Porfix stĺpy na garáž - vydržia dvere a bránu?

Zdravím chcem sa opýtať vás skúsenejších staviam garáž a bojim sa či to tento stĺp z porfix vydrží keďže tam idu vchodové dvere a hneď vedľa bude garážova brána na prvej fotke ešte neni osadený preklad a potom sa to bude ešte dvyhať 1.25m +25cm preklad celková výška bude 3,5 metra a pôjde na to veniec otázka znie bude to stačiť a udrží to ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stevo519:

Zdravím chcem sa opýtať vás skúsenejších staviam …
@stevo519 Ak urobíš dobrý veniec, tak možno vydrží,... ale ja osobne by som ten stĺp radšej urobil z ošalovaného liatého železobetónu. V krajnom prípade do uvahy pripadajú snáď aj DT-čka.
Odpovedať

@stevo519 ked to bude pod vencom, tak áno..
Odpovedať

@stevo519 Mal by to riešiť statik ale myslím že to bude OK. Preklad nad dverami bude liaty alebo systémový? Nad garážou predpokladám bude preklad tvoriť veniec?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od treborztv:

@stevo519 Mal by to riešiť statik ale myslím že t…
@treborztv áno bude preklad od porfixu široký 30 cm a nad to pôjde ešte niekoľko radov a potom veniec ktorý bude 30cm široký a minimálne 20 vysoký
Odpovedať

@treborztv áno bude preklad od porfixu široký 30 …
@stevo519 Ako som Ti písal mal by to riešiť statik ale takto od stola si myslím že to bude OK. Ak by si sa len preda bál a chceš to poistiť môžeš urobiť ten preklad liaty z betónu a prepojiť ho až po hranu garáže.
Odpovedať
Na chlp rovnako to budem mať ale robím to z dt
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?