Napučaná OSB

Ahojte. Dajako mi zmokli OSB dosky a napučali trošku. Dajú sa použiť na strechu garáže, či už je poškodená ich pevnosť a môžu ísť tak max do peca po vysušení?
Odpovedať
@arcticcode Záleží od toho, čo je podľa teba "trošku". Ak to trošku znamená, že rozmerovo ti sedia a nie sú krivé, tak ich použi. Ak sú "trošku" viac skrútené, tak ty musíš vidieť, že sú nepoužiteľné. Chodiť po nich aj tak nebudeš, takže pevnosti to je jedno. .. pokiaľ nie sú "trošku" viac napučané, že by si ich rukou prerazil.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak drzia triesky pokope a zmenila sa iba trocha hrubka nevadi. Ved daj vysusit a skus ci sa droli. Maximalne orez napucane a zvysok pouzi.
Odpovedať
Droliť sa nedrolí, ale kraje dosť napučali. Podľa mňa 19ka, či jaka to je a nemeral som, ale ma minimalne 25 😄
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň, takýmto problémom sa vyhnete, v prípade, že sa rozhodnete pre montovanú garáž, ktorá neabsorbuje vlhkosť. Nech sa páči, inšpirujte sa našimi odolnými garážami v našej fotogalérii: https://gardeon.sk/gallery/dvojgaraze/ S pozdravom Martina za tím GARDEON.
Odpovedať
@arcticcode wolodymyr ti dobre radí. Orež dosky (zmeníš trochu ich rozmer) ale nebudeš ich musieť o pár mesiacov vyberať a nahrádzať novými...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?