DIY rám na zrkadlo

Ahojte. Páči sa mi zrkadlo s plastickým nepravidelným rámom, ale tie ceny mi prídu prehnané. Preto si ho chcem sama vyrobiť. AI mi dala návod. Na podložku o niečo širšiu nalepiť zrkadlo. Podložka kvôli ľahkému rezaniu by mala byť XPS 1 alebo 2 cm hrubý. Keďže chcem ten rám hrubší - viac vystupujúci, tak ho urobiť z PU peny. Tú orežem do požadovaného tvar. Tvar domodelujem s plastickou hmotou napr s ktorou sa "maľujú" obrazy. S hmotou prekryjem aj hrany Xps a rám namaľujem. K tomu mám otázky keďže s tými materiálmi som ešte nerobila. Je xps vhodný podklad? Zvoliť 1 alebo radšej 2 cm? Naozaj budem vedieť vyrezať z xps tvar aký chcem bez špeciálnych nástrov? S čím najlepšie rezať aby som mala peknú hranu? A asi najdôležitejšie, viem na xps prilepiť vešanie aj zrkadlo aby to držalo zavesené na stene? Zrkadlo plánujem cca v rozmere 40x70 cm
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

Ahojte. Páči sa mi zrkadlo s plastickým nepravide…
@wivik 1cm xps je veľmi krehký a podľa mňa by sa ľahko zlomil. Radšej asi 18mm MDF dosku. Tá je bez povrchovej úpravy a keď sa prebrúsi, tak tam podľa mňa bude držať aj tá plastická hmota. Dá sa tam priskrutkovať háčik. Možno aj nalepiť rovno na stenu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@wivik 1cm xps je veľmi krehký a podľa mňa by sa …
@marsdm asi predsalen pojdem do mdf. Aj ked si ten tvar budem musiet nechat vyrezat lebo to doma asi pekne neurobim.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@marsdm asi predsalen pojdem do mdf. Aj ked si te…
@wivik dá sa to vyzerať priamočiarou pílou a prebrúsiť jemne. Stolár to bude myslím robiť rovnako, ak to nebude rovná línia. Akurát že on bude mať asi viac skúseností, ale inak sa to dá spraviť aj doma. Ale teda on by vedel aj nalepiť zrkadlo hneď a zostane na práci už len robiť tú modeláciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Isto by som dal podkladovu dosku... moze byt aj drevotrieska do nej otvor pre zavesenie.... take zrkadielko udrzi jeden srrob. Ja tak vesiam detom puzzle. Odmeriam si hlavu skrutky a o 1mm vacsi vrtak durch cez dosku a zpredu dieru zahlbim a vznikne akoby lievik. Srobik trciaci spravne zo steny ma tiez tvar lievika takze sa doska nezosmykne a v mojom pripade puzzle dieru prekryje a je to zvesitelne. S xps tvarovanim si pracu ulahcis kupenim modelarskej rezacky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?