Doplnenie tep.cerpadla-bojler TUv

Zdravim strechari Riesil ,uvazoval niekto na takymto nieco? Pripadne montoval uz niekto..na /k jestvujucemu bojleru? https://www.ohrej.se/tepelne-cerpadlo... Uvazujem ze by som tymto sposobom mohol pouzit a 3,2kw tep.cerpadlo ktore mam na ohrev detskeho 1m3 bazenika ktore som ani vlastne nepouzil,v pohode ho ohrialo slniecko.Ty by aspon bolo efektivne vyuzite?? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarddo:

Zdravim strechari Riesil ,uvazoval niekto na taky…
@jarddo Nie, nad tým nemá cenu uvažovať. Navyše, za tu cenu môžeš mať fotovoltaický ohrev vody o výkone cca 2500W, ktorý ti bude pravdepodobne dostatočný počas cca 250-300 dní v roku, teda ak máš k tomu možnosti. O životnosti toho TČ ani nechcem polemizovať. Je proste určené k inému účelu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@jarddo Nie, nad tým nemá cenu uvažovať. Navyše,…
@frantisekca ,Ano ,to mate pravdu ,to bazenove som prave vylucil, vie max do 40st,to je mimo hry.. Ale na nadstavba je original na bojler ,nie.To uz bude vediet nahriat aj na 50-60st..Nikto nieco take nepouziva??
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarddo:

@frantisekca ,Ano ,to mate pravdu ,to bazenove so…
@jarddo ja pouzivam DZD Aqua HP250. To tebou uvedene nepoznam, ale treba si uvedomit limity tej masinky. Tepota nasavaneho vzduchu od 7°C do 35°C, samozrejme cim viac tym lepsie. Neviem kde to chces mat umiestnene, ale vyfukuje to naozaj chladny vzduch a z malej miestnosti to vie urobit chladnicku. Za tie peniaze sa naozaj lepsie oplati FVE ohrev.
Odpovedať
Brutalna cena. Bojler s TC je fajn do letnej kuchynky, na sezonne vyuzitie, ked ju prijemne vychladi. Pozri si ariston lydos, stoji ani nie polovicu.
Odpovedať
Mozno budem za blazna ale FVE mam,aj spiralu v bojleri ale kedze mam 1F sustavu tak ta spirala mi znacne zatazuje istice v sieti.Viem je to o zosuladeni cinnosti pocas dna ale myslem som to tak ze efektivita je niekde inde,prikon cca 550w,vykon cca 3,3 kw(papierovo).Ale zrejme to fakt nema zmysel riesit. Dakujem vsetkym za nazory..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jarddo:

Mozno budem za blazna ale FVE mam,aj spiralu v bo…
@jarddo ja mam to TC v nevykurovanej pivnici z polovice zapustenej pod zemou, kde sa teplota pohybuje pri odoberani tepla tymto TC od cca 15°C v zime po cca 25° v lete. Aj vdaka menicu a baterkam od FVE v zime teplota neklesa nizsie a zaroven cez leto maju tieto zariadenia optimalnu teplotu. Plus pri TC mam klasicku susicku bez TC, tak aj odpadne teplo zo susenia viem najma v zime este vyuzit. Podla mna mam idealne podmienky pre toto zariadenie, napriek tomu uz by som do tohto riesenia nesiel. Ak to mas mat niekde vo vykurovanom priestore, tak je to cisty nezmysel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?