Zburanie budovy-info

Zdravim. Chcem sa informovat ohladom zburania jednej malej budovy, ktoru mame na pozemku. Budova je mala, uprostred pozemku a zapisana v katastri. Je v dezolatnom stave a iba cakame kedy padne. Je na to treba nieco vybavovat alebo ju mozem zburat? Bojime sa aby to nespadlo a niekomu sa nieco nestalo. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
drgnúť, odfotiť, oznámiť na obecný úrad haváriu s bezodklaldným zabezpečením ochrany bezpečnosti obyvateľov a zbúrať
Odpovedať
@jan45 akoze smarit do toho aby bolo naozaj vidiet ze to pada? To nebude problem 😁 a potom ako? Treba nejaky stavebny dozor alebo nejake poplatky alebo ako prosim?
Odpovedať
@tatiana1329 najskôr požiadať stavebný úrad o povolenie na odstránenie stavby, zo stavebného zákona: Na odstránenie stavby, pokiaľ nebolo nariadené, je potrebné povolenie stavebného úradu, ak tento zákon neustanovuje inak. O povolenie môže žiadať vlastník stavby. V žiadosti o povolenie vlastník stavby uvedie druh, účel, miesto a označenie stavby, dôvody odstránenia stavby a dátum predpokladaného začatia a skončenia prác, či stavbu odstráni svojpomocne alebo prostredníctvom zhotoviteľa, ako sa naloží s odpadom a s uvoľneným pozemkom a aké opatrenia sú potrebné na zabezpečenie susedných pozemkov a stavieb. alebo ako píše @jan45 oznámiť stavebnému/obecnému úradu a nech postupujú podľa stavebného zákona: Stavebný úrad nariadi vlastníkovi stavby odstránenie a) závadnej stavby ohrozujúcej život alebo zdravie osôb, pokiaľ ju nemožno hospodárne opraviť, potom tiež: Ak sú závadným stavom stavby bezprostredne ohrozené životy osôb a ak stavbu nemožno zachovať, môže stavebný úrad výnimočne vydať ústny príkaz na odstránenie stavby a zabezpečiť odstránenie stavby bez prerokovania s vlastníkmi stavby. Stavebný úrad najneskoršie do 3 dní písomne oznámi rozhodnutie vlastníkovi stavby a dôvody, pre ktoré bol príkaz vydaný, a rozhodne o úhrade nákladov na odstránenie stavby.
Odpovedať
@halnas cize ak som to spravne pochopila mam ist na urad ze to proste pada a nech to urychlia a nejako poriesia, hej? A ako som sa uz pytala, v pripade ze by som to teda spravila takto (ze to teda samo pada a je to nebezpecne) riesia sa tam nejake poplatky a stavebny dozor? A musim ist na nas obecny urad alebo mozem ist do mesta pod ktory patrime? Dakujem
Odpovedať
@halnas alebo teda este inak sa opytam. Ked to ja teraz zburam (proste to musi ist dole urgentne) alebo teda skorej do toho strcim, bude to dole a potom pojdem na urad ze to padlo, stane sa nieco?
Odpovedať
@tatiana1329 na ten stavebný úrad, v územnej pôsobnosti ktorého sa nachádza stavba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?