Aké máte skúsenosti s hliníkovými roletami?

Profilova fotka
ĎAKUJEM
Odpovedať
v com maju byt bezpecne?
Odpovedať
su to rolety na tienenie, nie zabezpečovacie zariadenie
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska @gabriello no všade píšu že su dobré aj proti vlámaniu tak preto sa pýtam
Odpovedať
Hm bezpecne, zlodejom trva trocha dlhsie kym prekonaju rolety ako ked mas len zaluzie, ta trocha je asi 30 sekund.
Odpovedať
tak tak, ja som povodne chcela rolety aj koli bezpecnosti, potom mi technik ktory to nacenoval povedal, ze ten kto to pozna, vie ze staci odsrobovat 4 sroby a ma dole roletu, tak som to hned zamietla, bezbecnostne sa pohybuju v uuuuplne inych cenach :-S
Odpovedať
A aj cly dom so zmknutymi roletami pocas vasej dovolenky pozyva zlodejov :-D Skor sa pozastav nad tym ci chces totoal tmu urobit alebo nie a rozhodni sa medzi roletami a zaluziami.
Odpovedať
Hliníkové rolety (plnené polyuretánom samo) sú fajn ak chceš zabrániť v zime úniku tepla cez veľké okno alebo v lete aby sa ti neprehrievalo - potom sú bezkonkurenčné. Môžeš si ich dať nastriekať hocijako chceš (v ralke), sú ľahké, držia farbu a tvar. Ked hrajú decká vonku futbal hned ich spúšťam, aby mi nerozbili okná, ale teda voči zlodejom,by som si veľké ilúzie nerobila. Možno takého nejaké bezdomovca by to mohlo odplašiť inak nič. Možno sú k tomu nejaké špeciálne zámky, ale to netuším.
Odpovedať
Asi si si ich pomylila s tymi hlinikovymi co spustaju na obchodch pred dverami, ze? Tie bezpecnostne su :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak dle meho bezpecne jsou, zaperve ja se bezpecne citim a to je asi nejdulezitejsi a za druhe myslim si, ze zlodej si radeji vybere dum, kde jen rozbije okno, nez kde se bude muset zdrzovat roletou. jinak rolety jsou opravdu uzasne na tmu, v létě proti přehřívání a v zime proti uniku tepla(to teprve letos overime) ;-) takze za me rolety urcite ano
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp nie nepomilila som si ich s tými čo su na obchodoch, len ma zaujmalo či to čo písu je aj real a nie dalšie bludy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hhranolka dakujem, myslím že si ich dáme spravit uvidíme musíme si dat porobit cenove ponuky :-)
Odpovedať
@hhranolka a nemate tmu v lete ked ich spustite? Inak susedov vykradli uplne jednoducho roletu dvihli a podlozili rebrikom aby im nepadala dolu a v pohode otvorili francuzske okno.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska jasne, ale nespoustime je cele,.. spoustime tak na 70% a navic je mame perforovane, takze mezi tmou a uplnym vysunutim, je jeste faze perforace, při které z venku do vnitr videt neni, ale propousti trochu svetla, ale teplo zadrzuje. navic dum je prosvetlen i z jinych svetovych stran, nez kam zrovna sviti slunce. a k tomu zvednuti,... nase rolety nejdou zvenku zdvyhnout, pokud nejsou pootevrene, to bych pochopila, ze je nekdo dokaze vypacit.
Odpovedať
@nelinka5551 Aj my mame hlinikove rolety, ale urcite nie proti zlodejom. To je podla mna cisty marketing. Ked som videla ako ich montovali a ako im robili servis, tak nemam iluziu o tom, ze sa pomerne lahko daju vypacit z tych vodiacich kolajniciek (ak zlodej naozaj chce). My sme potrebovali zabezpecit uplnu tmu cez den kvoli premietaciemu projektoru a to sa nam aj podarilo. Prijemnym bonusom je to zadrzanie tepla v zime a odrazenie tepla v lete.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?