4 TV v jednom dome - kto ponuka servis za rozumnu cenu?

Zdravim , Mozte poradit ako ste riesili TV servis ked mate viac televizorov? Mame tu sice opticky kabel , ale internetovy servis je nespolahlivy a rychlost ktoru si platime nikdy nedostaneme . Mame teraz TV cez satelit , freesat.sk , ale mozeme mat iba 2 TV na jednej zmluve. Ze vraj ked chcem 4 TV musime mat 2 zmluvy a platit 2x mesacny poplatok . Zda sa mi to ako blbost kedze naraz pozerame iba 2 TV max, extra TV je v hostovskej a na terase. Ako ste to poriesili ? Dakujem .
Odpovedať
@domdoma Možno nerozprávam o tom istom a Ty máš doma úplne iné technické riešenie,... ale ja som mal doma na začiatku tiež na každý TV sólo zmluvu (od regionálneho poskytovateľa TV služby). Keďže niektoré TV v dome boli používané len sporadicky, bolo mi max. nerentabilné za každý platiť na plnú zmluvu. Nuž napadlo ma a pred prvý TV prijímač som dal obyčajný multiswitch (multiprepínač), a z neho napojil všetky TV prijímače v dome. Teraz mám iba jednu zmluvu a všetko mi funguje nezávisle a v pohode. 😉
Odpovedať
Mne nejde do hlavy to, ze mate optiku a nespolahliveho dodavatela. Ved optika je len hardware a dodavatela mozete zmenit, podobne ako pri elektrine/plyne. Nic spolahlivejsie, ako optika k dispozicii nie je.
Odpovedať
@pier Prevádzkovateľ (možno aj vlastník) optiky je zrejme aj poskytovateľom TV služieb a zákazníkom v rámci pripojenia do siete ponúka komplexný balík internetu s TV.
Odpovedať
@domdoma ja mám poriesene tv cez Antik. 2 tv idu napriamo a ďalšia cez android box. +ďalšie na mobiloch. Cena tuším 4€ podľa toho o aké kanály máš záujem.
Odpovedať
Základný programový balík u väčšiny poskytovateľov v SK bohužiaľ pozostáva z bežného medialného shitu, ktorý je regionálne šírený aj vzduchom. Inak povedané, v tom balíku si človek kúpi reklamu, a oni mu do toho občas pustia film. 🙂 Ak človek si chce objednať niečo normálne, tak za to si už musí citeľne priplatiť. Potom sa kompetentní čudujú, že mnohí "zákazníci" sa uchyľujú k pirátom, či rôznym formám zdieľačiek.
Odpovedať
@domdoma ANTIK TV cez net. Spokojnosť. Na streche mám síce aj parabolu, ale cez leto ide dole. Zostane tam len dvb-t, keby náhodou...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Antik TV porovnavat s parabolou na streche tak to mas strasne nizke naroky
Odpovedať
@petersd len tak máš na každom TV rovnaký program,ja mám na každom iný , na každom si môžem pozrieť nezávisle akurát z rovnakého základu, z jednej paraboly z jedného konventora 4 výstupy na 4 sat prijímače Amiká stáli po 50Eur, karta je len v jednom a ostatné to zdieľajú takže ku každému i internet, preto nikoho pokutovať nebudú ,nemá to ako zistiť dodávateľ signálu, naviac teraz sa môže pozerať na 4 zariadeniach legálne SkylinkLive ,takže stačí rýchlejšie pripojenie @pier ak zmeníš dodávateľa stále más pôvodný hardwer, ak sú tam časté výpadky môže zato i prevádzkovateľ linky a nie dodávateľ signálu , aj ked mnohí poskytovatelia majú i vlastnú sieť a z iným sa nie vždy dohodnú na SK je pozemné šírenie odsúdené už dávno k zániku, i tí najchudobnejší čo žijú v chatrči im ju podopiera parabola CIGI pred časom sa o to postarala Markíza, vypla signál zdarma
Odpovedať
@yuri66 ako nároky na čo? Aby som videl vo vyššom bitrate ten hnoj na Markíze a JoJ? To mi stačí aj v SD... Na ostatné mám Netflix, StreamCinema,..
Odpovedať
keď 4 TV a satelit, tak jednoznačne asi digi tv... alebo nejakú iptv hľadať na 4 zariadenia.. ale keď je nestabilný poskytovateľ internetu tak to nie je výhra..
Odpovedať
No 3 tv maju svoj open box na 1 fakturu od telekomu a 4ty je skor ako hostovsky,ten je prepojeny s open boxom v obyvacke,tam sa nastavi program co chce host pozerat,tv sa vypne,prehodia sa kable z hostovskej a moze kukat.
Odpovedať
5ty tv maju deti iba na you to be,ci netflix.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign nuž pre niekoho nezaujímavé,ale povedz to žene, takto mám pokoj
Odpovedať
@duzu Asi si nečítal poriadne môj prvý príspevok na samom vrchu. Všetko funguje nezávisle ! Inými slovami: Na každom TV si každý kuká nezávisle, čo chce. Pravda, asi som to neopísal detailne. Riešenie je takmer identické, ako to Tvoje, akurát kódy prichádzajú netom a tie sú z multiswitchu rozvedené ku jednotlivým TV, resp. k ich SATprijímačom.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Kde ja tam pisem o Markíze a JoJ, sa ti asi sniva
Odpovedať
@yuri66 aha. A čo iné prosím ťa sleduješ cez ten tanier, čo máš na streche? ORF v HD? Na reklamy prerušované filmami mi stačí IPTV. Ak chcem film, pustím si ho cez Netflix v 4K, prípadne cez SC... Veď prezraď, čo také sleduješ v 4K cez satelit?
Odpovedať
@petersd tých rusov som nedávno rušil. Neviem, ale v poslednej dobe tam boli dosť často výpadky. Tiež som to mal cez multiswitch, ale už ide cez neho len DVB-T Ak by niekto mal záujem, viem ho posunúť. 😄
Odpovedať
@megdesign Tie výpadky asi súvisia s tou situáciou, čo je na východ od nás, nie ? Aká to bola ponuka a koľko "to" stálo na mesiac?
Odpovedať
@petersd neviem. Ale vypadávať to začalo ešte minulý rok... No komplet ponuka Skylink 44€/rok.
Odpovedať
@megdesign Hej, tak nejako to poznám aj ja. Bolo to 4$/mesiac. A teraz ideš ako, cez koho ? (ak je to potrebné, napíš mi na CC)
Odpovedať
@petersd tak máme už rok ANTIK a včera som dal na skúšku sledovanie.tv a lepsia.tv. majú akciu 0,1€/prvý mesiac... Zatiaľ to vyzerá tak, že sledovanie.tv má najlepší obraz.
Odpovedať
@megdesign Pozerám tie ceny balíkov. (ak sa vôbec dá nazvať balíkom ponuka samých orf, zemplínov, music, france, news a pod.)... A všetko za super cenu, "no, nekup to!" 🙂 To radšej 4€ za mesiac nejakému magorovi za plnú ponuku skaju, hoc aj s občasnými výpadkami. Nechápem ako si napr. Ty mohol tak klesnúť a prejsť na tie "balíky" a za takú cenu ?
Odpovedať
@petersd problém u mňa bol ten, že musel byť na príjem patchnuty prijímač (Dreamsky HD2), kde sa dávali adresy serverov, odkiaľ to ťahalo kódy... A keďže telky máme doma tri, museli by byť tri prijímače a každý má svoje SN, ktoré sa dávalo do info pri platbe, aby "provider" vedel, ktorý prijímač má zaplatené... Čiže by to bolo 3*44€/rok. Čo už vychádza tých 12€/mes.. A za tu cenu mám IPTV na 5 prijímačov (máme 1*LG OLED obývačka a 2* H96 MAX krabičky majú chalani v izbách) + žiadny výpadky. Ale ako píšem... Na filmy mám Netflix, StreamCinema cez Kodi. Táto ip je defacto ako podmaz počas dňa. 😄
Odpovedať
@megdesign ked mas StreamCinema , treba ti aj Netflix ? 🙂
Odpovedať
@romanc aj áno. Lebo nie všetko je na SC vo vysokej kvalite a ak je, tak tie serveri troška nestíhajú...
Odpovedať
@megdesign rozumiem , pouzivas webshare ci kra ? Ja pozuivam kra , ide to fasa v 4k , v spalni mam webshare a sami vidi ,ze asi trochu laguje ,tak ta pouzivam len 1080p
Odpovedať
@romanc no seká/laguje aj webshare aj kra... Najskôr som si myslel, že to bude netom, ale nieje. Netflix ani nesekne... 🤔
Odpovedať
@megdesign mozno to bude priamo Kodi problem. V obyvaku kde sledujem v 4k , pouzivam Vu Uno 4k SE addon CZ/SK archiv, bez nastavby Kodi , ale v spalni uz pouzivam v android boxe Kodi , kde mi to tiez jemne seka v 4k . Ale to som uz odpocil od temy tejto diskusie 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?