Ako usporiadať šatník v podkroví na celú izbu?

Profilova fotka
Prosím máte niekto skúsenosti, so šatníkom,ktorý je na celú izbu ? Potrebovala by som poradiť, ako usporiadať poličky a zásuvky. Mám to v podkroví, takže strop je zošikmený. ĎAKUJEMMMM :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikusik zalezi od tvojich preferencii, co konkretne tam chces mat ulozene, resp... proste iny priestor potrebujes ked mas kopec spolocenskych siat, iny ked mas same nohavicove kostymy a bluzky, iny ked tricka, iny ked sportove oblecenie.... proste musis si sama zvazit, co vsetko potrebujes v satniku uskladnit :) a podla toho si navrhnut vnutorny priestor, no a potom riesit clenenie :))))
Odpovedať
@nikusik presne toto mame doma co pises satnik pod sikmou strechou. ako ti pise @kaktusik007 najlepsie je si zisiti ake mas oblecenie a co tam chces dat. potom si to rozmeraj nakresli a ked dojdes k rieseniu to hod do 3D ako sketchup a uvidis. mame policky aj zaves cca 1.5m dlhy na saty a inak policky a zasuvky nie to sme riesili boxami z ikea a potom mame tam aj velke boxy na psotelne pradlo co su pod najnizsim miestom ulozene. policky a cely system je na mieru tak ze som si to nameral a v baumaxe, hornbachu dal narezat a doma prisposobil kvoli zosikmeniu a hrany oblepil pasku poskladal a hotovo. este dvere tam musim srpavit ufff
Odpovedať
ahoj, tiez mame murovany satnik na poschodi po celej dlzke spalne. Riesili sme to tak ze sme zasli do k........ a nechali sme si navrhnut system ako vstavana skrina ale bez dvier. na jednej strane policovy system, na druhej strane zavesny system, cize na vesanie kabatov bluzok atd. Na tej strane kde bude zavesny system je sikmina vo vyske 170 cm cize kabaty sa budu vesat iba do tejto vysky. ak ma pamat neklame, skor manzel riesil meracky aj neskor pri zamerani bol, satnik ma na dlzku 4 metre. komplet to vyslo na 400 EUR. za montaz pytali cca 250 EUR ale to sa nam zdalo vela takze to bude montovat mm. myslim ze teraz ponukaju nieco ako aj riesenia pre satniky, su tam duplovane police ale je to samozrejme o nieco drahsie.
Odpovedať
Profilova fotka
Vdaka ste zlatí. Skúsim to prehodnotiť so stolárom, mám predstavu, len sa bojím, že mi to tam všetko nevojde. a že sa mi zaprášia, tie veci, ktoré nenosím často (napr. spoločenské šaty :-) ...)
Odpovedať
Profilova fotka
prasennie tam bude, to isto.... ja to vidim uz teraz a to mam len 3-4mesiace v pouzivani satnik a maly, nie ako izba, ze kolko je tam prachu :( uvazujem ako ochranit napr. aj zimne kabaty, asi zozeniem take velke obaly a dam to na to....
Odpovedať
@katrin21 presne toto sme rieisli ochranu proti prachu a vikea maju take obaly za rozumnu cenu a su dobre.
Odpovedať
U mna sa v satniku najviac osvedcilo vesanie...vsetko zavesit, co sa da, nech sa nekrci, A vyborny prehlad. Samozrejme par velkych polic na postelne pradlo, uteraky, sezonne veci... :)
Odpovedať
moja teta ma v dome jednu samostatnu velku izbu urobenu ako satnik..po oboch stranach si dala system z Ikey "PAX" - vyhoda je, ze si to mozete vyskladat ako len chcete - ona napr. ma najprv z lavej strany policky od zeme az po strop asi 50 cm siroke, potom tam ma velke plochy, kde ma jednak vesiaky na svetre/bluzky/saka, takisto vesiaky na nohavice, hore ma dlhu policu na kabelky, dole vysuvacie sufliky na topanky a este aj take priesvitne siroke sufliky, kde mava spodne pradlo, opasky a podobne veci..Da sa ta vyskladat ako kto chce a podla toho, co potrebuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@daflo podobne... som sa potom stahovala do bytu, kde satnik nebol mozny... a len tak zo spasu som zratala kolko penazi mam v ramienkach... ehm.... 350€ to bolo.... :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@andrejh0 @katrin21 tie obaly z ikea maju jediny problem - nie su na panske veci a kabaty, lebo su uzke - takze kabat alebo oblek je pokrceny. Na taketo treba ine.
Odpovedať
Profilova fotka
ja nejake mam, z kozucha a kabata, a ked by bolo najhorsie, tak moj exmanžel robi vo firme , co vyraba obaly a folie, tak si tam nejake dam urobit :) chcem obycajny velky sacok z pevnej priehladnej foliem hore otvor na vesiak :)
Odpovedať
Profilova fotka
a moja mama to vzdy riesila tak, ze na zavesene veci dala zhora nap. preloženu plachtu, alebo tak.... ono aj to pomoze, lebo ved prasi sa hlavne zhora :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@katrin21 Najjednoduchšie riešenia sú niekedy najlepšie. Najmä riešenia našich mám :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@trend270 ano, ja som to tak mala aeste na byte, lebo som tam mala taku provizornu spajzu, ale len za zavesom na rarohy, vysavac a topanky a dala som si tam tyc a na nej som mala vetrovky, co v skrini som nemala kam dat, maly byt .... no a pekne cely rok som to mala takou malou plachtou zakryte :) v pohode :)
Odpovedať
Profilova fotka
@trnavacka @andrejh0 @katrin21 co sa tyka tej ochrany kabatov proti prachu, ja mam tiez tie z ikea, ale je fakt ze mozu byt uzke na panske kabaty. A co takto dat si kabaty v cistiarni vycistit, oni potom na to daju taky jednoduchy igelit - dostatocne siroky na ten-ktory kabat ci bundu - je to podobne ako to z IKEA, no je to igelit, nie je to take luxusne, je to priesvitne, ma to logo cistiarne ale nevadi, ucel plni :-) PS: tiez som uvazovala nad tym prachom.... ale asi je blbost dat si do toho satnika spravit dvere este aj na tie skrine (teda uzavriet skrine roldorovymi dverami), vsak?
Odpovedať
Profilova fotka
... a poradíte niekto, čomu sa určite v šatníku vyhnúť, akú chybu nespraviť? Chcem "pán dokonalý Šatník" - ale je to môj prvý šatník, a nemám skúsenosti, nechcem spraviť nejakú botu. Ja mám tiež rada vešanie (som lenivá skladať ;-) ) 8-)
Odpovedať
@yennn ja preferujem a tiež planujem čo najlepšie umiestniť maximalne množstvo tyčí na vešiaky a všetko čo sa dá zavesiť, dokonca aj veci ktoré si ťažko predstaviť na vešiaku napr. kratke nohavice, existujú vešiaky so štipcami je to super prehladné. A tyče dať v troch radoch nad sebou, a možeš sezonne vymieňať oblečenie zhora nadol, pričom tie horné nepoužívané sa dajú lahko zakryť foliou.... také mám plány a nejaké 30 cm poličky prípadne na nich koše na drobnosti, a podla velkosti šatníka tam umiestniť krabice s topankami, podla sezony.
Odpovedať
Profilova fotka
@daluli no, ja aspon spodne pradlo a ponozky urcite dam do 4-5 suplikov, aj ked sa mi dost paci droteny program. Ale predstava, ze kazdy teraz pride ku nam a povie "jeeeej, vy mate satnik? Mozem sa pozriet??" .... mozno je to malicherne, ale urcite viem ze satnik neuchranim pred pohladmi zvedavych navstev a aj podla toho musim niektore veci riesit. Do skrine ti nikto nepolezie, ale satnik chce vidiet kazdy, a nikomu nevadi ze tam mas aj intimnejsie casti oblecenia 8-)
Odpovedať
@yennn to je pravda ale ja si myslím že intímne spodné prádlo, ponožky a pod si najdu miesto aspon u mna v nejakej komode, ktoru v spálni plánujem mať.....aj so šuplikmi :-) tak nech ti to vyjde podla tvojich predstáv a ku spokojnosti i ked na chyby prídeme všetci až v praxi :-p
Odpovedať
my tiez vsetko vesame, aj predtym sme mali skrine len na vesanie + kazdy svoju komodu na spodne pradlo,ponozky a pyzama. Hlavne to zehlenie - pebehnut a zavesit, ziadne skladanie triciek.
Odpovedať
@yennn ja ked si planujem satnik ci vstavane skrine, tak si vsetko kreslim v mierke a zaroven si pisem, co kde bude ulozene. minimalne potrebujem ulozit to co mame + rezerva do buducna, lebo veci pribudaju. cize mam presnu predstavu, co budem vesiat, co skladat aj aku vysku police na to potrebujem. na spodne pradlo davam zasuvky, na ponozky plastove krabice, ktore davam dole na podlahu, aby aj ten priestor bol vyuzity a aby na zemi nebolo oblecenie. mame toho vela, takze musim to mat premyslene. napr. odmeriam najdlhsie spolocenske saty a podla toho navrhnem vysku priestoru na vesanie. vesiame vela, cize vyuzivam vesanie mensich veci nad sebou (dve tyce nad sebou)- manzel vyuziva vesanie hore, ja pod tym. niektore veci sa mi lahsie udrziavaju v plastovych krabiciach (napr. detske saly a ciapky a rukavice), ktore si kupim vopred a podla toho navrhnem potrebny priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska čo skladanie tričiek... ale tie košele manželove! :-D :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@bets ďakujem za tipy, musim aj ja riadne popremyslat. No napriklad by mi nenapadlo si krabice kupit vopred a podla nich navrhovat police - vzdy to robim opacne :-D
Odpovedať
Yennn - v zivote by som neskladala kosele, jedine ak ide muz na sluzobku-do kufra.
Odpovedať
Profilova fotka
u nas dokonca muz pomeral tricka,svetre v poskladanom stave a podla toho sme robili cast kde su ulozene.takisto sme si uz predtym nakupili vnutorne vybavenie,naplanovali kde co bude a podla planu mi muz nabytok do satnika vyrobil.
Odpovedať
@nikusik 0907 587 588 spravia ti komplet od navrhu az po realizaciu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?