Spotreba el. pri nevýuživanej klimatizácii

Viete mi niekto vysvetliť prečo sa spotreba na klimatizácii v "sleep mode" pohybuje od cca 10-40W? Za dva-tri týždne to spraví možno 1euro na spotrebe, ale aj tak by ma to zaujímalo. Bude problém ak klíme vypnem zásuvku kde je zapojená?
Odpovedať
ziadny odbornik na klimy?
Odpovedať
Neviete niekto ci je problem ak klimu vypnem a bude bez elektriky? Je tam nejake cerpadlo co musi bezat?
Odpovedať
@idom neni skor problem v tom tvojom uzasnom ifone s tou inteligentnou elektriinstalaciou? To je tvoja ruka? nevies spravit radsej screenshot? Klima by nemala zrat vela, vsak je v stand by ako nejaka telka apod. Mozes ju vypnut nic v nej nebezi ani nemusi bezat.
Odpovedať
@sysell tomu problemu z telefonom som nerozumel. On zobrazuje iba realnu spotrebu. Ta mi naozaj ukazuje od 10-40W v sleep mode. Dakujem za odpoved a ak tam teda nic nebezi tak to vypnem.
Odpovedať
@idom skus zmeraj priamo v zasuvke cez merak ci fakt neni problem s tou instalaciou a dobre ukazuje, nemozes zrat vypnuta 40w, treba potom pozret navod ci neni daco zle nastavena lebo reklamovat. vsak pzori tabulkove parametre kolko davaju spotrebu.
Odpovedať
@sysell Skor mi to pride ako skryta reklama na iControl, ktoreho spolu-tvorcom je tuto pytajuci sa pan.... 8-) http://icontrol.sk/ Citacia zo stranky, v dolnej casti, s rovnakou fotkou: Vytvoril som grafické rozhranie pre mobilné zariadenia, ktoré testoval aj môj trojročný syn. Výsledkom je intuitívne prostredie pre všetky vekové kategórie. Vladky creative director & co-founder iControl
Odpovedať
@megdesign Jeho vec neriesim, tieto riesenia su pre ludi pre ktorych je to konicek alebo pre ludi co nevedia co s peniazmi, ja by som sa na to vykasal, prinos maly, na pofrejerenei pred navstevou a hranie sa prvych par dni mi to nestoji. Aspon schudnem ked prejdem k vypinacu na lampu a mozem byt rad ze vladzem chodit. (Ale ruku na srdce keby som mal na ucte 1mld € mozno by som telefonom ovladal splachovanie)
Odpovedať
@megdesign prave preto som nikde nechcel pisat nic o iControl webe...aby mi niekto dal normalnu odpoved a nepovazovali to za reklamu. @sysell dakujem za odpoved. Skusim tu zasuvku premerat. Volal som do firmy co mi montovali klimu a oni mi vraveli, ze raz za cas mohla by ta klima mat 40W ak je chladnejsie. Ona vraj v urcitych intervaloch otoci nejaky olej ci nieco take...
Odpovedať
@idom Moze mat ohrev oleja na kompresori. Tento je ohrievany prave pocas necinnosti kompresora, ale vacsinou sa vyuziva pri TC.
Odpovedať
@supiiik ale nemal by s tym byt problem ak to natvrdo teda vypnem, hej?
Odpovedať
@sysell Ak je klima v stand-by mode, nevidim dovod, preco by nemohla mat nejaky odber. 40W je sice dost, ale staci kuknut do papierov a tam je isto napisane, kolko ta klima berie v stand-by mode.... Potom jedine kliestakom zmerat odber.
Odpovedať
@idom Ak natvrdo vypnes klimu, tak sa nic nestane, ak ju teda v zime nepouzivas na kurenie. Ten dohrev je tam koly tomu, aby kompresor nestartoval so studenym olejom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@megdesign hej v dnesnej setrnej dobe kde sa tlacia stitky aj na hovno ci splna normu daju spotrebu vypnuteho spotrebuca 40W.
Odpovedať
@sysell Hej veru daju. Nieje jediny, ktory ma nejaku spotrebu na klime v SB rezime: http://www.efilip.sk/diskusie#!forum/... "Když nevíš, tak nemluv" ;-)
Odpovedať
@idom tak odsleduj spotrebu za 24h, inak zrovna teraz chladno neni myslim..
Odpovedať
@megdesign som rad, ze nie som jediny kto si to vsimol. Idem citat. :) @sysell nesledoval som 24h, ale za 14dni mi to zozralo 1euro v prepocte.
Odpovedať
tak bude o niečo vyššia ako klasické vykurovanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?