava...

@zita19 suchy vzduch mame. No nic musim vydrzat d…
@wivik cez zimu ho treba rosit a premiestnit do najchladnejsej miestnosti v dome, ale tak aby mal dostatok svetla
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu
Odpovedať

@wivik cez zimu ho treba rosit a premiestnit do n…
@zita19 velmi chladnu izbu v dome nemam.
Odpovedať
Viete poradit kvet do obyvacky, co mi zvladne aj v zime? Miesto mam na mensie kvety na skrinke pod telkou. A potom na vacsie na zemi ale s menej svetlom. Zamiokulkas jeden uz mam.
Odpovedať

@zita19 velmi chladnu izbu v dome nemam.
@wivik v spalni mate kolko stupnov?Zas kroton nie je citron, ze potrebuje 10°, ale radsej 20 ako 25. A kvetk ktory by to zvladol je cinska ruza. Da sa krasne zapestovat do stromceka, ale trva jej to nejaky cas. Mozno aj ficus benjamina, ale ten je haklivy na prievan. A uplne top je nolinia. Taku strednu zozenies aj za slusnu cenu a potom ju uz len malo polievas a raz za 3 roky presadis. Mam jednu asi 30 rocnu, vypestovanu z 5 listovej rastlinky v 5 cm kvetinaci a uz je z nej celkom pekny kvet. Ma vyhodu, ze rastie len do vysky, od isteho momentu sa ani neroztahuje, listy ma stale rovnake, len sa jej predlzuje kmen.
Odpovedať

@wivik v spalni mate kolko stupnov?Zas kroton nie…
@zita19 v spalni mame 20,5. Ale potrebujem "vyplnit" priestor v obyvacke. Tam to potrebujem viac zutulnit ako v spalni. Popozeram co si mi poslala. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam toto od leta, mala 10cm. Nieco ine ako "len zelene" Coleus.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

Ja mam toto od leta, mala 10cm. Nieco ine ako "le…
@lenkito10 jeej to je pekne. A kde to mas teraz polozene?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lenkito10:

@duzu
@lenkito10 ved je to ako mucholapka tam budú dlho skapínať,bežné muchy už skoro nieto lebo takmer nikto nič nechová, a preto som žiadnu lastovičku už roky nevidel. mucholapky som natrel i na stromy ale mravce sú vychcané, urobia most z vlastných tiel a ostatné vynáčajú tie malé potvorky ktoré požierajú listy majú pre ne nektár,požierajú ich lienky
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik mam ju na zemi pred oknom, zatial som sa o nu nejak nezaujimala, tak si rastie, v lete bola na terase pod strechou. Inak Chlorophytum comosum je tiez zaujimava rastlina, a teda moj je nezmar, prelejem, vypije, nepolejem, vydrzi, stable sa mi mnozi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?