Aké krbové kachle - výkon

Dobrý deň, radi by sme si zadovážili krbové kachle, ako doplnenie/podporu teplovodného podlahového kúrenia. Tejto tématike sa zatiaľ vôbec nerozumiem, a samozrejme, nechceme kúpiť blbosť. Ide mi najmä o výkon, vraj by nemal byť príliš vysoký ani príliš nízky. Prosím, vedel by mi niekto poradiť s akým výkonom by sme si mali kachle zadovážiť? Pôdorys domu s rozmermi pripájam. Dom je klasický bungalov, obytná plocha 92,2m2. Kachle sa budú nachádzať v Kuchyňo-obývačke :) rozloha 39,9m2. Veľmi sa nám páčia napríklad tieto http://www.kozuby-vano.sk/hs-flamingo... alebo http://www.kozuby-vano.sk/hs-flamingo... , len neviem, či ten výkon je ok alebo nie. Vopred ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lafemme8 Ak môžem poradiť z vlastnej skúsenosti, tak by som vrele odporučil krbové kachle s čím nižším výkonom, lebo súčasné novostavby majú také malé tepelné straty, že by sa Vám mohlo stať, že by ste raz - dva mali v interiéri Vašej rozlohy 30°C a to veru vonkoncom nie je komfortné... A ak pozatvárate klapky, začne to dymiť - čmudiť. A zadymovať dočierna sklo. Rozumiem, že kachle vyberáte podľa interiéru (a že Ťa musia "chytiť za srdce"), ale tamtie, čo si ukázala, majú 2 x taký výkon, ako potrebujete do Vášho interiéru. Ja by som zalovil vo výkonoch tak maximálne do 5 kW.
Odpovedať
v najtuhších mrazoch na tie m2 bohato stačí do 8kW, osobne neškrtím prívod vzduchu kvôli čistému sklu,lepšiemu spaľovaniu,minimum tvorenia sadzí,takže idem dá sa povedať naplno a mám 8kW,tých 12 už je predimenzované ale samozrejme je to podľa toho ako sa kúri a tvrdosti dreva/výdaj tepla nám vypočítal priemer komína /výkon projektant,neťahaj tu možné čísla z ĺudí ale sa poraď s odborníkom,nech to nie je silné a výkon sa využije maximálne. V OBI a podobných obchodoch predávajúcich aj krby,kachle,kozuby by som sa nespoliehal na predajcov názor ale človek,ktorý predáva len takýto tovar už bude ma´t vedomosť o výkone. Pošli mail s pôdorysom do Krby Tuma a bezplatne poradia aký máš pozerať.
Odpovedať
@lafemme8 čo najnižší výkon, rozsah napr. 2-6 kW alebo 3-8 kW alebo ich vôbec nedávať a dať len biokrb na okrasu, romantiku... alebo svietniky, lampáše
Odpovedať
@lafemme8 a nenechajte si navrhnúť podľa m2 alebo m3, ale podľa tepelnej straty
Odpovedať
@lafemme8 Ja by som bol za tie kachle ak sa ti páčia. Toho výkonu by som sa nebál ... výrobca dal asi naschvál taký rozsah lebo aby boli spokojný aj tí čo chcú nižší výkon a vyšší . Ale podľa malého ohniska ...skôr sa prikláňam že majú nižší výkon skôr ... Ak budeš mať dom z tehly tá to teplo naakumuluje rýchlejšie ako nejaký porobeton (porfix, ytong) Aj tak ak ja zakúrim tak napr. o 17 hodine ...potom priložím dva krát vždy po hodine a pol ...a už nedokladám ... Z 20 stupňov sa mi zvýši na 24 a pohoda... miniem 5 kg brikiet ale ... a tri štyri hodinky pozerania alebo horenia ohníka stačí ... nehám dohorieť na druhý deň upracem. Záleží aj či je vonku -2 alebo 10 stupňov . Bolo by dobré aj tie kachle vidieť reálne ich spracovanie ...lebo vidieť len foto nestačí.... navšíviť pár obchodov s krbovými kachlami ....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?