Celoplošné koberce v detských izbach

Ahojte, Daval si niekto do nočnej časti, alebo len deťom do izieb celoplosne koberce? Ale mame tam podlahové kúrenie, čiže ma zaujíma, ci je to vhodné, ci to odporúčate a aké mate s tym skúsenosti. Logicky chcem aby tam deťom bolo teplo, led aa budú orevazne hrať na zemi...preto tie koberce. Odkiaľ ste brali? Na mieru a obšiť? Dakujem
Odpovedať
Máme celoplošný koberec v spálni a zdá sa mi horší prestup tepla spod toho koberca ako v izbách kde je podlaha. Ak budeš dávať celoplošný netreba obšivať, a ak chceš iba taký do stredu miestnosti tak máš veľký výber aj rozmerovo aj dizajnovo, čiže fakt obšívať nič netreba všetko sú hotové koberce. Za mňa teda stači koberec menší tam kde majú deti hračky. Vieš ho lepšie aj vyčistiť prípadne vymeniť ak by sa zničil.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od morenitka:

Ahojte, Daval si niekto do nočnej časti, alebo le…
@morenitka

mame tam podlahové kúrenie, čiže ma zaujíma, ci je to vhodné

Prečo chceš dať do detskej izby koberec? lebo "deti sa prevažne hrajú na zemi" a chceš, aby im bolo teplo ==> koberec je TEPELNÝ IZOLANT, čo je v priamom rozpore s odporúčaniami pre podlahové kúrenie: minimalizovať tepelnu izoláciu. Preto sa dáva dražba, lebo kameň je tepelne vodivý. Na tvojom mieste by som sa vyhol CELOPLOŠNÉMU kobercu oblúkom a radšej pridal trochu na prietokomeri v detskej, aby deťom nebola odspodu zima, popr. by som dal len na malej ploche (a ten by som nechal obšiť, aby sa nestrapkal).

Odpovedať
určite by som dala deťom do izby koberček, ale len kusový, majú krásne vzory, dá sa to zladiť aj farebne či už pre dievčatko alebo pre chlapca. Ale len do stredu, alebo do kútika, kde sa najviac hrajú, rozhodne to je príjemnejšie ako holá podlaha a to aj v lete, ked sa už nekúri. Celoplošné asi nie, je s tým potom problém, ked ho chceš vyčistiť, vymeniť, predsa len, pri deťoch sa rýchlo menia ich, ale aj naše, nároky na vzhľad izbičky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od morenitka:

Ahojte, Daval si niekto do nočnej časti, alebo le…
@morenitka niekedy dávno to bola moda , nebolo podlahové, v zime to vybrať na sneh a vyprášiť prach ktorý tam sadá, v lete niekde vyprášiť a niekto i na mokro so saponátom a sušil týždeň, dnes ozaj len menší kde sa budú hrať
Odpovedať
Deťom v detskej koberec treba, ale taky co bez problémov vyčistí, resp. odnesieš do čistiarne. Koberec je lapač prachu, špiny všetkého druhu a raj roztocov, čo zrovna deti nepotrebujú.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?