Vykurovanie garáže

Prosím o radu, čím vykúriť garáž(ktorá je v rámci domu 40x50m2)+ aspoň čiastočne zabrániť odberu tepla cez bránu 1.čo mi ju vykúri aspoň na 17stupnov cca 2-3h denne 2.čo ma peňažne nezruinuje - teda najlacnejšie riešenie pri spotrebe/odbere energie 3. keďže garáž nie je zateplená , na zemi je podlaha a na nej je položená guma 8mm cez bránu ide všetko teplo von .. Prosím komentáre typu NAČO?prečo, začo naozaj nepotrebujem! Prosím naozaj k veci, neviem s tým rady potrebujem to čo najskôr riešiť , takže prosím konkrétne TYPY a KDE to kúpiť, resp. KOHO osloviť aby mi s tým pomohol. GARAŽ nie je používana na parkovanie aut! (riešenie dať bránu preč a zamurovať neprichádza k úvahu, brána musí plniť účel) Budem vďačná za užitočnú radu
Odpovedať
Si si istý tým rozmerom 40x50m2? To máš hangár pre 150áut?
Odpovedať
@toky1 pomilila som sa mala tam byt pomlcka cca 40- 50m2, garaz je pre 2 auta, uz nesiel opravit prispevok po odoslani, všimla som si to, dakujem za upozornenie a za cennu radu k prispevku
Odpovedať
@agy19 Pre návrh vykurovania je potrebné vedieť rozmery a skladbu konštrukcií tvoriacich obálku budovy plus čo je z druhej strany týchto konštrukcií. Pokiaľ toto neuvedieš tak to všetko bude len o odhadoch. A len tak, ak teda ti ide iba o riešenie čo s bránou - pribastli na ňu 10cm polystyrénu. Ale upozorňujem, že tepelné straty garáže niesu len prestupom cez teleso vstupnej brány.
Odpovedať
@toky1 vyska garaze cca 2m , z 1 bocnej strany je drevodom(aj garaz je z tej istej konštrukcii) prepojený cez dvere. na zadnej strane garaze su dvere veduce na záhradu, bocna nic a 4 strana brana ( plna v celosti, tj bez stredoveho muru- vid foto stiahla som obrazok takuto mame branu - nejde o nasu garaz na obrazku)
Odpovedať
@toky1 @toky1 a nejde mi len o to čo s bránou ale aj aké kúrenie tam mám dat ( riadiator, ohrievac, infraziaric, klima, tepelne panely, tepleplne folie.... kolko ks napriklad infraziaricov treba kupit aby mi to vykurilo....) Som na to sama nema mi kto v tom pomoct takze potrebujem konkretne veci co treba kupit... a zabudla som hore nad garazou je este padlaz s 1 oknom a az na nom je strecha -skridla
Odpovedať
Jedno tepelne cerpadlo vzduch-vzduch (klima), 3kw jednotka to musi hravo zvladnut.
Odpovedať
@pier to kupim kde? cez leto klima a cez zimu mi to kuri ano? a co s branou? mam riesit aj sadrokarton? ( ak ano, da sa to aj nejako na branu aplikovat?)
Odpovedať
@agy19 Tyjo. Sadrokarton na bránu? Načo?
Odpovedať
S takou branou neurobiš asi nič, všetko teplo dovi dopo. Je to len falat plastu s tepelnou izolaciou takmer 0. Keď tam dáš aj jadrový reaktor, aj tak ti všetko teplo unikne cez bránu. V prvom rade treba dačo vymyslieť s bránou, ale s takou zalamovacou neurobíš nič. Nemôžeš na ňu capnuť len tak 20ku polystyren.
Odpovedať
Profilova fotka
@agy19 klimatizacia ti bude na 50m2 stacit 3.5kw model, v zasade je jedno aka. Treba najst taku, co rozumne kuri v zime (neviem kde to mas), GREE, SINCLAIR, Toshiba, Panasonic, Samsung, LG. Montera najdes lahko. K zatepleniu brany-ak ju nemusis denne otvarat, staci ti kupit nejake baliky sklenej vaty/kamennej vaty alebo EPS a naukladat ku dveram. Ak musis otvarat, nejaky tazky hruby zaves (ale uniky budu aj tak riadne). Uplne najlacnejsie su baliky slamy alebo konope 🙂.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?