Domáca meteostanica. Akú máte skúsenosť?

Profilova fotka
Diavcata prosim vas o radu. Manzelovi sa hrozne zapacila domaca meteostanica u znamej, tak rozmyslam, ze mu na vianoce jednu kupim, no ponuk je strasne vela, aj a sa neveim rozhodnut, ktoru kupit. Bohuzial recenzii je velmi malo na nete, ta vobec nemam ponatia o teme. Co to som si precitala, maslela som si ze tieto stanice predpovedaju na par dni dopredu ale len na 12 hodin. Len niektore su na 4 dni dopredu, ale tam zasa uvadzaju v clankoch na internete, ze tie merania su len pre Bratislavu a blizke okolie presne. Tak teraz neviem. V obchode som sa pytat este nebola, najprv vzdy sama zhromazdujem informacie, no tu som bezradna. Chcela by som nieco dobre a uzitocne v cene asi okolo 2000,-Sk. Viete mi poradit, pripadne sa podelit s vlastnymi skusenostami. Prosim uvedte aj znacky ak sa da, ktore mate doma. Dakujem.
Odpovedať
Milá Kornelia moja prva meteostanica zn.CASIO vydržala asi 1 rok a potom sa totálne pokazila a druhá je značky EMOS zatial ju mám rok ale tiež nejako blbne,obidve stáli zhruha 1500sk ale už by som tolko za ne nedala,pretože sú dosť kazivé a predavači aj tak nevedia ako fungujú.Videla som podobné v lidli a cena bola ovela nižšia ,či aj kvalita to už neviem posúdiť ale nie vždy vysoká cena znamená aj kvalitu.Držím palce pri výbere
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, tak my sme jednu kupili manzelovmu otcovi... ma ju uz asi druhy rok.. funguje, no ci dobre a aka je to znacka, to by som sa musela opytat... na zaciatku vravel, ze je to dobra vec, teraz neviem... pozistujem a dam vediet... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem baby, ste mile, tiez rozmyslam o 106, zbytocne by som nechcela vyhodit peniaze, no nasla som jednu stranku, kde mi odpisal jeden celkom mily pan vystizny mail a pokusil sa mi vysvetli rozdiely v jednotlivych staniciach, lahsie to mam len o kusocek, al epredsa, tak pokracujem vo vybere samozrejme dalsie skusenosti potesia, dakujem
Odpovedať
Ahoj, my mame Hyundai uz vyse roka. Meria vnutornu aj vonkajsiu teplotu, vlhkost, tlak vzduchu. treba tam nastavit nadmorsku vysku aby bola spravna predpoved, ta je asi len na nasledujuci den. Kupili sme to v akcii za okolo 400 Sk a zatial funguje.
Odpovedať
holky ja som si kupila teraz v Tchibe a zatial vyzera, ze funguje :-D Zavisi aj od toho, ci ju nema co kazit - napr. ak je v blizkosti mobilu, pocitaca ci radia, moze ukazovat blbe udaje. Takisto to vonkajsie cidlo by nemalo byt vystavene dazdu atd.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj...my máme tiež doma meteo stanicu a je to super vec naozaj, ja by som už bez toho nevedela fungovať asi...moji rodičia majú obchod s hodinami, takže mi dali tú naj...značku ti neviem povedať, pretože som ju tam nikde nenašla, napíšem keď príde mangel :-N |-| tá naša ukazuje teplotu vo vnútri, vonku, vlhkosť vzduchu, dátum, čas, má budík a čo je najlepšie, ukazuje mi aké bude počasie a dokonca aj ako sa mám obliecť :-D je tam taký chlapček (býva aj dievčatko) no a ten má momentálne dlhý kabát, čiapku, šál, rukavice, čižmy...keď prší má dáždnik, keď sneží snehuliaka...keď je teplejšie má len bundu, keď je úplne teplo, kraťasy s tričkom, okuliare....no a ja mám úplne najradšej keď leží na pláži...vtedy je teplúúúúčko :-D x-) je to super vec do domácnosti naozaj...takže držím palce, aby si vybrala takú, s ktorou budete spokojní ;-)
Odpovedať
ahojte, aj sestra maju doma meteostanicu a pochvaluju si to, neviem vsak akej je znacky. Chystaju sa ju kupit aj ocovi pod stromcek.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahojte, oživujem tému. Vedeli by ste mi prosím poradiť nejakú spoľahlivú meteostanicu s pamäťou nameraných hodnôt? Teda napr. aby si aspoň pamätala min. a max. vonkajšiu teplotu za posledný deň. Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
aky je tvoj rozpocet?
Odpovedať
najspolahlivejsia meto stanica je zavesena handra. 1. ak sa hybe - fuka vietor 2. ak z nej kvapka voda-prsi 3.ak je rovna ako palica -mrzne 4. ak ju nieje vidiet - je hmla, pripadne ju niekto ukradol.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero ja planujem toto http://eu.oregonscientific.com/cat-We... ale lacny spas to teda nie je :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
tak nakoniec som zisti ze sudruhovia v USA urobili niekde chybicku a ta meteostanica nefunguje bez internetu :). Takze som objednal http://www.elv.de/usb-wetterdaten-emp... http://www.elv.de/elv-funk-kombi-wett... a napojim to na nejake RPI, alebo nieco podobne a nejaku appku na droida k tomu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj a pomaha ti ta stanica k niecomu?
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 no zatial je len na ceste ku mne :), ale planujem nejake veci v dome s tym ovplyvnovat, napriklad zavlahu, chladenie... A trosku chcem robit vyskum okolo kurenia :). Ale nic co by bolo nutne, skor ide o zvedavost.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Doba pokrocila. Aku stanicu mate, aku odporucate. Mam doma netatmo a tam je problem ze je velka pravdepodobnost ze sa zvukove zaznamy odosielaju prec....CO2 taktiez nemera uplne presne. Co som nasiel meteostanice ziadna nemala CO2 meranie vnutri. Pozna niekto taku? Celkom sa mi pozdava tato: http://ema-elektro.sk/dom-a-zahrada/d...
Odpovedať
@majula profesionálna predpoved dnes vychádza na 48%, teda lepšie je hovoriť opačne a ty si trúfaš podľa tvojej hračky na koľko?každá vie len merať aktuálne informácie, to že sa mení tlak nič konkrétne nepredpovedá to vidím ked pozriem z okna stačí sa pozrieť na kopec a zo sledovania môžeš len predpokladať čo môže nasledovať , no výnimka potvrdzuje pravidlo
Odpovedať
@radoslavc ja pouzivam takisto Netatmo a som spokojny. Super je hlavne zaznam. O nicom lepsom s pripojenim na net, meranim CO2, zaznamom v takejto cene neviem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
po dlhsom case som sa k tomu znova dostal. Netatmo je drahy spas a vonku nepouzitelny. Uvazujem nad niecim, co by sa dalo pouzit aj na ukladanie v priebehu roka. Meranie teploty, zrazok a tak..hlavne pripojenie na net s vytvaranim grafov. Ma niekto?
Odpovedať
@radoslavc onewire senzory, resp. aj ip senzory s snmp + raspberry + cacti.
Odpovedať
@kejsix mozes dat nejaky vystup z toho? dik
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?