Ako zladiť nábytok k podlahe,oknám,dverám

Dobrý deň, prosím o radu akej farby vybrať podlahu, okná a dvere k nábytku tmavej farby-wenge, coffe. Nábytok v celom byte bude ladený do tmavej coffe farby v kombinácii s krémovou. Neviem akej farby zvoliť k danému nábytku podlahu. Majú byť dvere vo farbe podlahy? Alebo vo farbe nábytku. Zároveň chem dať plastové okná s dreveným dekorom a tiež neviem k čomu ladiť farbu okien. Veľmi krásne vopred ďakujem za pomoc.
Odpovedať
no podľa mňa by mala byť nejaká symbióza medzi podlahami, oknami a dverami - to sú väčšinou záležitosti, ktoré nebudeš meniť tak často, nábytok dokážeš vymeniť aj po pár rokoch.
Odpovedať
@beba757 dvere som volila vo farbe nábytku, teda v Tvojom prípade to je wenge, coffe, krémová. Ja by som volila tú krémovú, aby to ladilo aj s maľovkou. Okná som vyberala v odtieni nábytku. Podlahy - tie nemám presne ten istý farebný odtieň ako okná, dvere a nábytok, skôr je tam farebný kontrast, teda bledé dvere /napr. bledokávová/, tmavá podlaha /napr. tmavokávová/ ale sú to farebné odtiene do kávova. Mne sa osvedčila podlaha, ktorá je viacfarebná, teda je tam viac odtieňov /napr. dekor dreva/. A dvere mám rôznych farieb - teda niekde by som dala wenge, niekde coffe, niekde krémovú. Čudovali sa síce, ale vyzerá to dobre, lebo dvere v jednom odtieni sa mi nehodia do všetkých miestností a ku všetkým podlahám, tak som to tak pokombinovala.
Odpovedať
no ja mám podlahu vo všetkých obytných miestnostiach jeden odtieň tým pádom aj dvere. Odlišnú mám len dlažbu pri kuch.linke a samozrejme v kúpeľni a WC. Rôzne farby dverí - to si naozaj neviem predstaviť. Možno keby si dala foto
Odpovedať
@beba757 Odlišné dvere som dala do chodby, kde som sa obávala, že mi návštevy budú chodiť namiesto do obývačky do komory. Tak som dvere do komory dala vo farbe steny, takže s priestorom splynuli a dvere do obývačky som dala inej, výraznejšej farby. Takže návštevy sa hrnú rovno do obývačky a keď náhodou vbehnem do komory, tak s prekvapením zistia, že máme v tej chodbe aj dvere do komory.
Odpovedať
@beba757 Do obchodov som chodila so vzorkovníkmi, s odtieňmi farebnými, ktoré mám v interiéri a podľa toho som vyberala potom podlahy, dlažbu,obklady, dvere.... Lebo každý výrobca má svoj vzorkovník, so svojimi farebnými odtieňmi niekto má vo vzorkovníku odtieň len wenge, niekto má len odtieň coffe. Vzorkovníky som si aj požičiavala na stavbu, aby som videla lepšie farebný odtieň v miestnosti a lepšie porovnala k už existujúcim oknám.
Odpovedať
@beba757 Nápad dať dvere rôznych farieb som dostala po prezretí stránky interiérových dizajnérov www.benar.sk
Odpovedať
@fidorka7 foto rôzne farebných dverí nájdeš na stránkach interiérových dizajnérov.
Odpovedať
@beba757 Niekedy je dobré pri takomto rozhodovaní poradiť sa s interiérovým dizajnérom, určite máte aj Košiciach nejakého šikovného.
Odpovedať
No kedže nábytok idem dávať masívny dubový tak ho veru tak skoro meniť nebudem. Nábytok bude v celom byte zladený do jednej farby aj jedného štýlu. Tým pádom v celom byte rovnaká podlaha, rovnaké dvere. Mám rada súmernosť a rôzne farby dverí si neviem predstaviť. Taktiež by som nerada dávala dvere krémové i ked ma to uz tiez napadlo, ale preferovala by som farbu dreva. Kedze budu dvere skleneno drevene zle by to vyzeralo s kremovou. Preto vobec neviem aku farbu dveri zvolit a ci sa ma rovnat s farbou okien.
Odpovedať
masivny dub ides farbit do wenge a kremovej?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem, či pomôžem, ale skús kuknúť môj album Bungalow 113... nábytok do celého domu je z masívu, podlaha v celom dome je jednofarebná a s dverami sme mali tiež dilemu, lebo sme chceli, aby bolo vidieť kresbu dreva, ale chceli sme bledé...nakoniec sme to vyriešili špeciálnym náterom, cez ktorý presvitá kresba dreva a dvere sú do bielo-krémovej farby, v celom dome rovnaké a presklenné. Okná z vonku sú vzor dubu, z vnútra biele, zdá sa mi, že sa jednoduchšie kombinujú farby ku bielej ...
Odpovedať
@atlaska nie nejde farbit, uz je to tak namorene. Na farbu coffe. A kremova bude pouzita len v kuchyni a kupelni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?