Zhotovenie základov

Hľadáme firmu alebo živnostníkov na zhotovenie základov k rodinnému domu. Lokalita Veľké Kapušany, termín apríl 2015, terén rovinatý. Z DT bude treba asi použiť 3 rady. Možnosť ďalšej spolupráce na vytiahnutí múrov a zhotovení venca.
Odpovedať
Profilova fotka
@ksmutko ahoj, :) skús p. Renčka z Mokroluhu, okr. Bardejov. Čo sa lokality týka, nie je problém s dochádzaním. Veľmi ústretový a šikovný - 0905 537 421. A ak náhodou staviate z Ytongu, tak je to jednička :) a nie len základy, ale až po strechu :) . Odporúčam :)
Odpovedať
@allysb Dakujem. Skusim ale ono to je k nam 140km.
Odpovedať
Profilova fotka
@ksmutko veď vyskúšať môžeš :) robia v naozaj širokom zábere :)
Odpovedať
@ksmutko Prečo si to nezorganizuješ sám? Bránky a vyspyanie vápnom jeden deň, báger druhý deň, zabednenie a nivelácia tretí, a potom sa už leje betón. Atď. Zožeň si zopár pomocníkov a máš to postavené za pár týždňov.
Odpovedať
@ararat6000 ja som to tiz robil sám a da sa to ale dt cka by som nedaval do zeme niektorý to robia ale podľa mňa sú to vyhodene peniaze. Stastnu prácu.
Odpovedať
@stefanik111 DTčka sú stratené debnenie a je logické že majú ísť nad zem, na zvýšenie základov ak treba.
Odpovedať
@stefanik111 akmas drahy beton a vyjde ta to lacnejsie .. uz som ta tak robil koli tomu ze to vychadzalo lacnejsie a izoloval sa sokel az po spodok dtciek
Odpovedať
@ararat6000 videl som ľudí že to dávali hneď od spodu.
Odpovedať
@ararat6000 Prečo logické, že nad zem? :-) Vylejem na dno základov betón doroviny (tí šikovnejší ukladajú rovno na vyrovnaný štrk), naukladám DT-čka a zalejem. Ak sa odvalí z výkopu, DT-čka to netrápi, pri základoch liatých bez debnenia priamo do zeme už treba hranu upraviť. Tu sa roh odtrhne, tam kameň dieru vyvalí... pri DT-čkach - zaleješ betónom a zvyšok obsypeš hlinou. Alebo opatrne obsypeš ešte pred zaliatím a nemusíš sa báť, že sa ti pohnú (ak nebudeš hlboko izolovať)... možností využitia DT-čiek je celkom dosť... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
To sa mylite,ze sa DT nedavaju do zeme.Je to nahodou dobra uvaha,nemusia sa viazat kose,staci horizontalne vlozit ocel,lepsie sa zatepluje sokel a o nopovej folii ani nehovorim. U mna maju DT do zeme zelenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@matusiak to je dobre, že nehovoríte o nopovej fólii, nemá tam žiadny účinok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?