Čo dať na okná - žalúzie, rolety alebo záclony?

Profilova fotka
Vyberáme čo na okná. Dávali sme si urobiť cenovú ponuku na exteriérové žalúzie (elektrické na motor), ale cena ma dosť odrádza (je dosť vysoká). Preto uvažujem, že či nezvoliť nejakú inú variantu. Vďaka za každú radu a informáciu.
Odpovedať
Pokial mate dostatocny previs strechy a zakrytu terasu, nemusite zaluzie vobec potrebovat na tienenie /v lete je slnko velmi vysoko a previs dostatocne tieni/. V takom pripade date 5000 za to, aby Vam nebolo vidno dovnutra. Na to su vnutorne rolety, zaclony a zavesy. My sme povodne chceli okenice, ale po nastahovani sme zistili, ze ich vobec netreba. Mame zavesy. Nemusite hned skocit po vsetkom, co je prave v mode, a neskor to mat iba na okrasu.
Odpovedať
zaluzie. nesada na ne tolko prach, ako na zavesy a zaclony. raz-dva su umyte, ked treba zatiahne sa a v lete je to super proti slnku.
Odpovedať
Zaluzie ak ano len exterierove, int. v nijakom pripade by som nedala. Zaclony a zavesy su v interiery vyborny zutulnujuci prvok ak sa spravne navoli textilia.
Odpovedať
Profilova fotka
Priklanam sa k zavesom. Vnútorne zaluzie považujem za najväčší lapač prachu v dome. Do nášho nového bývania sme zvolili externe zaluzie. Mam radšej čistý výhľad cez okno ako ten "pasikavy" :)
Odpovedať
mna velmi oslovili rolety deň a noc, tak zakryju celý rám OKNA nie ako pri obyč. zaluzkach a sú velmi modernym prvkom ... my si ich ideme objednat od firmy miba.sk :-)
Odpovedať
my máme na francúzskych oknách rolety deň a noc a na ostatných malé roletky - veľmi praktická vec a nám sa to páči. žalužie sme nechceli - ani interiérové, ani exteriérové.
Odpovedať
Profilova fotka
Mňa už tie žaluzie nebavia, stále ich treba čistiť uvažujem o interierové rolety nech by som potrebovala poradiť akú látku.
Odpovedať
Mne sa tiež strašne páčia tie rolety deň a noc ale aká je tam údržba? Dá sa to nejako prať?
Odpovedať
tiez mam dilemu co dat na okna... ja uvazujem nad zaluziami plisse .... nemate skusenosti ako je to s udrzbou ?
Odpovedať
Profilova fotka
Na zatienenie , súkromie a zútulnenie domčeka/bytu sú vhodné závesy. Prikladám nejaké tipy a inšpirácie :)
Odpovedať
my sme dali niekde žalužie obyč. hliníkové peknej medennej farby a niekde len záclony a krásne kvetinkové provence závesy... každý čo sa mu páči
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tiež by som už vnútorné nevolila, lepšie su vonkajšie žalúziepodľa mňa :-) a hlavne tá tma v noci!! 8-) a ako už hovorili nadomnou, zútulniť sa dá vždy nejakým pekným závesom
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
V spalni pre mna vyhravaju zavesy,take ako v hoteloch,na cele okno.Posobi to na mna tak ukludnujuce. V 2 detskych izbach chcem rolety den a noc,viac sukromia pre deti. A celkovo mame predpripravu pre vonkajsie zaluzie,tak budeme mat aj tie
Odpovedať
@oxichuda exterierove zaluzie su super, prakticke.. Ja som s nimi moc neratal na zaciatku a teraz mam obavy ako to cele budem riesit
Odpovedať
Exteriérové žalúzie riešia aj nežiadúce prehrievanie interiéru, zabránenie nežiadúcim pohľadom aj reguláciu svetla. Aj v našom dome máme otestované, že v lete pri zatvorených lamelách tak účinne odrážajú slnečné lúče, že doma aj v tých najväčších horúčavách máme príjemných 25 stupňov.
Odpovedať
@kvalitnetienenie mohli by ste mi prosim vas napisat do spravy z akych materialov su externe zaluzie a co s nimi v zime??
Odpovedať
Profilova fotka
@stereo_q žalúzie sú z hliníku a čo v zime? Aj v zime svieti slnko...normálne ich používaš, nedajú sa zdemontovať alebo čo si mal na mysli...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
skusenosti s plisse roletami niekto? ja nemam priame slnko, iba susedov :-D takze nechcem byt na vystave, ale nejake tienenie by sa zislo ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, v tomto prípade by sme radšej navrhovali investovať viacej peňazí do vonkajších roliet. Naša firma DD Trade ponúka dodanie roliet značky ISOTRA. V prípade záujmu a akýchkoľvek otázok nás prosím kontaktujte.
Odpovedať
Firmu DD Trade nedoporučujem. Mám s ňou len zlé skúsenosti a má otrasný prístup ku klientovi. Moju skúsenosť si prečítajte tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna...
Odpovedať
ženy my sme sa tiež rozhodovali čo dať na okná, ja som veľmi chcela len žaluzie ale manžel si presadil rolety a teraz som rada, lebo keď ráno svieti slnko tak nám aspoň do očí nesvieti. Cez tie rolety tak neprejde ako by prešlo cez žaluzie. Tak odporúčam radšej rolety
Odpovedať
V spalni mame zaclony a aj zaluzie. Je to fajn a som rada, ze sme sa rozhodli pre toto riesenie
Odpovedať
My máme exterierové rolety, a za tu cenu to stojí Plusy Snadné čištění V letě nám udržuje chládek doma snadné ovládaní.. Máme na dálkové ovládání a dělala nám rolety firma hamax... Spokojenost :-) nechtěla bych zaluzie ani zavěsy.. Přidělávání roboty navic :-D a na baráku je vždy co robit
Odpovedať
Ahojte, neviete ci plisse existuje aj uplne nepriehladne? Potrebujem vecer ked svietime aby cez ne nebolo vidiet dnu. Alebo poradite nieco ine co by ma nezruinovalo? Este mame problem ze potrebujem zatienit okna ktore su vysoko- v mezonete v obyvacke ktora je cez dve poschodia- takze bude aj problem s ovladanim (bude musiet byt nieco co sa da ovladat dlhym lankom, retiazkou, lebo na system s dialkovym ovladanim uz nezostal rozpocet :-x ). Dalujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@maminecka2 Dobry den, plisse su samozrejme aj uplne nepriehladne, dokonca je moznost skombinovat priehladnu latku pre den a nepriehladnu na vecer na jednom okne. Latka moze mat tiez specialnu vonkajsiu upravu pre odraz slnka. Co sa tyka ovladania, plisse je mozne ovladat snurkou, tyckou a madlom alebo kombinaciou. Obmedzenia su len v sirke, minimalna sirka 120mm, maximalna sirka 2300mm. Vyska nie je obmedzena.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj textílie na oknách majú stále svoje čaro, nehovoriac o možnostiach ktoré ponúkajú. Zatemňujúce závesy, ktoré regulujú teplotu v miestnosti počas horúcich dní, a zaručia aj nerušený spánok počas jasných a mesačných nocí. K tomu dobre zvolená záclona vie urobiť s Vašim interiérom hotové zázraky. Navodí útulnú harmóniu a splynie s Vašim interiérom. V ponuke máme aj rímske a zatemňujúce rolety, materiál a rozmery si viete navoliť na našej stránke. Šijeme na mieru, vieme sa Vám prispôsobiť a vypočuť Vaše požiadavky :). Pripájame pár našich realizácií aj fotiek znázorňujúcich stav interiéru pred úpravou a po nej. Ak máte záujem radi poradíme nielen pri objednávaní ale aj počas užívania a to bezplatným poradenstvom našim klientom.
Odpovedať
a tie roletky den a noc sa ako udrziavaju myslim ci sa to da prat lebo aj ja nad nimy rozmyslam .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
my sme nastastie v tomto mali hned jasno, teda moj drahy lebo ten nic ine ako exterierove rolety nechcel a mozem povedat, ze aj ja som s nim suhlasila. je to pekne a posobi to moderne. no mam na mysli tie, ktore sa montuju uz do prekladu. mame ich od vyrobcu Isotra. pokial chcete mat pocit sukromia, vacsiu tmu tak odporucam :-) ;-)
Odpovedať
mne sa bud pacia spominane rolety, ktore mas aj ty @nikakani alebo nejake pekne zavesy ci zaclony ale tie su skor na ozdobu a nemaju ziadne specialne vyhody.. tie rolety aspon zatienia, ked je to potrebne a ako tak aj chrania dom, ze nie je vidno vsetko v nom (napr. pri francuzsky oknach)...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?