Ručný elektrický hoblík...

Profilova fotka
Ahojte na fore ,poprosil by som vás o radu ,mám starý ručný hoblík FERM, sice je funkčný ale už má svoje chyby a tak by som rád kúpil niečo nové v rozumnej cene do 80 eur. Radšej značku nie nejakú Hechtovinu Čínu. Zatial mám vo výbere... Stanley 750W FME630K FME630K-QS HiKOKI (Hitachi) P20SFWAZ 620 W Ktorý by ste mi skôr doporučili ? Poprípade iný v rovnakej cene . Ďakujem za odpoveď Roman https://www.gigastore.sk/stanley/stan... fme630k-fme630k-qs/ https://www.stavbaeu.sk/naradi-hobby/...
Odpovedať
Profilova fotka
Mam zeleny bosch je sice drahsi ale asi posledny dvojnozovy model. Co mam modry aku je len jednonozovy a pri plnom zabere sa trapi kdezto ten dvojnozovy je ok ... ohobloval mi celu strechu a aj drevo na terasu.
Odpovedať
@roman_droppa Aj keď na občasné použitie, kupuj radšej "profesionálnejšie" náradie, hoc je aj o niečo drahšie. Aj hoblík si vyber taký, ktorý: - má (min.) 2 nože - má najväčší výkon - sa dá upnúť na pracovnom stole naopak (toto dokážu len máloktoré)
Odpovedať
@roman_droppa Ja som kúpil na bazoši za 30€ NOVÝ Einhell 900W s komplet výbavou, dodal mi ešte k tomu Bosch nože 4ks a klinové remene2ks...A ver mi že som s ním urobil na záhrade kopu práce..spokojnosť 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte túto kategoriu splna Ryobi EPN7582NHG ,má 750w a cenu 80 eur. https://vozako.sk/hobliky/28806-ryobi... Najradšej by som Makitu ale tá výjde už cez stovku, Bosch je drahý a celkom aj stratil meno , Dewalt a Metabo je úplná iná cenová kategoria ,ja to okolo domu nevyužijem. Zatiaľ to vyzerá že asi pôjdem do toho Stanley je výkonnejší ako to Hitachi.
Odpovedať
@roman_droppa ja mám Parkside z Lidl a som s ním spokojný. je to jedna z vecí, ktoré majú vydarené. Lebo nie všetko majú dobré. Ale za 40 eur má 2 nože, 750w, 82 šírka hobľovania a záber až 3 mm. Dá sa napojiť na odsávanie. používam ho 2 roky a nemal som s ním žiadny problém a to som ho využíval dosť. a robil som aj boschom takže to viem porovnať a veľký rozdiel som tam nevidel.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasr1 Parkside k spokojnosti používam aj ja .Mám Pásovú pílu na železo ,Stolovú vrtačku ,brúsku na reťaze a ponornú pílu .Spokojnosť ,ale ten hoblík Stanley či Hitachi bude o dve triedy lepší ako Parkside.
Odpovedať
hoblik mam parkside a maximalne som spokojny, pasovu brusku parkside vsak neodporucam - nici brusny papier, ten nie je mozne dat do stabilnej polohy - stale sa vysuva, pri dlhsej praci - par hodin, sa prehrial a zhorel... kupil som Makita za 100 EUR, max spokojnost
Odpovedať
@radoslavc S pásovou brúskou Ferm som mal podobný problém. Parametre suprové ( v porovnaní s konkurenciou), ale stále schádzal do bokov brusný pás
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa v pohode aj keby z Lidlu objednáš. Však oni nemajú zase zlé takéto veci. Aspoň čo mám čo to od nich doma, tak všetko funguje bez problémov.
Odpovedať
Nemáte niekto skúsenosť s PARKSIDE® Vŕtacie a sekacie kladivo PBH 1500 F6 ??? Cena a deklarované parametre sú fakt zaujímavé... https://www.lidl.sk/p/parkside-vrtaci...
Odpovedať
Profilova fotka
Poprosim vás aby ste sa vyjadrovali iba k téme ....hoblík. ďakujem.
Odpovedať
@roman_droppa skus si pozret Extol, model 409113. Parametre ma cca ako ten z lidlu (2 noze, 82 mm), a cena bola pod 40e. Viem ze je to kram, riskol som to a zatial pohoda..aj motor zvlada. Hlavna slabina je sirka zaberu, ale tam je alternativa asi len 400+ eurova Makita..
Odpovedať
Článok sa načítava...
@roman_droppa mam tuto Makitu: https://www.hornbach.sk/p/hoblik-maki... Cena je mierne cez stovku ale je to uz solidny kus naradia.
Odpovedať
Profilova fotka
@filip_pe Značkám z číny ako Extol ,Hecht ,Fieldman sa z ďaleka vyhýbam. Prijateľnejšie sú už čínske Gude ,Ferm ,Parkside, Einhell alebo vercajg z obchodov ako Lux, Worx, Pattfield. Tam je bezproblematická reklamácia a vrátenie peňazí.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto @epto @epto Makita patrí medzi veľmmi dobrý vercajg , mám doma 150 a 120 flexu ,pásovú brúsku ,príklepovú vrtačku . No prikláňam sa teraz k hoblíku od Hitachi a ďalšej 120 flexe Hitachi čo výjde dačo viac ako hoblík od Makity.
Odpovedať
@roman_droppa Mierne ma pobavilo to vyhranene skatulkovanie stylom - nepaci sa mi lidl, zdaleka sa takym obchodom vyhybam. Tak idem radsej do kauflandu 😵‍💫 Ale v pohode, zelam stastnu ruku pri vybere a nech to sluzi. Ak sa ma pokazit, tak nech to stihne este v zaruke 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@filip_pe @filip_pe Viem o čom hovorím ,Z uvedených značiek mám Extol vraj premium , už pár dní po kúpe výrobku sa mi pokazil 2 x . Prvý deň zliezla tlmiaca guma z tela zariadenia a o dva dni to dovrčalo celé , iba reklamácia .A teraz čakajte tri týždne na reklamáciu keď potrebujete niečo urobiť. Porazí vás .Preto dávam do popredia iné značky z veľkoobchodov kde vám okamžite vrátia peniaze alebo dajú nový kus. Alebo si zaplatiť vačšiu sumu za kvalitu...DeWalt, Makita, Hilty, Milwaukee ,Metabo alebo menšiu za tiež kvalitné značky Stanley ,Bosch, Ryobi, Maktec. Sem radím aj to Hikoki. Popravde včera večer som objednal el. hoblík a 125 flexu Hikoki . Cenu majú dobrú ,nuž dúfam že dlho vydržia .
Odpovedať
@roman_droppa uznavam, mate to dobre premyslene. Inac, Extol dost zavadza oznacenim Premium. Dali to nad radu Craft, ale zdaleka to neni profi uroven. Potom maju este vyssiu triedu Industrial, a udajne podla jedneho servisaka az tu je nejaka slusna kvalita (aj ked neverim ze sa to chyta na Hilti a spol.)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?