Plechová garáž

Profilova fotka
Zdravim vas, mám takú otázku. Rosia sa plechy s vnútra plechovej garáže? .. nehrozi tam nejaká rýchlejšia korózia auta ako keby stálo len pod holým nebom? Poprípade, aké máte skúsenosti s tými plechovymi garážami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejb96:

Zdravim vas, mám takú otázku. Rosia sa plechy s v…
@matejb96 Akákoľvek garáž, ktorá ochráni auto pred poveternostnými podmienkami (dážď, sneh, UV žiarenie,...) je lepšia, ako nič, ako keby auto stálo vonku na dvore. Auto v garáži sa nemá prečo rosiť. Auto nikdy nie je chladnejšie, ako vzduch, ktorý je v garáži. Keď odparkuješ po daždi, v garáži vyschne skôr, ako vonku. Tá garáž nikdy nie je vzduchotesná. Vzduch je tam ten istý, ako vonku, teda čo sa týka absolútnej vlhkosti. Ak je v garáži o čo len 2-3 stupne viac, ako vonku, tak relatívna vlhkosť je tam logicky nižšia.
Odpovedať
Profilova fotka
V zime keď nemusím škrabať auto a odhŕňať od snehu je pre mňa akákoľvek garáž lepšia ako žiadna. A je mi jedno či sa rosia plechy :). Auto slúži mne.
Odpovedať
Profilova fotka
preco by mala hrozit korozia? ked nemas plechy nejak poskodene, oskrete atd, tak ta korozia sa sama od seba nema preco objavit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od matejb96:

Zdravim vas, mám takú otázku. Rosia sa plechy s v…
@matejb96 je to taký paradox, ale garáž zvykne slúžiť na ukladnenie bicyklov, kosačiek, štiepačiek, motoriek, prívesného vozíka, regálu s vybavením.. Málokedy zvykne slúžiť pre auto. Teda pokiaľ nemáš nejaký cenný, alebo veteránsky kúsok. Auto je lepšie mať vonku pod prístreškom, než v garáži, ak to nie je vykurovaná trojgaráž... Mňa by nebavilo vyťahovať furt auto z garáže, ked už je zaprataná spomínaným ansáblom /ja ju mám presne takú/. A je pravdou, že auto lepšie preschne vonku pod strieškou, než v garáži.. A preto som si o garáž prilepil veľký prístrešok na auto.. A ked si postavíš /kúpiš/ akúkoľvek garáž, tak to všetko aj ty zistíš.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@matejb96 je to taký paradox, ale garáž zvykne sl…
@zicher mal som suseda, ktory zakazdym, kazdy jeden raz tahal auto do garaze. aj ked prisiel domov na 10 minut, aj tak ho tam musel schovat a potom vyberal. a este si do zosita zapisoval kilometre, ked odchadzal a ked sa vratil. kazdy sme nejaky 😀
Odpovedať

@matejb96 je to taký paradox, ale garáž zvykne sl…
@zicher Mal som už 2 garáže - aj v bytovke aj v dome. A zistil som, že vždy je lepšie mať auto v garáži, ako vonku.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@zicher Mal som už 2 garáže - aj v bytovke aj v d…
@chrobak7 no ved nebijem sa do pŕs.. Jasne, garáž je primárne určená pre auto.. V bytovke, kde bývali rodičia, tiež mali garáž pre auto.. Mali dve, jedno na ulici, druhé v garáži.. Nebolo dostatok miesta na parkovanie. A v bytovke nebolo treba kosiť trávnik, odvážať odpad na prívesnom vozíku, vyžínať, rekutivovať, štiepať drevo, betonovať..... O motorkách a bicykloch nehovoriac. Ale k domu to akosi patrí. Takže garáž pri bytovke je iné, ako garáž pri dome.. Aj ked samozrejme je to prudko individuálne. Ja som poukazoval na svoju garáž. Mám v nej poriadok, všetko má svoje miesto až na to, že auto tam už nedám. Nuž, čo už? Musela by to byť trojgaráž, aby som tam parkoval aj auto...
Odpovedať

@chrobak7 no ved nebijem sa do pŕs.. Jasne, gará…
@zicher Súhlasím, že je bežné, že ľudia si spravia z garáže skladisko, dieľňu, špajzu, ... a potom s autom parkujú vonku. Keďže sme si dom stavali, nie kupovali hotový, tak som tam naplánoval veľa priestoru - záhradný domček na náradie, kosačku a vedľa garáže dieľňu, kde mám pneumatiky a iný "bordel". Takže v garáži je naozaj miesto na auto.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@zicher Súhlasím, že je bežné, že ľudia si spravi…
@chrobak7 šťastný človek.. Výnimka potvrdzuje pravidlo.. Ja idem do garáže autom iba vtedy, ked opravujem auto, respektíve mením olej. V garáži mám servisnú jamu. Ale v tom prípde musím von vytrepať vozík, dve motorky a dva bicykle.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?