Ako kúpiť obraz z internetu?

Chcela by som cez internet kúpiť obrazy do domu. Nemáte s tým niekto skúsenosti? Prezrela som si niekoľko stránok, kde som sa dozvedela, že to môže byť "originál tlačený na plátne napnutý na blindráme" alebo "digitálne tlačený obraz na plátne" či "vysokokvalitná profesionálna tlač na kvalitný tvrdý hladký papier" a dnes ešte "tlač+štruktúrovaná laminácia". Rozumiete niekto tomu? :-. Nič bližšie som sa na stránkach nedozvedela, nechcem, aby obraz vyzeral "lacno", aspoň trochu by mohol pripomínať originál, na ktorý nemám.
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela15, ja som objednavala obrez do obyvacky (mozes pozriet v albume) z obrazyonline :-) a je to digitalne tlaceny obraz na platne, je to vlastne latka napnuta na rame a na nej je vytlaceny nejaky vzor tak ako na nejakej dekoracnej latke normalne v metrovom textile, ked si kupujes napr. na obrus len tej farby je tam nanesenej podstane viac;-) je to dost obycajne, z blizka nic moc, ale na obraz aj tak pozeras s odstupom a to ta uputa ten motiv, prevedenie velmi nevnimas, tato technika sa podla mna hodi len na moderne obrazy, nieco klasicke ako krajinka a podobne by asi vyzeralo trosku smiesne, orginal tlaceny na platne, je podla mna replika naozajstneho umeleckeho diela od nejkaeho maliara, nic pocitacove, ale asi rovnako prevedene, takze to by mohlo posobit gycovo ako som uz spominala... ta tlac na papier bude pripominat skor plagat alebo fotografiu a to posledne netusim co moz byt ;-) inak obrazy ktore bezne dostat v Ikea, Kika alebo inde su robene podobne ak by si chcela nieco co pripomina original asi by tam malo byt vidno tie tahy stetcom a malo by to byt take plasticke, proste nie ako fotka, ale je vela sikovnych neprofesionalnych maliarov, ktori ti namaluju na objednavku hoci co, doknca aj kopiu nejakeho znameho diela, mozno by si mala skusit nieco take ;-)
Odpovedať
@bellada , a čo fotografie? tiež by neboli peknétlačené na plátne? zvažovala som, no neviem si to predstaviť a naživo som takto tlačenú fotografiu nevidela. čo sa týka iných obrazov, ja si dám namaľovať originál :-) nemusí byť od známeho maliara, mne postačí, že sa mi bude páčiť 8-) (ešte stále čakáme na byt, nezačali sme prerábať, no už viem aký obraz chcem :-D , tiež ho budem kupovať cez internet)
Odpovedať
Profilova fotka
@tyli, fotografie na platne su velmi pekne, robia to vo fotosluzbach, ze donesies peknu fotku napr. z dovolenky alebo portretovu fotku a oni ti to daju na platno, mavaju tam aj vystavene vzorky, skus si ist niekam pozriet kde to robia ;-) mne ako gyc skor pripada ked je tak urobeny normalne malovany obraz-krajinka a je prefoteny na platno
Odpovedať
Dievčatá ďakujem za rady, pomohli. bellada, pozrela som si tvoj album a musím uznať, že máš krásny byt. Keď sa pozerám na červené steny u niekoho iného, páčia sa mi. Možno preto som dala na jeseň minulého roku namaľovať dve steny v obývačke na červeno a zistila som, že ma doma "unavujú". Neviem sa dočkať, kedy ich dám premaľovať. Už by to bolo možno aj po mesiaci od vymaľovania, ale doteraz neviem, na akú farbu by som to zmenila, bojím sa, že sa opäť netrafím a tretíkrát maľovať za dva roky, to by bolo trošku :-) Poslednú dobu ma drží nejaký hnedší odtieň, obývačka je dosť veľká a jedna celá stena je presklená, preto je tam veľa svetla a slnka.
Odpovedať
Profilova fotka
@dniela15, skus pozriet tieto temy, mozno najdes nejaku dobru inspiraciu ;-) http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... ja som sa tiez bala, ze cervena sa mi po case omrzi, ale je to moja oblubena farba, tak zatial je to ok a aj preto som ju dala do chodby a na cast kuchyne, ze na to nepozeram tak casto ako keby to bolo v obyvacke :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pre @daniela15 predchadzajuci prispevok ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No vidite ja malujem, a obrazy by som rada niekomu predala alebo niektore aj darovala. Ja mam zase opacny problem, neviem nast ludi, ktorym by som tie obrazy dala, lebo vacsina si v Ikei alebo hornobachu vyberie prave tie vytlacene. A pritom v tych marketoch to vobec nie je nejake lacne a aj tak to ludia kupuju. Ale je pravda, ze nejako aktivne ponukat sa to nesnazim, je to konicek a vacsinu veci malujem pre seba.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Vidím, že článok je už o niečo starší, ale rada by som poradila aj ostatným. Čo sa týka obrazov je rozdiel medzi obrazmi na zákazku, tzv. reprodukciami a originálmi. Nie je to však až tak markantný rozdiel a myslím, že okrem znalcov je takmer nemožné, aby to niekto rozoznal. Ide o to za akým účelom sa obraz kupuje, či je to na výzdobu interiéru, alebo na druhej strane je to zberateľstvo. Samozrejme, že je aj rozdiel medzi obrazmi na zákazku. Je to len predsa práca a dá sa povedať, že umelec to tak nepreciťuje. Avšak ak sa natrafí na dobrého a šikovného umelca, nemusí byť ani obraz na zákazku ako sa vraví odfláknutý a je aj za dobrú cenu :) Viac o tejto téme aj na: https://www.perfektneobrazy.sk/kvalit...
Odpovedať
@perfektneobrazy ako dlho trva, ked sa da robit obraz na zakazku?
Odpovedať
Profilova fotka
@lub3ik myslim ze to bude dost dlhy proces, pokial namaluju taky obraz
Odpovedať
Profilova fotka
@perfektneobrazy neda sa to na prvy pohlad odhadnut, ale radsej si kupim original a ked nan nemam no nuz tak nemam nebudem kupovat nejake napodobeniny :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lub3ik To je rôzne, záleží to určite od kapacít firiem, maliarov atď...Napríklad my odosielame ručne maľované obrazy z našich predlôh do 14 pracovných dní od objednania :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pravdovrav14 Nemusí to byť napodobenina slávneho obrazu, môže to byť pekný ručne maľovaný obraz s konkrétnym motívom :) Akurát, že je vyrobený na zákazku a nie je originál a teda jediný svojho druhu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?