Vykurovanie na 30°C

Profilova fotka
Zdravím, chcel by som sa spýtať či by niekto nevedel poradiť ako vykurit garáž na 30°C ktorú chcem prerobiť na susiaren dreva, mám totižto starší bojler 95L na 1500W a mal som v pláne ho v garáži pripojiť na 2 radiátory Garáž má 17,5m² mám totiž to aj jeden radiátor naviše a preto by to bola pre mňa najlepšia možnosť ako aj ušetriť na radiátore a boijleru. Chcel by som vedieť či by to dokázalo vykúpiť danú garáž ktorá má na strope a na bráne 100mm sivý polystyrén alebo ako ináč a najlacnejšie by sa dala udržovať konštantná teplota 30°C počas leta aj zimy? A koľko by to cca asi stalo za 1 teoreticky rok nonstop ohrevu?
Odpovedať
2102,40 eur
Odpovedať
@martin_znachor daj tam klimu a zaroven ti to bude odvlhcovat priestor. Investicia tak 700E a naklady na prevadzku ukaze prvy rok 🙂
Odpovedať
@rkorba Odvlhcovat asi sotva.
Odpovedať
@kejsix preco nie? Vykuri na 30+ zapne na polhodinu odvlhcovanie a kuri dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba odvlhčovač budem mať zvlášť
Odpovedať
@rkorba Jaj akoze tam bude stat a stukat s ovladacom? Tak to potom hej 🙂 Neviem inak, ako by sa pri takom kolisani teplot realne to drevo spravalo. Podla mna tadial cesta nevedie, riesil som nieco podobne v trosku vacsom priestore. Vysledok je rekuperacia s klasickym doskovym vymennikom + klimatizacia. Rekuperaciu riadim podla teploty vonku a vlhkosti vnutri. Funguje to skvele, v zime neni problem sa dostat pod 30%, v lete fukam "free cooling" teply vzduch cez den do priestoru, nasledne ho klima odvlhcuje. Tiez fajn. Akurat teda rozpoctovo samozrejme trosku inde, ako stary bojler a dva radiatory..
Odpovedať
Inak tiez by som teplo vyrabal klimou v takom priestore, ale celkove zateplenie ak bude slabe, tak to dlhodobo predrazi. 100mm na strope je slabota, brana bude taktiez slabe miesto. Co zateplenie murov, podlahy?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix časom budem zatepľovať aj steny aj podlahu ale zatiaľ by som potreboval len nejaký základ
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix a nevieš koľko by stálo vykurovanie klímou cez zimu na mesiac?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix a vykúri klíma na 30°C ? A koľko by to asi stalo cez zimu na mesiac?
Odpovedať
@kejsix ved nastavis cez apku 🙂 @martin_znachor nikto ti nedokaze vycucat z prsta, kolko by to stalo, ale podla konkretnej jednotky by to malo byt 3-4x menej ako bojlerom.
Odpovedať
@rkorba Ukaz mi klimu za 700€, ktoru vies hentak paradne nastavovat cez appku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kejsix hociaka i bez wifi s nadradenym ovladacim systemom do 50E. https://itead.cc/sonoff/how-to-use-th...
Odpovedať
@rkorba Aha, takto myslis... ze obetujes nejaky cheap device s IR a ten to bude podla programu prehadzovat... Ok, v domacich podmienkach sikovne.
Odpovedať
@MartinZnachor inak celkom by ma zaujmal ucel tej susiarne ked sa chystas tako vykurovat garaz. Riesis nahradu klasickej susicky pre drevovyrobu?
Odpovedať
Profilova fotka
@proletar64 staviam pílu a susiaren bude len pre vlastné použitie poprípade ak by mal niekto zo susedov záujem o sušenie, plánujem mať stolárstvo a myslím že by bola taká susiaren šikovná vec
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_znachor mozes 3x hadat s cim sa na pile vykuruju susicky.................
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms neviem ako u vás ale u nás na najbližšej sušičke vykuruju obrovským kotlom ktorým vykuruju aj vnútorné priestory, kancelárie a dielňu 😄 a kotol je automaticky dodáva palivo atď... A to by ma stálo asi viac ako postavenie domu😁
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms a nepotrebujem vykurovať na 60-80 °C
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?