Ako zosilniť signál WiFi na dvore?

Ahoj vsetkym, vsade citam ako sa da zosilnit signal v dome ale zatial som nenasiel ako ho dostat na dvor zo stareho domu s 85cm murmi a s izolacnymi trojsklami. Poradili mi Powerline adapter ale druhi povedali, ze to vobec nemusi fungovat.... Nemate niekto skusenost?? Ked, tak dik....
Odpovedať
@jurajcjurajgmailcom Ak máš ešte internetový signál na vonkajšej strane steny domu, tak tam si umiestní ten "Poverline", no a máš net aj na dvore. Keď signál na stene už nemáš, tak si ho priveď káblikom z vnútra domu, za pár šupiek kúp lacný routrik a ten sa Ti postará o signál na dvore, záhrade.
Odpovedať
@jurajcjurajgmailcom Neviem ako máš vybudovanú domácu sieť, ale vieš si vytvoriť doma tzv. mash sieť https://www.alza.sk/mesh-siet . Sú riešenia od rôznych výrobcov a majú aj vonkajšie aj vnútorné jednotky. Napr. ja som rozširoval svoju mash sieť od D-Link (síce len v interiéri) a bola to len škatulka do zásuvky, ktorá vedela fungovať ako repeater wifi signálu, alebo po pripojení LAN kábla ako acess point. Mám dojem že som videl aj exterierové acess pointy ktoré fungujú v mash sieti. Ešte v skratke, mash sieť je wifi sieť tvorená viacerými acess pointami a tvoria jednu wifi sieť, čiže bez prerušenia sa mobilné zariadenie prepne na vysielač so silnejším signálom.
Odpovedať
pomohli ste mi, diky moc.....
Odpovedať
Profilova fotka
Je aj sirenie signalu cez elektricke kable a potom do hocijakej zasuvky pichnes taky speci strojcek a mas wifi vsade. Len neviem ako sa to presne vola mam na to kamosa ale komunikuje len v terminologii a to si nezapamatam ale tvrdil ze to ide po fazovom kabli takze na tej faze mas aj signal netu kdekolvek vedie.
Odpovedať
tak toto pomohlo aj mne, som rada, ze som natrafila na tuto diskusiu, aspon nemusim zakladat dalsiu ja 😄 ale ako skusali sme vsetko mozne, nebolo to vobec ono, ten signal bol proste strasne biedny.
Odpovedať
@wolodymyr existuju na to sady, napriklad: https://www.alza.sk/tp-link-tl-wpa761... jedno do zasuvky pri rutri, do toho LAN kabel a druhe hocikde do zasuvky a z neho uz ide WiFi. Avsak pozor, obidve zariadenia musia byt na tej istej faze.
Odpovedať
Ja by som von dotiahol LAN kabel a tam dal nejaky hot spot. Rychlost aj kvalita budu garantovane. Ale ak nepotrebujete nejaku extra rychlost, zvladnete sem tam vypadok, mozte skusit aj navrhovany Mesh system. Napr. TP Link deco M4 funguje celkom fajn, len to nie je urcene do exterieru. No mozte skusit, co to spravi.
Odpovedať
@epto Ja mám takto privedený net k dvom setupboxom od Orange. Sieť ale nieje celkom stabilná, signál sem-tam padne a prejavuje sa to krátkodobým (1-2sek) občasným zamrznutím obrazu hlavne pri prehrávaní relácie z archívu. A nie som si istý, či všetky takéto sady, ktoré sú v ponuke majú podmienku, že musia nutne byť na jednej fáze.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr powerline... napr. https://datacomp.sk/tp-link-tl-pa4010...
Odpovedať
@richard71 Len bacha na to, že tento powerline privedie síce net ale je to LAN, nie wifi. Je treba nejaké prevedenie powerline s wifi. Napr. https://www.alza.sk/tp-link-tl-wpa422...
Odpovedať
@toky1 v navode sa pise: A1. Ujistěte se, že všechny adaptéry a extendery jsou ve stejném elektrickém okruhu. z principu to musi byt na tej istej faze. Adapter na 230V namoduluje svoj vysokofrekvencny signal, ktory sa siri drotom do vsetkych zasuviek, kam ten drot/rozvod vedie. Nema ako fyzicky prejst na inu fazu. Teoreticky by to islo prenasat za pouzitia VF transformatora a vhodnych filtrov, kde by sa medzi fazami prenasala iba vysokofrekvencna cast ("nternet").
Odpovedať
@epto Tak v tomto sa nevyznám každopádne kdekoľvek v dome som to skúšal dať do zásuvky tak mi to fungovalo pričom modem a základná stanica bola stále v tej istej zásuvke. Netvrdím ale že zhodou okolností neboli všetky skúšané zásuvky na tej istej fáze.
Odpovedať
Článok sa načítava...
powerline adaptery NEMUSIA byt v tom istom okruhu. Avsak ak su na roznych okruhoch, znacne klesa ich rychlost. Ideralne je si ich od niekoho poziciat, vyskusat a podla toho sa rozhodnut. Najlacnejsie, najspolahlivejsie a asi aj najjednoduchsie riesenie je prevrtat stenu, natiahnut LAN kabel a kupit nejaky exterierovy access point.
Odpovedať
@zacik ... alebo kupit cez eshop, vyskusat a ked to nebude dobre, v zakonnej lehote odstupit od zmluvy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?