Prístrešok na auto: Garáž alebo len prístrešok? Poradňa

Ahojte chcem sa poradiť. Urobili by ste z toho prístrešku garáž alebo nie? Myslím tým postaviť bočné steny a široká vysuvna brána. Pýtam sa preto lebo mám dilemu či ju robiť alebo nie a to z niekoľkých dôvodov 1. Na ľavej strane v rohu mám umiestnený tohto času fotovoltaicky menic a chcem tam dať aj FVE batérie. Batérie musia byť v teple a chránené pred zimou. 2 druhá varianta je že na bočnú stenu ako je meniacn a budú baterie by som vedel urobiť nejakú skrinku z vertikálnych lamiel a tiež by som batérie nejako zadebnil s polystyrénom. Avšak nebolo by to estetický pekne. 2 varianta je na zadnú stranu steny buď dať vertikálne lamely aby nebolo vidieť dozadu na pozemok 3. keď urobim garáž tak medzi garáž a už urobemym plotom a garážou uz nezaparkujem auto a auto bude musieť byť vždy v garáži. 4 čo sa týka uskladnenia veci tak na to mi slúži už postavený veľký záhradný domček. Otázna znie. Urobiť z toho garáž alebo dať iba vertikálne lamely na zadnú stenu?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chmelko55:

Ahojte chcem sa poradiť. Urobili by ste z toho pr…
@chmelko55 mať garáž je super, ale ani nie tak kvôli autu, lež kvôli inému garážovému vybaveniu typu- kosačka, prívesný vozík, bicykle, motorky, štiepačka na drevo, uskladniť niekde zvyšné vrecko klebru- cementu..... Príkladov na využitie garáže okrem parkovania auta môžeme uviesť veľa. Paradoxne, auto je lepšie chránené pod prístreškom, než v garáži, pokiaľ garáž nie je vykurovaná. Vysoká vdzušná vlhkosť, stojeci vzduch a zlé odvetranie garáže kondícii autu nepridá. Auto lepšie a rýchlejšie vyschne pod prístreškom na otvorenom vzduchu. Je na tebe ako sa rozhodneš. Ja mám garáž a o garáž som si prilepil veľký prístrešok na auto. Nemusím pracne vyťahovať auto z garáže, navyše slúži aj tak i inému účelu, ako na parkovanie auta. Navyše pod tým prístreškom som si vykopal externú pivnicu, ktorá tiež plní istý účel. Prístrešok tiež slúži na príležitostné spoločenské akcie, kde sa dá grilovať-existovať aj za dažďa, čo by v garáži asi nebolo vhodné. Napíš si pozitíva na jednu stranu, negatíva na druhú a isto nájdeš správne riešenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@chmelko55 mať garáž je super, ale ani nie tak kv…
@zicher ďakujem za obsiahle zhrnutie. Miesta na veci ktoré si vymenoval mám až až s tým problem nie je. No vidím to skôr na ten pristresok. Mne sa hlavne jedná o zalritoe tej fotovoltaické časti aby bola chránená pred vonkajším počasím. V každom prípade ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
Presun baterie inde
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

Presun baterie inde
@wolodymyr to neviem urobit
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od chmelko55:

@wolodymyr to neviem urobit
@chmelko55 a niekto iny... ved by ti to vsetko poriesilo. Nemyslim si ze zabalenie do polystyrenu pomoze ani sveter nehreje len izoluje a teplo je z teba.... tam bude z coho?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wolodymyr:

@chmelko55 a niekto iny... ved by ti to vsetko p…
@wolodymyr neurobí to ani nikto iný lebo nie je to kam dať. Čo sa týka sveta izolácie a tepla s tým s tebou úplne suhlasim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?