Dvojité koľajnice - do sadrokartónu alebo do steny?

Máme doma debatu ako inštalovať dvojkoľajnice. Plánujeme na ne dať aj závesy aj záclony. Jedna z nich je cez obrovské okno, má 3,5m. Ja by som chcela aj pani v predajni odporúča navŕtať do sadrokartónu kovovými hmoždinkami na sadrokartón. Muž tvrdí, že sadrokartón to určite neudrží a padne nám strop na hlavu a máme to navŕtať do steny. Mne sa ale takéto riešenie nepáči vizuálne. Tak prosím poraďte ako to máte vy a prípadne ak máte pekne navŕtané aj do steny, budem veľmi vďačná za fotky.
Odpovedať
sak tie zaclony nevazia tonu :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

sak tie zaclony nevazia tonu :)
@shadowmilan tiež si myslím. Ale muž tvrdí, že závesy sú ťažké. 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bukaboka17369:

Máme doma debatu ako inštalovať dvojkoľajnice. Pl…
@bukaboka17369 Mame hlinikovu dvojkolajnicku v sadrosi, zaclona aj zaves uz drzia 2 roky bez odpadnutia. A to zaves mame tazky, zatemnovaci 😀
Odpovedať
Profilova fotka
My máme dvojkoľajničku na záclonu a záves uchytenú cez L-profil v preklade nad oknami. Keďže elká sú za záclonou a závesom nieje ich vidieť. Tiež som to nechcel chytať do sadrokartónu, okno je veľké a blackout závesy tiež niesú najľahšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 864:

My máme dvojkoľajničku na záclonu a záves uchyten…
@864 zdravím, pošlete prosím foto, ako to máte?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tema911:

@bukaboka17369 Mame hlinikovu dvojkolajnicku v s…
@tema911 môžete poslať foto, prosím?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bukaboka17369:

@shadowmilan tiež si myslím. Ale muž tvrdí, že zá…
@bukaboka17369 my sme rátali s tým že budú závesy, tak sa tam tuším dal profil. Ale montovalo sa to narýchlo a iba rovno šrób do kartónu. Možno sa niekde netrafil profil, ale teda drží to. Čiže hmoždinky nie sú a máme závesy čo možno 75% zatemnia. Ak nie je profil, tak kľudne hmoždinky. Ten strop niečo musí udržať. Ale odporúčam vybrať si dobrú kolajničku, pretože tam bude asi spoj kvôli dĺžke a nech to ide plynulo bez drhnutia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?